SiolNET. Trendi Potovanja
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hrvaška plaža med najlepšimi v Evropi (foto)

2

termometer

Znameniti Zlatni rat oziroma Zlati rt na hrvaškem otoku Braču se je uvrstil med najlepše evropske plaže.

Po izboru Lonely Planeta je Ljubljana med najboljšimi turističnimi destinacijami letošnjega leta, naše plaže pa so podobne lestvice žal spregledale. Na dobrih 46 kilometrih naše obale je izbor pač veliko bolj boren kot na primer na Hrvaškem, kjer imajo vključno z otoki kar 5.835 kilometrov morske obale oziroma približno 125-krat več kot pri nas.

Hrvaško bogastvo so opazili tudi pri European Best Destinations (EBD), bruseljski neprofitni organizaciji, ki se ukvarja s promocijo kulture in turizma v Evropi. Na lestvico najlepših plaž v Evropi so namreč postavili tudi eno hrvaško, in sicer so na tretje mesto uvrstili Zlatni rat, "košček kopnega kakšna dva kilometra zahodno od pristaniškega mesta Bol na južni obali hrvaškega otoka Brač v Dalmaciji".

Zmagovalka na lestvici je sicer precej nepričakovana – na prvo mesto so namreč pri EBD uvrstili Harbour Beach, majhno peščeno plažo v valižanskem mestu Tenby, ki jo hvalijo predvsem zaradi čistoče morja in privlačne okolice. Za drugo najlepšo v Evropi so razglasili plažo Praia da Cova na južni obali Portugalske.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin