Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Sreda,
25. 7. 2018,
17.44

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,31

1

Natisni članek

protokol moda Meghan Markle princ Harry

Sreda, 25. 7. 2018, 17.44

5 let, 9 mesecev

Princu Harryju ni všeč, da Meghan nosi hlačne kostime

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,31

1

Meghan Markle, princ Harry | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Britanski mediji poročajo, da naj bi si princ Harry želel, da bi njegova žena Meghan Markle prenehala nositi hlačne kostime in tako imenovane ženske smokinge ter jih zamenjala za bolj tradicionalne ženske obleke.

Meghan Markle
Trendi 15 stvari, ki jih Meghan Markle po poroki ne bo smela več početi

Stil ameriške zvezdnice Meghan Markle se je močno spremenil, odkar se je iz igralke prelevila v vojvodinjo in članico britanske kraljeve družine. Ob vlogi žene princa Harryja so prišle tudi nove modne zapovedi, med katerimi so denimo, da si nohtov ne sme več lakirati z barvnim lakom, temveč samo z nevtralnim, da ne sme nositi prosojnih oblek in prevelikih torbic ter da mora vedno nositi hlačne nogavice.

Primerne modne oprave za javne dogodke, kjer člani kraljeve družine zastopajo britanske barve, so izredno pomembne in vanje vlagajo veliko. Zato ni nič čudnega, da ima Harry pomembno besedo pri tem, kako naj se oblači njegova žena, ko se udeležita različnih srečanj.

Meghan Markle
Trendi Kraljeva družina je po prihodu Meghan Markle zapravila 1,6 milijona več

Meghan je že večkrat pokazala, da zelo rada nosi hlače. | Foto: Getty Images Meghan je že večkrat pokazala, da zelo rada nosi hlače. Foto: Getty Images

Harry ve bolje

Britanski Daily Mail poroča, da je Harry po tem, ko je Meghan med nedavnim obiskom Irske oblekla hlačni kostim, dal vedeti, da mu takšne modne odločitve niso najbolj všeč.

Ko so modni svetovalci pred kratkim obiskali Kensingtonsko palačo, da bi se z Meghan in Harryjem pomenili o garderobi, ki bi jo nosila na oktobrski turneji po Avstraliji, je Meghan spet izrazila željo po hlačnih kostimih, a je Harry dejal, da bi bile tradicionalne obleke primernejše.

V hlačnem kostimu znamke Givenchy na nedavnem obisku Irske. | Foto: Getty Images V hlačnem kostimu znamke Givenchy na nedavnem obisku Irske. Foto: Getty Images

Dodaten razlog za nenošenje hlač naj bi bila tudi kraljica Elizabeta II., ki je menda velika zagovornica oblek in kril, hlače pa ji niso najbolj všeč. Meghan tega po poročanju ameriške revije People ne razume in ima precej težav s sledenjem kraljevim modnim zapovedim.

Nazadnje se je to zgodilo med ogledom ženskega finala na teniškem turnirju Wimbledon, kamor je prišla v družbi svakinje Kate Middleton. Meghan je nosila hlače z lahkotno srajco, opravo pa je hotela popestriti s klobukom, a so jo podučili, da ga v kraljevi loži ne sme nositi, saj z njim zavira pogled na igrišče gledalcem, ki sledijo za njo.

Meghan si klobuka v kraljevi loži ni smela nadeti na glavo. | Foto: Getty Images Meghan si klobuka v kraljevi loži ni smela nadeti na glavo. Foto: Getty Images

Že večkrat kršila protokol

In kot kaže, ji sledenje protokolu že nekaj časa ne gre prav dobro. Kršila ga je že novembra lani, ko sta s Harryjem oznanila zaroko in ob obleki ni nosila hlačnih nogavic, ter februarja letos, prav s hlačnim kostimom. Oblekla ga je namreč za svečani dogodek s kodeksom oblačenja "black-tie", ki narekuje, da morajo dame nositi obleko, ali bolje rečeno, večerno toaleto.

Nekaj tednov pred tem pa je presenetila s povsem črno opravo, kar spet ni značilno za kraljevo družino, saj je črnina zanje rezervirana za 11. november, dan, ko v Veliki Britaniji praznujejo dan spomina na padle vojne heroje.

A je kljub temu modna ikona današnjega časa, katere modno izbiro za svojo takoj vzamejo številne ženske po vsem svetu. Takoj, ko Meghan nekaj obleče, je ta kos že čez nekaj ur povsem razprodan.

princ Harry, Meghan Markle
Trendi Meghan Markle z opravo prekršila kraljevo pravilo #foto
Meghan Markle
Trendi Meghan Markle spet ignorirala kraljevi protokol #foto
Ne spreglejte