Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 2. 2019,
16.32

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,40

1

Natisni članek

valentinovo Ljubezen je v zraku Jasna Kuljaj materinstvo ljubezen ljubezen

Torek, 12. 2. 2019, 16.32

5 let, 1 mesec

Jasna Kuljaj iskreno o partnerskih in starševskih bitkah #intervju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,40

1

Jasna Kuljaj in Saša Lalović | Jasna Kuljaj in njen srčni izbranec Saša Lalović. | Foto osebni arhiv

Jasna Kuljaj in njen srčni izbranec Saša Lalović.

Foto: osebni arhiv

Jasna Kuljaj sicer o odnosu s svojim partnerjem, nogometašem Sašo Lalovićem, ne govori pogosto. Tokrat pa je v duhu valentinovega, ki je tik pred vrati, odkrito spregovorila o njuni zvezi in tudi o tem, kako se ji je življenje spremenilo, odkar je mama.

Zgovorna voditeljica je v svojem šaljivem slogu pojasnila, da se je pred štirimi leti, ko je rodila hčerko Anastazijo, vse postavilo na glavo. Če si mama, je veliko odrekanj. Poslovila se je od alkoholnega mačka, ki je zaradi nočnega prebujanja in zgodnjega vstajanja otroka prej izjema kot pravilo, slovo je vzela tudi od tistega pravega mačka, ki je bil nekoč, v časih pred materinstvom, njen hišni ljubljenček. Odkrito priznava, da se je odrekla celo spanju v dvoje. Bodisi ona bodisi njen partner Saša namreč zadnje čase spi z otrokom. A temu bo zdaj naredila konec, odločno pravi. In si znova privoščila več časa v dvoje s svojim srčnim izbrancem.

Jasna s hčerko Anastazijo, ki bo čez nekaj dni upihnila četrto svečko. | Foto: osebni arhiv/Lana Kokl Jasna s hčerko Anastazijo, ki bo čez nekaj dni upihnila četrto svečko. Foto: osebni arhiv/Lana Kokl Bliža se valentinovo, praznik zaljubljencev. Ga s Sašem kako posebej praznujeta? Imata ta četrtek, ko je valentinovo, kakšne posebne načrte?

Valentinovo me ne briga kaj preveč. Ne spomnim se, da bi kdo od mene na valentinovo kaj posebnega prejel. Nekako sem vedno komaj čakala, da mine. Tako kot prvi november, ko tudi komaj čakam, da mine. Stvari, ki nam jih nekdo umetno vceplja od zunaj, mi nikoli niso preveč dišale. Svečo grem na grob prižgat, ko začutim to notranjo potrebo, in prav tako srček kupim partnerju, ko to iskreno začutim. Navadno, ko so srčki v akciji (smeh). Če pa me bo partner hotel letos videti na valentinovo, bo moral priti v Kolosej, ker imam tisti večer predstavo. Kar bi se ne nazadnje spodobilo, saj predstave Borka sploh še ni videl.

Jasna Kuljaj
Trendi Jasna Kuljaj: Kariera voditeljice me je izklesala do obisti #intervju

Ko si ravno omenila Borko … V predstavi govoriš o tem, kako se je treba v življenju boriti in prebijati, a s čim večjo mero optimizma in dobre volje. Bi enako lahko rekla, da je treba tako pristopiti k partnerskemu odnosu, da funkcionira?

No, najin odnos se je ravno zaradi te predstave resno zamajal, ko sem spoznala, da po enem letu, kolikor že hodim s to predstavo po Sloveniji, je on še vedno ni videl. To spoznanje sem mu resno vrgla pred nos in mu zagrozila, naj pošteno premisli, ali je modro tole v četrtek ponovno preskočiti. Če bo prišel, pa se bova vsekakor morala dan po valentinovem usesti, saj bo verjetno hotel nekatere stvari razčistiti, ker bo zanje prvič izvedel prav na predstavi (smeh). Še Ranko Babić mi je po premieri rekel: ''Ne vem, kaj bo tvoj rekel.'' Saj zato je pa verjetno še ni videl (smeh). Jaz tudi ne vem, kaj bo rekel, bomo videli ...

