SiolNET. Trendi Potovanja
6,63

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pozitiven učinek virusa: Benečani v kanalih po dolgem času vidijo ribe #video

6,63

termometer

Benetke kanal
Foto: Facebook/Venezia Pulita

Zaradi koronavirusa, ki je iz mesta odplaknil turiste, morje v beneških kanalih že dolgo ni bilo tako čisto, kot je zdaj.

Planet 18 izredna oddaja

Prebivalci Benetk so te dni priča prizoru, ki ga ne pomnijo: morje v kanalih je tako čisto, da je mogoče videti do dna. Prav tako je zdaj mogoče opazovati ribe, ki veselo plavajo po neskaljenem morju.

Poglejte:

To sicer ne pomeni, da je morje manj onesnaženo, so za CNN izjavili v uradu beneškega župana Luigija Brugnara, nedvomno pa gre za posledico upada turizma.

"Voda je čistejša, ker je v kanalih občutno manj prometa, zaradi tega pa usedline ostanejo na dnu in ne kalijo vode," so pojasnili.

Dejstvo pa je, da ima izbruh koronavirusa, s tem pa upad turizma, pozitivne učinke na okolje, so dodali. Ker ni običajnega prometa vodnih avtobusov (vaporettov), taksijev in drugih motornih plovil, ki prevažajo turiste, imajo v Benetkah občutno manj onesnažen zrak.

Podobno so po uvedbi ukrepov za omejitev širjenja koronavirusa opazili na Kitajskem:

Nasa, Kitajska, onesnaženje, koronavirus Novice Zaradi koronavirusa na Kitajskem občutno manj onesnaženja #foto

Oglejte si še:

Benetke, koronavirus Trendi O tem so sanjali: Benetke zaradi koronavirusa povsem prazne #foto #video Koronavirus Novice Koronavirus: kaj v resnici pomeni navodilo ostati doma #20točk #video Metropolitanski muzej Trendi Te svetovne muzeje lahko zdaj obiščete kar z domačega kavča #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 264
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin