SiolNET. Trendi Svet znanih
0,05

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Igralka Ming-Na Wen z zvezdo na hollywoodskem Pločniku slavnih

0,05

termometer

Ming-Na Wen, igralka | Ming-Na Wen je rojena v Macau, nekdanji portugalski koloniji, ki je leta 1999 ponovno postal del Kitajske. | Foto: Guliverimage
Ming-Na Wen je rojena v Macau, nekdanji portugalski koloniji, ki je leta 1999 ponovno postal del Kitajske. Foto: Guliverimage

Ameriška igralka Ming-Na Wen, zvezdnica televizijske serije Agenti SHIELD, je v začetku tedna dobila svojo zvezdo na hollywoodskem Pločniku slavnih. V soju fotografskih bliskavic je na slovesnosti ob odkritju zvezde to tudi poljubila, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Zvezda 59-letne igralke, znane tudi iz televizijskih serij, kot sta Urgenca in Mandalorian, je 2757. zvezda na znamenitem Pločniku slavnih.

Jane Fonda Trendi Priljubljena igralka izgubila potrpljenje in s svojim dejanjem šokirala občinstvo #video

Upirala se je, da bi ji nadeli angleško ime

"Še več azijskih talentov si zasluži čast na Pločniku slavnih," je v zahvalnem govoru povedala igralka in dodala, da je bilo z njenim imenom živeti in graditi kariero v ZDA res težko, a se je upirala, da bi ji nadeli angleško ime.

"Kdor zna izgovoriti Arnold Schwarzenegger, lahko izgovori tudi Ming-Na Wen," je še povedala in se zahvalila mami, ki je kot samohranilka z dvema majhnima otrokoma odšla čez lužo in družini omogočila "ameriške sanje".

Brooke Shields, Chris Hency Trendi Filmska igralka po 22 letih zakona: Zaljubila sem se na dan, ko sva se spoznala

Slavnostne govornice ob odkritju zvezde so bile Tamlyn Tomita, Lauren Tom in Rosalind Chao, soigralke Ming-Na Wen v celovečernem filmu Klub srečnih žensk iz leta 1993. Med gosti sta bila med drugim zvezdnica Jurskega sveta Bryce Dallas Howard in 94-letni James Hong (Vse povsod naenkrat), ki je lani kot najstarejši igralec prejel zvezdo na hollywoodskem pločniku.

Rojena v Macau

Ming-Na Wen je rojena v Macau, nekdanji portugalski koloniji, ki je leta 1999 ponovno postal del Kitajske. Njena družina se je preselila v ZDA, ko je bila še otrok. Po študiju igre in nastopanju v gledališčih je od poznih 80. let preteklega stoletja sodelovala v številnih filmih in TV-serijah. Svoj glas je posodila tudi kultni Disneyjevi glavni junakinji Mulan v animiranem filmu iz leta 1998.

Fern Sutherland (Skrivnosti Brokenwooda) Planet TV Igralka o težavni izkušnji z režiserjem: Molila sem k bogu, naj se nas usmili! Blake Lively, Anna kendrick Planet TV Igralka razkrila, zakaj je na snemanju te uspešnice morala stopiti iz cone udobja
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin