SiolNET. Trendi Odnosi
6,75

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Veliko sem med ljudmi, a partnerice ne najdem #VeronikaSvetuje

6,75

termometer

Starejši par, ljubezen, moški, ženska
Foto: Thinkstock

Bralec Jože si želi spoznati novo prijateljico. Pravi, da je veliko v družbi, a kljub temu ne najde prave.

Pozdravljeni,

Vem, da sem kot posameznik tu nemočen ... Ločen sem od leta 2010. Od takrat sem bil na nekaj zmenkih ob kavi in imel eno zvezo, ki je trajala tri leta in pol. Najbolj se je zapletlo zaradi njene nizke samozavesti in izgube službe, zdravstvenega zavarovanja. Tisti čas je bilo kar nekaj družbenih omrežij. Lahko je bil vsaj sproščen klepet, če je bil dogovor za spoznavni dan, pa še toliko boljše ...

Vsega tega pa žal danes več ni. Čeprav sem brez službe, grem veliko med ljudi, na kolo, v naravo, knjižnico ... Vse to ni dovolj, da bi na tak način spoznal novo prijateljico. Zavračam pa vse komercialne težnje v ta namen, ker ni zagotovila za uspeh. 

Upam, da dobim vsaj odgovor.

Jože

Imate tudi vi težave v partnerskem odnosu ali vprašanja o njem? Pišite nam na e-naslov veronikasvetuje@tsmedia.si. Na vaša vprašanja bo odgovorila psihoterapevtka Veronika Podgoršek.

Preberite še:


Spoštovani g. Jože.

Če skušam iz vsega napisanega najti vaše dejansko vprašanje, bi rekla, da je vprašanje predvsem, "kje" najti novo, kot definirate vi, ''prijateljico''. Že sami navajate, da niste eden izmed tistih, ki v iskanju partnerskega odnosa zgolj sedijo doma in upajo, da bo nekdo potrkal na njihova vrata in rekel, da je prišel, ker ve, da tam doma nekdo sedi in čaka oziroma si želi in je pripravljen na nov partnerski odnos. Seveda ni tako.

Zanimiv je del, ko sta napisali, da "vsega tega danes žal ni več". Česa? Da spoznavate? Da iščete? Da ste na kakšnem portalu? Ste morda obupali?

Veronika Podgoršek Foto: Matej Leskovšek Po drugi strani pa podajate tudi dejstvo, da ste tokrat ostali brez službe vi. Morda pa to na vas vpliva destruktivno in se počutite nevredno, ne dovolj dobro, kot naj bi se nekoč vaša partnerica in naj bi bil to vzrok za vajin razhod? Dvomite tudi o uspehu najti srečo prek bolj komercialnih teženj.

Na tem mestu lahko napišem le to, da čeprav se človek druži, hodi okoli, to še ni zagotovilo, da se dva zares srečata, kaj šele da zgodba na dolgi rok uspe. Žal zagotovila ni nikjer in v ničemer, še posebej, kot ste že sami napisali, ker je posameznik v odnosu velikokrat nemočen. Je pa treba vedno znova in znova poskušati. Ne obupati! Se vpisati še v kakšen tečaj, si morda kupiti psa, če ste seveda njihov ljubitelj. Vem namreč, da so ljudje s kužki velikokrat bolj odprti in hitreje navezujejo stike.

Kljub temu pa, saj veste ... Človek nikoli ne ve, kje ga čaka sreča. Poznam ogromno zgodb, katerih začetki oziroma to, kako sta se dva spoznala, so prav neverjetni, navdihujoči, včasih že prav filmski. V številnih primerih pa celo na način in v času, ko bi človek najmanj pričakoval.

Želim vam srečno, zdravo in ljubezni polno 2018!

Veronika Podgoršek

Dr. Veronika Podgoršek je doktorica znanosti s področja družinske in zakonske terapije. Terapevtsko delo opravlja po modelu relacijske družinske terapije kot samostojna terapevtka na Psihoterapevtskem inštitutu, ki ga je ustanovila leta 2006. Je poročena in je mati treh deklet. Živi v Ljubljani.
Imate tudi vi težave v partnerskem odnosu ali vprašanja o njem? Pišite nam na e-naslov veronikasvetuje@tsmedia.si. Na vaša vprašanja bo odgovorila psihoterapevtka Veronika Podgoršek.

Kaj pa menite vi? Napišite v komentarje.

Komentarji

6

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • Anaa / 02.01.2018. ob 02:29 +5 - 2

  Gospod Jože, premalo podatkov za vsaj približno korekten kometntar. Koliko ste stari, koliko časa ste bili poročeni, zakaj ste s s partnerko razšla, ste oče ? Kje sedaj živite, koliko časa ste brez dela in s čim si plačujete osnovne življenske potrebe, položnice? ... ... ... Namesto, da se potikate naokoli in iščete prijateljico za klepet, si poiščite delo. Služb ni na pretek, dela je dovolj za tiste, ki želijo delati. Lahko pa se vključite tudi pri prostovoljcih, da bo kakšna korist od vas.

  +5 - 2
 • JeneJune / 01.01.2018. ob 20:38 +2 - 1

  Veronika makes you gay!

  +2 - 1
 • Maj / 06.01.2018. ob 17:02 +1 0

  Jože škoda živcev in se sekirati še zaradi žensk. Vzami liter cvička in ga cel dan po malem pij ter uživaj v preostanku življenja.

  +1 0
delitve: 18
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin