Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 1. 2022,
12.09

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,81

Natisni članek

kriptovalute Kim Kardashian Floyd Mayweather

Sreda, 12. 1. 2022, 12.09

2 leti, 3 mesece

Kim Kardashian vpletena v kriptoprevaro?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,81
Kim Kardashian | Foto Guliverimage/AP

Foto: Guliverimage/AP

Očitajo ji, da je s promocijo kriptokovancev zavajala vlagatelje.

Resničnostna zvezdnica Kim Kardashian in upokojeni boksar Floyd Mayweather sta med znanimi osebnostmi, ki jim tožba, vložena na sodišču v Los Angelesu, očita, da so s promocijo kriptovalute EthereumMax (EMAX) zavajali vlagatelje in kovali dobiček na račun svoje prepoznavnosti in sledilcev na družbenih omrežjih.

"Vodstvo podjetja je v sodelovanju z več zvezdniki dajalo lažne oziroma zavajajoče izjave o kriptovaluti EMAX," je po poročanju Reutersa navedeno v tožbi.

Kim Kardashian je omenjeno kriptovaluto promovirala z objavo na Instagramu, kjer ima več kot četrt milijarde sledilcev. V objavi iz junija 2021 je zapisala: "Ali vas zanima kripto? To ni finančni nasvet, rada pa bi z vami delila, kaj so mi prijatelji povedali o kriptokovancih EthereumMax." Objavi je dodala tudi oznako #AD, ki sporoča, da gre za plačano promocijsko objavo.

Mayweather je EthereumMax promoviral na pasu svojih hlač med junijskim dvobojem z Loganom Paulom. | Foto: Guliverimage/Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire Mayweather je EthereumMax promoviral na pasu svojih hlač med junijskim dvobojem z Loganom Paulom. Foto: Guliverimage/Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire

Floyd Mayweather je medtem kriptovaluto EMAX promoviral ob več priložnostih, med drugim tudi na svojih boksarskih hlačah med junijskim dvobojem z zvezdnikom YouTuba Loganom Paulom, navajajo v tožbi.

Zvezdnike, ki so kriptovaluto promovirali, toži eden od vlagateljev, ki je kriptokovance EMAX kupil in nato ustvaril izgubo. Zahteva povrnitev izgubljenega denarja, od obtožencev pa, da se odpovejo zaslužku, ki so ga ustvarili s promocijo. Ob tem dopušča možnost, da se mu pri tožbi pridružijo še drugi, ki so se opekli z investicijo v EMAX.

Po poročanju Reutersa se Kim Kardashian in Floyd Mayweather na tožbo še nista odzvala, podjetje EthereumMax pa je sporočilo, da vse obtožbe o zavajanju vlagateljev zavračajo.

Preberite še:

Bitcoin_2
Novice The Economist: to so najvplivnejši kriptobogataši
Ne spreglejte