Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 1. 2014,
15.12

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

valentinovo darila ljubica

Torek, 28. 1. 2014, 15.12

4 leta, 5 mesecev

Kakšna darila dobijo žene in kakšna ljubice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ne samo da obstaja razlika med darili, ki jih dobijo žene in ljubice, za obdarovanje svojih skrivnih partnerjev tako moški kot ženske zapravijo več denarja kot za zakonce.

Če vam partner zatrjuje, da ni imel denarja ali domiselne ideje, kaj naj vam kupi za valentinovo, lahko zastrižete z ušesi, ker to morda sploh ni res. Raziskava spletnega portala IllicitEncounters.com, v kateri je sodelovalo dva tisoč ljudi, je razkrila, da moški in ženske bogateje obdarujejo svoje ljubimke in ljubimce kot svoje zakonske partnerje, ker jih tudi doživljajo čisto drugače. Moški na primer za soproge izbirajo bolj skromna, vsakdanja in praktična darila, enako kot ženske za svojega moža, ljubimcem pa podarjajo bolj ekstravagantna darila, ker jih povezujejo predvsem s seksualnostjo njihovega odnosa.

Razlika v denarju Prešuštniki so za valentinovo darilo za ljubimca pripravljeni odšteti 55 odstotkov več denarja kot za zakonskega partnerja: v povprečju bodo za ljubimca zapravili nekaj več kot 150 evrov, za moža ali ženo pa okoli 60 evrov.

Razlika v darilu Poleg tega, da je darilo za zakonskega partnerja cenejše, je tudi bolj praktično: več kot 80 odstotkov soprog dobiva gospodinjske aparate, darilne bone, čestitke in cvetje, ki so ga mimogrede kupili na bencinski črpalki, od svojih soprogov, le 17 odstotkov soprogov pa bi kaj takšnega podarilo svojo ljubici. Sami od svojih žena dobivajo nogavice, copate in podobna praktična darila, medtem ko žene ljubimcem rade podarijo drago uro ali kakšen drug dizajnerski izdelek.

Nakit in spodnje perilo priznanega oblikovalca bo dobilo 42 odstotkov ljubic in 27 odstotkov (srečnih) žena, približno polovica moških pa bo šopek rdečih vrtnic prinesla tako ljubici kot ženi.

Razlika v praznovanju Neverjetno, ampak eden od štirih moških, ki varajo, bo tvegal, da bo valentinovo preživel tako z ženo kot z ljubico. V praksi to pomeni, da bo ženi po službi prinesel šopek, zvečer pa bo ljubico peljal na večerjo v luksuzno restavracijo. Moški, ki so bolj previdni, bodo valentinovo praznovali dan prej (18 %) ali dan pozneje (13 %). No, vseeno jih tri četrtine trdi, da bodo valentinovo praznovali okoli 14. februarja, tako da bodo ženo in ljubico (vsako posebej, da ne bo pomote) peljali v restavracijo.

Ne spreglejte