Sicer pa pri nas doma odprto govorimo o svojih čustvih in niti najmanj me ne moti, da mi partner pove, če ga kaj moti, saj jaz počnem enako.

Ne maram preprog, pod katere bi se pometalo čustva. Zato je preprog pri nas doma bolj malo oziroma jih sploh ni. Tudi zato, ker so menda leglo umazanije in še česa.

Jasna pravi, da je materinstvo sicer neizmerno lepo, a tudi zahtevno in polno odrekanj. | Foto: Ana Kovač Jasna pravi, da je materinstvo sicer neizmerno lepo, a tudi zahtevno in polno odrekanj. Foto: Ana Kovač

Kako vama uspeva ohranjati stik, odnos?

Težko. Poleg prej omenjenega dejstva, da še ni prišel pogledat moje predstave, je namreč pred nama še ena kritična točka, in sicer - spanje. Pri nas je tako, da danes spi eden z otrokom, jutri drugi, nikoli pa drug z drugim. To ni dobro. Zato je pred nami pomembna prelomnica - da bo otrok moral začeti spati sam v svoji sobi. Če prva leta poteka dinamika 'mi trije', pride vsaka družina do točke, ko se mora malce osredotočiti tudi na dinamiko 'midva'. Anastazija bo tako za svoj četrti rojstni dan dobila svojo sobico.

Jasna pravi, da bo Anastazija za četrti rojstni dan dobila svojo sobo. | Foto: osebni arhiv/Lana Kokl Jasna pravi, da bo Anastazija za četrti rojstni dan dobila svojo sobo. Foto: osebni arhiv/Lana Kokl Kako pa je videti tvoje življenje, odkar si mama? Je veliko usklajevanja, prilagajanja?

Ko postaneš mama, ni nič več tako, kot je bilo. Dokler si sam, imaš pravico biti utrujen, bolan, tudi mačka lahko imaš. Dobesedno in v prenesenem pomenu (smeh). Jaz sem našega mačka, da ne bi prišel v stik z dojenčkom, dala starejšemu gospodu, ki še danes živi srečno z njim in mu igra na harmoniko, alkoholnega mačka pa si prav tako ne moreš več privoščiti, saj točno veš, da tudi če boš šel spat ob petih zjutraj, se bo otrok ob osmih zbudil in boš moral poskrbeti zanj.

Mojih prijateljic brez otrok ne posiljujem z vprašanji, kdaj bo, kdaj bo, ampak jim na dušo polagam, naj uživajo, dokler lahko.

Seveda je lepo biti mama, ampak ne bomo se pretvarjali, da je to čudovita simfonija, saj enostavno ni. Je vlakec, na katerega stopiš in se začneš boriti, kot veš in znaš.

Sicer pa vse gre, dokler je zdravje. Ko pa začneš letati okoli zdravnikov ... Takrat ni lahko.

Kakšna mama si? Si stroga, popustljiva? Delaš po občutku ali bereš vse možne knjige o vzgoji?

Želim si, da so stvari preproste, da otrok ve, da je ljubljen, da pa ne more dobiti vsega, kar mu pade na pamet. Trenutno smo pri nas v fazi 'ne bi šla v vrtec, ne bi tega krilca, ne bi jedla kosila, ne bi imela čopka, ne bi šla spat, ne bi si umila zobkov'. Skratka, povem vam, da so borbe. Ampak skušamo jih preživeti. To je faza, prišle bodo še hujše, mi vedo povedati mame pubertetnikov.

par, razhod, ločitev
Trendi Pozor, na današnji dan razpade največ zvez v letu
Valentinovo
Trendi Znani Slovenci, ki ne praznujejo valentinovega
Ne spreglejte