Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 8. 2020,
9.16

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,97

4

Natisni članek

Koronavirus COVID-19 Alyssa Milano

Četrtek, 6. 8. 2020, 9.16

3 leta, 8 mesecev

Igralka osupnila: Prebolela sem covid, testi pa ves čas negativni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,97

4

Igralka Alyssa Milano je na Instagramu razkrila, da je pred štirimi meseci prebolevala hudo obliko viroze, ki je po simptomih spominjala na covid-19, a so bili njeni brisi ves čas negativni. Celo hitri test na protitelesa ni pokazal, da je prebolela okužbo. Šele zdaj, mesece kasneje, je podrobna preiskava vendarle potrdila diagnozo: takrat je zbolela za covid-19.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alyssa Milano (@milano_alyssa) on

Dolg zapis o svoji izkušnji je 47-letna igralka delila ob dveh fotografijah. Na prvi nosi kisikovo masko, z druge je razvidno, da ima v sebi protitelesa, ki kažejo, da je najverjetneje prebolela okužbo z novim koronavirusom.

"To sem jaz 2. aprila, za tem ko sem bila dva tedna bolna. Nikoli še nisem bila tako bolna. Vse me je bolelo. Izgubila sem vonj. Občutek sem imela, da mi slon sedi na prsih. Nisem mogla dihati. Hrane nisem mogla zadržati v sebi. V dveh tednih sem izgubila štiri kilograme. Bila sem zmedena. Imela sem nizko vročino. In grozljive glavobole. Praktično vse simptome bolezni covid sem imela," je Alyssa Milano opisala svoje počutje pred štirimi meseci. V nadaljevanju je pojasnila, da jo je pri vsem najbolj zmedlo to, da so bili brisi, ki so ji jih odvzeli, negativni.

Krvna plazma
Novice Poziv tistim, ki so že preboleli novi koronavirus
Trendi Zvezdnica spregovorila o očetovi bitki z boleznijo covid-19

"Konec marca sem bila dvakrat testirana na covid-19 in oba testa sta bila negativna. Ko sem se počutila malce bolje, sem prav tako naredila test na protitelesa (tistega, ki se ga naredi z vzorcem iz prsta). Negativen. In po štirih mesecih spopadanja s simptomi, kot so vrtoglavica, težave z želodcem, neredne menstruacije, razbijanje srca, pomanjkanje sape, težave s kratkoročnim spominom in splošno slabo počutje, sem naredila še dodatne krvne preiskave v laboratoriju. In sem pozitivna na covid protitelesa. Prebolela sem covid-19. Samo rada bi, da veste, da testi niso vedno zanesljivi in da verjetno pravih številk o okuženih sploh ne poznamo," je nadaljevala zapis.

Prav tako je vsem, ki še vedno mislijo, da je virus velika laž ali pa zgolj lažji prehlad, položila na srce, naj ne bodo neumni. Sama je namreč imela občutek, kot da umira, je zapisala. Zdaj bo darovala krvno plazmo v upanju, da bo tako vsaj malo pomagala pri iskanju zdravila oziroma cepiva. Vse svoje sledilce je pozvala k temu, naj dosledno upoštevajo nasvete za preprečevanje širjenja okužbe: naj nosijo maske, si redno umivajo oziroma razkužujejo roke in vzdržujejo socialno distanco.

Testiranje za covid-19
Novice Covid-19: imamo tudi hitrejše teste, vendar le za najnujnejše bolnike
debelost
Trendi Covid-19 in debelost: takšne osebe na intenzivni negi so izziv za zdravljenje
cepivo koronavirus
Novice Eno cepivo proti covid-19 se je pri poskusih na opicah zelo dobro odrezalo
Ne spreglejte