Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 6. 2018,
17.02

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,63

Natisni članek

Jernej Damjan Taya Damjan Tajska potovanje

Nedelja, 17. 6. 2018, 17.02

5 let, 10 mesecev

Taya in Jernej Damjan sta se na Tajskem tudi izgubila #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,63

"Tajska je naš drugi dom!" Tako v en glas zatrjujeta pevka in voditeljica Taya ter njen mož, smučarski skakalec Jernej Damjan, ki po naporni sezoni skupaj s hčerkico Niki redno dopustujeta v deželi nasmejanih ljudi. Družina Tajsko vsako leto obišče spomladi. Nad azijsko državo, njeno kulturo, naravo in hrano so povsem očarani.

Jernej in Taya Damjan sta velika ljubitelja Tajske. Obiskov te eksotične dežele sploh ne štejeta več. Kot je povedal Jernej, so bili na Tajskem že okoli desetkrat. Hčerkica Niki je tja z njima potovala že štirikrat, dvakrat pa so jim družbo delali celo Jernejevi starši.

"Prvič smo ju morali malo prepričevati, da sta se odločila, drugič sta pa sama rekla, ali lahko gresta zraven, tako da je tudi njima všeč," je Jernej povedal za očeta in mamo.

Na Tajskem preživela tudi medene tedne

Na tajskem otoku Koh Samui sta Taya in Jernej preživela tudi sanjske medene tedne. Ob plaži sta si najela vilo z bazenom, nista pa samo poležavala, temveč sta tudi raziskovala otok.

"Izposodila sva si skuter, ves otok sva prevozila po dolgem in počez, veliko prehodila po džungli, kjer sva iskala slapove, " je povedala Taya in dodala, da sta se ob tem enkrat tudi izgubila. Telefoni so jima ugasnili, ni bilo signala, tudi fotoaparatu je pošla baterija in pot nazaj je bila prava dogodivščina.

Povedala sta, da je posebno doživetje tudi vožnja po njihovih cestah. "Neka povprečna hitrost premikanja je med 20 in 25 kilometrov na uro, ker so ceste slabe, prometa pa je ogromno," je povedal Jernej.

Ne marata ogromnih pajkov, a številne dobre plati Tajske pretehtajo slabe

Slaba stran so tudi ogromni pajki, ki jih tam kar mrgoli, a pozitivne stvari pretehtajo vse slabe, pravita. Na Tajskem ju najbolj navdušijo tamkajšnji ljudje, njihova sproščenost in dobra volja.

"Tam ti nihče nič noče, nihče ti ne bo na cesti trobil, vsi te spustijo naprej. Tu je vse zelo živčno, tam je pa vse zelo umirjeno. Pri nas se ta napetost zelo čuti, tam pa tega ni," je povedal Jernej.

V njihovi hrani zelo uživata

Na Tajskem se seveda ne moreta upreti niti slastni tajski hrani, ki je povrhu vsega še zelo poceni.

"Jaz si zelo rada privoščim pad siu. To je zelenjava z riževimi testeninami, ampak ni pekoče. Pa pečen riž v ananasu je tudi zelo dober," pravi Taya.

Velika ljubitelja potovanj imata sicer na seznamu dežel, ki bi jih rada obiskala, še ZDA, Filipine in Šrilanko, a njuna največja ljubezen bo vedno Tajska.

kajenje
Novice Tajska s prepovedjo kajenja do manjše onesnaženosti plaž

V studiu oddaje Dan. je bil gost organizator butičnih potovanj v Azijo in drugam po svetu, Aljaž Trontelj. Govoril je o tem, zakaj potujemo, ali je potovanje v azijske dežele zdravilno, zakaj se ljudje tja tako radi vračajo in kam Slovenci z njihovo agencijo najraje potujemo.

5 biserov Azije, ki jih morate obiskati

1. Neodkrit indijski biser Meghalaya je odličen za treking, rafting in jamarstvo.
2. Tajskih otokov Trang še niso zasedle množice turistov.
3. Malezijska gurmanska prestolnica Ipoh doživlja renesanso in je obvezna postojanka za vse ljubitelje dobre hrane.
4. Vietnamski otoki Con Dao postajajo vroča destinacija z najboljšo svežo morsko hrano in najlepšimi plažami.
5. Japonski severni otok Hokaido je znan predvsem kot odlična smučarska destinacija, zato jo številni spregledajo v poletni sezoni.

 

Ne spreglejte