SiolNET. Trendi Moda
2,99

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Pulover, ki je požel veliko jeze na družbenih omrežjih

2,99

termometer

pulover, Revolve
Napis (Debelost ni lepa, je izgovor, op. p.), ki je ujezil ljudi. Foto: Twitter

Spletna trgovina Revolve je deležna precej kritik zaradi napisa na puloverju, ki pravi: "Debelost ni lepa, je izgovor". Uporabniki družbenih omrežij so jih močno okrcali, pri znamki pa se branijo, da izpostavljajo problem današnje družbe.

Priljubljena spletna trgovina Revolve je na svoji strani uporabnicam pred kratkim ponudila pulover znamke LPA za 168 ameriških dolarjev, ki ga nosi vitka manekenka, na njem pa je sporen zapis "Being fat is not beautiful it’s an excuse" (Debelost ni lepa, je izgovor, op. p.).

Zapis je požel zgražanje na družbenih omrežjih, kjer so se uporabnice začele spraševati, kaj je pičilo LPA. Ena od njih jim je zato poslala sporočilo in znamko povprašala, kaj so mislili, da so v prodajo poslali takšen pulover.

Karl Lagerfeld Trendi Kontroverzni oblikovalec, ki je že marsikoga užalil, praznuje 85 let

"Gre za sodelovanje s petimi ženskami, ki jih je doletelo spletno verbalno nasilje. Bistvo tega je izpostavitev, kako zlobni so lahko komentatorji na družbenih omrežjih. Zaslužek od prodaje gre v dobrodelne namene," so ji odgovorili in še pojasnili, da so sodelujoče ženske privolile v uporabo komentarjev, ki so jih na njihovih straneh pustili žaljivi uporabniki.

LPA je v bran stopil tudi Revolve, ki je dodal, da so hoteli s temi kosi opozoriti na problem družbe, ki se ji v današnjem času zdi povsem normalno, da se na spletu brez pomisleka ustrahuje in žali.

Zgrožene tudi ženske, ki so prispevale citate

Dotični komentar "Being fat is not beautiful it’s an excuse" je bil na družbenem omrežju namenjen manekenki z oblinami Palomi Elsesser, ki se je z LPA strinjala, da citat uporabijo v namen ozaveščanja o ustrahovanju na spletu, vendar je tudi sama zgrožena, kako so ga uporabili: na vitki manekenki in brez pojasnila, za kaj gre.

Trgovina Revolve je hotela v sodelovanju z znamko LPA z enakim namenom lansirati še komentarje, ki so leteli na zvezdnice Leno Dunham ("Horrible Result of Modern Feminism" ali "Grozen rezultat modernega feminizma"), Suki Waterhouse ("If you translated a bum onto her face, she’d have a better face" ali "Če bi imela zadnjico namesto obraza, bi imela lepši obraz") in Caro Delevingne ("Too boney to be boned" ali "Presuha, da bi jo napičili").

A ker so bile tudi one razočarane nad končnim rezultatom kampanje, ki ni prikazovala primernega konteksta in pravega namena, so se odločili, da kampanje ne bodo lansirali in so se že opravičili vsem zvezdnicam.

Tess Holliday Trendi Naslovnica Cosmopolitana, ki je povzročila veliko zgražanja

Komentarji

4

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • nekdotamneki / 14.09.2018. ob 18:50 +6 - 4

  Čisto pravilno so napisali, biti debel ne pomeni da si lep, ampak si samo len da bi skrbel za svoje telo in zdravje in iščeš izgovor. ne mi z temi raznoraznimi forami. Ok če si bolan in pač pri tem ne moreš pomagat je to druga zadeva, iskat izgovor in uteho za svojo lenobo je pa žalostno.(pa to ne pomeni da imaš malo več kil kot je priporočeno za tvojo višino in podobne zadeve, ampak če si pač res debel debel.)

  +6 - 4
 • JanezS / 15.09.2018. ob 14:42 +1 - 1

  Sorry Letanca, ampak če si debel, si nezdrav. Previsoka teža vpliva na mnogo reči in na nobeno v pozitivnem smislu. Ne laži si.

  +1 - 1
 • Letanca / 15.09.2018. ob 00:35 +2 - 4

  @nekdotamneki - kaj si že hotel napisati? Lahko ti povem, da tudi če si vitek ne pomeni, da si pameten. Ker pač imaš v glavi neko podobo katera bi naj bila idealna, ne vidiš drugih stvari, ki so res pomembne. Če si debel ne pomeni, da nisi zdrav, kakor tudi če si suh ne pomeni, da si lep. Istovetiti lenobo in debelost pa je enako kot da bi rekel, da je hibridni avto športen

  +2 - 4
delitve: 8
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin