Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
31. 1. 2019,
12.50

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,19

2

Natisni članek

koža staranje gube

Četrtek, 31. 1. 2019, 12.50

5 let, 2 meseca

To si znane Slovenke zares mislijo o gubah in staranju #video #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,19

2

Kolaž znane Slovenke na Afroditi | Znane Slovenke so razkrile, kaj si mislijo o staranju in gubah. | Foto Ana Kovač

Znane Slovenke so razkrile, kaj si mislijo o staranju in gubah.

Foto: Ana Kovač

Manj prožna in sijoča koža ter gubice so nekaj, čemur nihče od nas v procesu staranja ne more ubežati. Niti svetovno znane zvezdnice, tudi če plačujejo še tako dobre lepotne kirurge. Medtem ko se števec naših let obrača, se tudi naša koža stara. Znane Slovenke smo povprašali, kakšen je njihov odnos do gub in staranja ter kakšne lepotne trike uporabljajo, da ostajajo mladostne in lepe.

Obstaja kar nekaj dejavnikov, ki vplivajo na hitrejše usihanje našega pred nekaj leti še svežega in nič zgubanega obraza:

  • neprimerna prehrana, ki vsebuje premalo svežega sadja in zelenjave ter premalo pitja navadne vode,
  • pomanjkanje telovadbe,
  • kajenje in pogosto uživanje alkohola,
  • sončenje (brez uporabe primerne zaščitne kreme),
  • uporaba preveč agresivnih ličil,
  • zanemarjanje ustrezne nege kože.

Z zdravim življenjskim slogom in ustrezno nego lahko staranje kože upočasnite. | Foto: Thinkstock Z zdravim življenjskim slogom in ustrezno nego lahko staranje kože upočasnite. Foto: Thinkstock

Številne študije namreč kažejo, da se koža ljudi, ki so redno telesno aktivni in pazijo na zdravo prehrano, ki ne kadijo in ne pijejo ter že vrsto let kožo redno čistijo in negujejo z ustreznimi hranilnimi kremami in serumi, veliko počasneje stara.

Dandanes se zdi, da smo tudi veliko bolj obremenjeni z gubami in popolnim zunanjim videzom kot nekoč. To potrjuje tudi uporaba številnih filtrov na družbenih omrežjih, s pomočjo katerih si že dekleta v zgodnjih 20. letih vztrajno gladijo gubice in druge kožne nepravilnosti, pa vse pogostejša uporaba botoksa ter drugih metod pomlajevanja med vse mlajšimi ženskami. Ne nazadnje si moramo naliti čistega vina in odkrito priznati, da se dandanes žal v številnih družbah uspešnost še vedno povezuje z lepoto. Da ni zanemarljivo, kako smo ženske v poslovnem svetu in ne nazadnje v zasebnosti videti, sploh tiste na opaznejših položajih, kot so tudi estrada in mediji.

Genom. UKC.
Novice Slovenci odkrili gen za prezgodnje staranje

Kaj pa o gubicah in staranju pravijo znane Slovenke – glasbenica Katarina Habe, manekenka Nataša Pinoza, voditeljica Bernarda Žarn in še številne druge? Preverite v videu spodaj!

Gubica gor, gubica dol … Briga me! To ni nič pomembnega. Sploh če je smejalna gubica, je še kako dobro, da pride zraven. (Katarina Habe)

Pa vendar se ženske zavedamo, da moramo, če nočemo biti že pri 40. oziroma 50. videti utrujene in starejše, kot v resnici smo, za svojo kožo ustrezno skrbeti. Proizvodnja kolagenskih vlaken in elastina, ki skrbita za prožnost naše kože, namreč z leti upada, posledično je naša koža bolj suha in manj elastična, pojavljati se začnejo gubice.

tenis
Trendi Zrela leta: z gibanjem upočasnjujemo staranje

A z ustrezno nego in zdravim življenjskim slogom lahko, kot že rečeno, procese staranja kože upočasnimo. Nekaj lepotnih trikov, za katere se odločajo naše estradnice, izveste v videu spodaj.

Zelo pomembno se mi zdi, da poleg skrbi za zunanjo lepoto poskrbimo tudi za to, kaj nosimo notri, v srcu. Da sijemo tudi od znotraj. (Bernarda Žarn)

Nekaj utrinkov z dogodka, kjer je podjetje Afrodita predstavilo novo linijo izdelkov in kjer smo z znanimi Slovenkami klepetali o staranju in gubah, si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji.

Fotogalerija
1 / 10

 

Ne spreglejte