Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 12. 2015,
8.45

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

ličenje mejkap nega kože vizažistka advertorial

Četrtek, 10. 12. 2015, 8.45

2 meseca, 2 tedna

Novoletno ličenje: temnordeča šminka in vijoličasta senčila

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Letos se za silvestrovo lahko poigramo s slogom 60. let. Ne smemo pozabiti na temnordečo šminko in na senčila v temnih kovinskih odtenkih. Svetuje vizažistka Andrea Pavlin Stošić.

Ko se bomo letos pripravljale na najdaljšo noč v letu, ne smemo pozabiti na temnordečo ali rdečo šminko, tudi sence za oči naj bodo v temnih kovinskih odtenkih. Privoščimo si močne barve od temnovijoličaste ali vijoličaste do temnomodre ali modre. Oči moramo nujno poudariti s črnim tušem, nam je svetovala vizažistka Andrea Pavlin Stošić, ki kot diplomirana kozmetičarka dela za priznane kozmetične hiše, med drugim tudi v Novi Zelandiji za Lancome.

Če stavimo na ustnice, trepalnice poudarimo le z nanosom

Silvestrski mejkap naj utripa v odtenkih, ki se skladajo z našo osebnostjo in poudarjajo značilnosti našega obraza. Nevtralne odtenke lahko pustimo v lepotilni torbici, v praznični svet se odpravimo z več drznosti, glamurja in domišljije, da bomo zasijale v novi podobi.

Prepustimo se temnordeči in rdeči barvi, vendar poudarimo le en del obraza. Če stavimo na ustnice, trepalnice poudarimo le z nanosom in obratno. Za popoln videz potrebujemo še popolno podlago, ki koži povrne sijaj in svežino.

Ne pozabimo na bleščice

"Lahko pa smo drzne, se odmaknemo od klasičnega videza zadimljenih oči in poskusimo kaj novega. Barve, ki jih običajno uporabljamo za večerni videz, nadomestimo z uporabo kovinske vijoličaste in modre, in ker je silvestrovo, dodajmo kanček bleščic," nam je še svetovala Andrea Pavlin Stošić, ki pri oddajah, filmih in reklamah sodeluje tudi kot asistentka maske.

Kako pravilno nanesti vijoličasta senčila?

Vijoličasti in temnovijoličasti odtenek je letos "in". Temna senčila poudarjajo čustva, ki se iskrijo v očeh, zadimljene oči pa so videti še skrivnostne. Andrea Pavlin Stošić nam je zaupala nekaj trikov, kako pravilno naličiti oči z vijoličastimi senčili.

– Oko obkrožimo s črno barvico, črto zabrišemo s čopičem. – Od trepalnic do pregiba zgornje veke nanesimo senčilo v temnovijoličasti barvi. – Rob zabrišemo z mehkim čopičem, nato pa z njim povlečemo še po robu spodnje veke. – Za notranji kot veke uporabimo svetlejše odtenke. – Dodamo še dve plasti maskare. – Preostale obrazne poteze poudarimo nežno. – Z osvetljevalcem polti poudarimo lička. – Ustnice obarvamo nežno.

"Če želimo, da bodo ličila zdržala vso noč, moramo poskrbeti za obstojno ličenje. Nanosu krem sledi tekoča podlaga, nato še puder v kamnu ali prahu. Nadaljujemo kot običajno s senčili za veke, tako bo naš videz skoraj nespremenjen do jutra. Ne pozabimo na rdečilo ali bleščilo, ki ga redno nanašajmo in tako poskrbimo za svež videz vso noč," je še povedala umetnica ličenja, ki svoje znanje deli tudi na različnih predavanjih za strokovno javnost.

Kateri tip ženske ste?

Tip Catherine Zeta Jones

Ima svetlo ali olivno polt z modrim podtonom, ki deluje hladno. Lasje so temni, lahko rjavi. Oči so temne. Za ličenje uporabimo hladne barve (modro, vijoličasto, lila, fuksijo, zeleno, rožnato, sivo, črno).

Tip Nicole Kidman Ima zelo svetlo, včasih olivno, mlečno belo ali nežno rožnato polt. Zelo težko porjavi. Lasje so svetli ali svetlo rjavi. Oči so modre, sivomodre, svetlomodre, modrozelene ali lešnikovo sive. Pri ličenju uporabljamo nežne barve s hladnim podtonom, kot so biserna, rumena, hladno rožnata ali rjava. Toni ne smejo biti rdečkasti. Črtalo za oči naj bo črno, sivo, turkizno, rdečilo naj bo nežno.

Tip Emma Stone Ima svetlo kožo z zlato obarvanim podtonom in sončne pege, lasje so pogosto rdečkasti ali imajo vsaj zlat odsev, koža bolj pordeči kot porjavi. Oči so zelo intenzivne barve: svetlomodre, olivne, v barvi jantarja, rjave. Za ličenje si lahko privošči tople barve zemlje, kot so oranžna, olivno zelena, bakrena, zlata, barva lososa. Oči lahko občrta s črnim tušem.

Tip Kate Hudson

Ima nežno in svetlo polt z zlatorumenim podtonom. Pege so lahko zlatorjave, lahko je prisotna rdečica. Pri ličenju poudarimo nežnost in svetle pastelne tone marelice, lososa, koralno oranžno rdeče, bež, rjave in bele barve. Črtalo za oči naj bo rjavo, črnemu se raje izognemo.

Ne spreglejte