Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 10. 2020,
9.05

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24

1

Natisni članek

Giuseppe Conte vplivneži Chiara Ferragni

Sreda, 21. 10. 2020, 9.05

3 leta, 6 mesecev

Italijanska vlada se za premagovanje covid-19 obrača na vplivneže #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24

1

Chiara Ferragni | Chiara Ferragni je ena od najslavnejših vplivnic na svetu. | Foto Getty Images

Chiara Ferragni je ena od najslavnejših vplivnic na svetu.

Foto: Getty Images

Italijanski premier Giuseppe Conte se je obrnil na slavno vplivnico Chiaro Ferragni in njenega moža raperja Fedeza ter ju prosil, naj prek svojih družbenih omrežij opozorita ljudi na pomen nošenja zaščitnih mask.

Chiara Ferragni in Fedez sta še posebej priljubljena med najstniki, zato je italijanski premier Giuseppe Conte sklenil, da bi bilo najbolje, če ju prosi za pomoč, saj ima Ferragnijeva na Instagramu več kot 21,5 milijona sledilcev, Fedez pa 11,1 milijona.

"Smo v izredno težki situaciji in z nošenjem zaščitne maske se lahko izognemo najhujšemu scenariju, popolnemu zaprtju države," je sledilcem na Instagramu sporočila 33-letna Chiara, čeprav so njene objave, na katerih nosi masko, precej redke.

Njen mož pa je medtem na svojem profilu v videu razkril, da ju je premier za pomoč poklical preteklo nedeljo ter jima dejal, da se okužbe v drugem valu širijo predvsem med mladimi. 

"Ljudje, smo v zelo, zelo, zelo resni situaciji," je povedal glasbenik in dodal, da si država ne more dovoliti podobnega zaprtja kot spomladi. Vse je odvisno od odgovornosti posameznika, je poudaril. "S preprosto gesto se lahko nekako izognemo enemu od najhujših scenarijev," je povedal in zamahnil z masko v roki. "Uporabljajte masko," je izpostavil.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chiara Ferragni ✨ (@chiaraferragni) on

Med prvim izbruhom pomagala milanski bolnišnici

Zakonca sta marca, ko se je Italija spopadala z najhujšim izbruhom novega koronavirusa, prek spletne kampanje pomagala zbrati okrog 4,5 milijona evrov, kar je pomagalo pri gradnji novega oddelka milanske bolnišnice San Raffaele.

Ferragnijeva in Fedez veljata za enega od najslavnejših italijanskih parov. Poročila sta se septembra 2018, pol leta pred tem pa sta dobila prvega otroka, sina Leoneja. Pred kratkim je Chiara sporočila, da pričakujeta še enega otroka. 

Živita v Milanu, prestolnici Lombardije, ki je bila v prvem valu izbruha covid-19 najbolj prizadeta dežela v Italiji. A razmere so kritične tudi sedaj, saj so v zadnjem tednu v Italiji dnevno potrdili tudi po več kot 10.000 novih okužb z novim koronavirusom.

Fedez in Chiara imata na Instagramu skupno več kot 32 milijonov sledilcev. | Foto: Getty Images Fedez in Chiara imata na Instagramu skupno več kot 32 milijonov sledilcev. Foto: Getty Images

Preberite tudi:

Doris
Trendi Hrvati se smejijo vplivnici, ki se pritožuje, ker ni dobila zastonj obroka #video
Grčija
Trendi Tako se lastnik grške restavracije reši zastonjkarskih vplivnežev
Ne spreglejte