Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 2. 2019,
9.20

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,54

2

Natisni članek

valentinovo Ljubezen je v zraku ljubezen ljubezen

Petek, 1. 2. 2019, 9.20

5 let, 2 meseca

Znani Slovenci, ki ne praznujejo valentinovega

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,54

2

Valentinovo | 14. februar velja za praznik zaljubljencev. | Foto Getty Images

14. februar velja za praznik zaljubljencev.

Foto: Getty Images

Valentinovo pri nas že dolgo praznujemo, vendar je imelo nekoč drugačen pomen. To ni bil praznik zaljubljencev, temveč dan, ko je sveti Valentin kmetom prinesel ključe do korenin, zato naj bi se na ta dan začela prva kmečka opravila. A sčasoma smo tudi mi ta dan začeli povezovati z zaljubljenostjo in izkazovanjem naklonjenosti, kot so to počeli v Ameriki in preostali Zahodni Evropi. Pa vendar mnogi valentinovega še vedno ne praznujejo, med njimi so tudi nekateri znani Slovenci.

Jernej Tozon

Član Čukov Jernej Tozon na dan zaljubljencev nima posebnih romantičnih načrtov, tudi valentinovega koncerta Čuki ne pripravljajo. Bo pa glasbenik vsekakor tudi ta dan, tako kot vse preostale, dobro izkoristil, pove.

jernej tozon | Foto:

Valentinovo mu namreč ne pomeni dosti, saj je prepričan, da si je treba naklonjenost in ljubezen izkazovati ves čas, ne le 14. februarja. "Vsak dan bi si morali ljudje povedati, da se imamo radi. Vedno je lepo slišati od nekoga besede: 'Rad te imam.' Če to pride od srčnega izbranca oziroma izbranke, pa je še toliko lepše," pravi Jernej.

Ranko Babić

Igralec, ki ste ga spremljali v priljubljeni slovenski seriji Ena žlahtna štorija na Planetu, priznava, da ni povsem imun proti valentinovemu. Sploh odkar je doma obkrožen s toliko ženskami – poleg partnerice Nataše ga doma namreč osrečujeta še hčerkici Taja in Kaja.

Ranko Babić | Foto: Planet TV Foto: Planet TV "Sicer z mojo boljšo polovico valentinovega ne praznujeva na veliko, sem pa opazil, da zagotovo ne zgrešim, če na ta dan prinesem kakšno rožo ali čokolado, torej neko malo pozornost. Z drago sva se sicer pred dvema letoma dogovorila, da bova valentinovo ignorirala, pa sem potem opazil, da je vseeno bilo čutiti neko blago napetost v zraku, ker sem pač po moško dobesedno upošteval dorečeno in nisem bral med vrsticami. Da torej 'ne' pomeni 'da' in da bi bilo vseeno lepo, če bi jo presenetil z neko malenkostjo," pove zabavni igralec v svojem hudomušnem slogu.

Poleg tega mora zadnja leta pozornost prinesti tudi sedemletni hčerki Taji. "Ko je videla, da sem mami podaril rožico ali čokolado, in sem ji razložil, da to je malenkost za valentinovo za tiste, ki jih imaš rad, mi je rekla: 'No, mene imaš tudi rad, torej lahko meni tudi prineseš kakšno pozornost.' In tako zadnji dve leti domov nosim po dve roži ali čokoladi," dodaja Ranko. Poudari, da gre res za simbolično gesto, ker je tudi on prepričan, da je treba imeti valentinovo vsak dan.

Kataya

32-letna pevka, ki bo s svojim nekaj let mlajšim fantom Timom kmalu praznovala četrto obletnico zveze, pravi, da na valentinovo ni nikoli kaj dosti dala. "Pravzaprav se mi zdi to čuden praznik in že od nekdaj ga ne praznujem. S Timom hodiva vse leto na večerje, razvajanja, kot so masaže in savne, tako da imava ves čas valentinov program," pravi.

Kataya | Foto: Planet TV Foto: Planet TV

Dodaja, da si je treba spoštovanje, naklonjenost in nežnosti izkazovati ves čas, ne le ob prazniku zaljubljencev. Po njenem mnenju se je treba ves čas zavestno truditi, da drug drugega osrečujemo in se imamo lepo. "Sicer pa imava od vseh takšnih in drugačnih praznikov daleč najraje božič."

Maja Keuc | Foto: Tibor Golob Foto: Tibor Golob Maja Keuc

Podobnega mnenja kot Kataya je tudi pevka Maja Keuc. "Na splošno nisem preveč vezana na praznike. Če želimo, je lahko vsak dan valentinovo. To se mi zdi bolj potrošniška zvijača, zato mi ne pomeni prav veliko. Bolj se držim tega, da skušam dajati ljubezen vsak dan. Rajši presenetim, ko se to od mene ne pričakuje," je svoje misli o prazniku zaljubljencev z nami delila Maja, ki pod umetniškim imenom Amaya zadnjih nekaj leti živi in ustvarja v tujini.

Jan Kovačič

"Valentinovo je praznik, ki mu z Nives ne posvečava prevelike pozornosti. Oba sva enakega mnenja, da je čez vse leto dovolj priložnosti za majhne pozornosti, s katerimi partnerju pokažemo, koliko nam pomeni," pravi osebni trener Jan Kovačič, ki ga boste lahko kmalu spremljali v novi sezoni resničnostnega šova The Biggest Loser Slovenija.

Jan Kovačič | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Povedal je še, da se izogiba materialnemu izkazovanju naklonjenosti, saj to, da mu njegova izbranka veliko pomeni, raje pokaže na drug način. "Raje kot materialna darila si podariva skupne trenutke. Trenutke, v katerih doživljava kaj novega oziroma skupaj kakovostno preživljava čas."

Ne spreglejte