SiolNET. Trendi Potovanja
0,59

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kako bo po epidemiji videti bivanje v najbolj luksuznem hotelu na Obali

0,59

termometer

Kempinski Palace |  | Foto: Ana Kovač
Foto: Ana Kovač

Gosti bodo lahko med drugim izbrali možnost, da v času bivanja v hotelu nihče od zaposlenih ne vstopi v njihovo sobo.

Turizem je nedvomno med panogami, ki so epidemijo novega koronavirusa in ukrepe, ki jo spremljajo, občutile najbolj. Ne le zato, ker so turistične aktivnosti praktično čez noč ugasnile, ampak tudi zaradi dolgoročnih posledic, ki jih bo imel novi koronavirus na turizem. Tega bo treba premisliti povsem na novo – od načinov transporta do destinacij, ki jih bodo ljudje izbirali, in ne nazadnje načina dela v turističnih nastanitvah.

Ljubljana turizem Posel danes Turizem, kot ga poznamo, spet šele leta 2022

Pred veliko zagato so se recimo znašli hoteli najvišjih kategorij. Vrhunska storitev in skrb za gosta, ki jo poudarjajo, v veliki meri temelji na pristnem stiku osebja z gostom. A v novi resničnosti so stiki z ljudmi postali nezaželeni in prestižni hoteli bodo morali svoje vrhunske storitve poudariti na drug način.

Na to se intenzivno pripravljajo tudi v portoroškem hotelu Kempinski Palace, edinem, ki v Sloveniji nosi oznako pet zvezdic superior. Načrtujejo, da bodo prve goste sprejeli v začetku junija, že zdaj pa je jasno, da bo treba pri njihovem delu marsikaj spremeniti.

Kempinski Palace | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

"Vodstvo je pripravilo izjemno natančna navodila. Priročnik, dolg 50 strani, skrbno predstavi ter pojasni vsak korak, ki mora biti upoštevan v vsakem oddelku hotela," je pojasnila Petra Zierer, predstavnica za odnose z javnostmi v portoroškem hotelu Kempinski Palace.

Zaposleni bodo ves čas skrbeli, da bodo za vsaj 1,5 metra oddaljeni od gostov, prav tako bodo v vseh interakcijah z gosti nosili zaščitne maske in rokavice, maske in razkužila bodo vključeni tudi v komplete kozmetike v sobah.

Kempinski Palace | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

"Tudi pohištvo in videz javnih prostorov bosta spremenjena tako, da bo razdalja socialnega distanciranja upoštevana," je pojasnila Petra Zierer, "dezinfekcijske postaje bodo razporejene po celotnem hotelu, kartice za sobe temeljito dezinficirane po vsaki uporabi, bombažne brisače v javnih toaletah bodo zamenjale papirne za enkratno uporabo".

Gosti bodo lahko ob prijavi v hotel izbrali tudi možnost, da med bivanjem v hotelu osebju ne dovolijo vstopa v svojo sobo. "Vse storitve, ki jih bo gost želel, bomo še zmeraj izpeljali, vendar pred gostovimi vrati, ne v sobi," je pojasnila predstavnica hotela.

Oglejte si še:

Trendi Na Rogli spet odpirajo priljubljeno atrakcijo, junija pa še adrenalinsko novost #video Kanin maj 2020 Sportal Na Kaninu imajo krepko čez tri metre snega in od četrtka bo spet mogoča smuka #video Bohinjsko jezero Novice Počitnice v Sloveniji: Več kot je bomo videli, raje jo bomo imeli
delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin