Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Četrtek,
11. 10. 2018,
16.01

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,02

Natisni članek

obutev zimska garderoba čevlji škornji gležnjarji

Četrtek, 11. 10. 2018, 16.01

5 let, 6 mesecev

Modni kos, pri katerem bi lahko bile Slovenke tako drzne kot Hrvatice

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,02
bulerji | Slovenke obožujejo bulerje. | Foto Cover Images

Slovenke obožujejo bulerje.

Foto: Cover Images

Zimska obutev velja za najdolgočasnejšo v letu, a ni nujno, da je tako. Oblikovalci in znamke že nekaj let ponujajo zanimive in drzne modele, ki popestrijo zimske oprave, a Slovenke bi si lahko upale malce več.

moda, trend, ulični stil
Trendi Kaj se bo nosilo to jesen: poletne obleke z gležnjarji in škornji #foto

Slovenke obožujejo bulerje, pravi Tina Petkovšek, direktorica marketinga v Massu, ki ta trend pri nas opaža že nekaj let: "Priljubljeni so v vseh različicah: v malo bolj elegantni ali pa tudi bolj rockerski. V zadnjih dveh sezonah so ti bulerji zelo lepo narejeni, z veliko dodatki, različnimi materiali, zato lahko res vsak najde takšne, kot mu najbolj ustrezajo."

Čeprav se bulerji v kombinaciji z zakovicami, biseri in kristalčki zdijo pogumna izbira, pa še zdaleč niso najbolj drzna, pravi poznavalka:

V Sloveniji je bolj redkost, da se kupuje drznejše modele, medtem ko je na Hrvaškem tega veliko več. Ampak mislim, da Slovenke z leti postajajo malce bolj pogumne pri izbiri obutve.

Kljub temu pa so slovenske ženske še vedno v rahlem zaostanku, saj trendom, ki so v svetu že uveljavljeni, začnejo slediti z dvoletnim zamikom. "Želim si, da bi začele trendom slediti hitreje," zato dodaja Petkovškova.

Bulerji so priljubljeni v vseh različicah. | Foto: Mass Bulerji so priljubljeni v vseh različicah. Foto: Mass

Poleg bulerjev še grde superge in nogavičasti gležnjarji

Poleg bulerjev med Slovenkami tudi čez zimo visoko na lestvici ostajajo superge, vendar letos v malce drugačni različici. Priljubljene so tako imenovane "ugly sneakers" oziroma grde superge, modeli, ki jih zaznamujejo robustne in nenavadne oblike ter vpadljive barvne in vzorčne kombinacije, o katerih smo že pisali.

Grde superge so trend, ki se je med Slovenkami hitro uveljavil. | Foto: Cover Images Grde superge so trend, ki se je med Slovenkami hitro uveljavil. Foto: Cover Images

superge
Trendi Trend grdih superg, ki je prevzel blogerke in influencerke #foto

Klasični škornji in gležnjarji seveda ostajajo, le da so med škornji letos najbolj modni tisti nad koleni, med gležnjarji pa tako imenovani "sock boots". Te zaznamuje "nogavičast" zgornji del, ki tesno objame gleženj in nogo.

Nogavičasti gležnjarji so obvezen kos letošnje jeseni in zime. | Foto: Cover Images Nogavičasti gležnjarji so obvezen kos letošnje jeseni in zime. Foto: Cover Images

Drugačne oblike pet, karo vzorci in bela barva

Med trendi je v slovenskih trgovinah obutve mogoče opaziti tudi malce drugačne oblike pet: od skoraj povsem nizke "kitten" pete do trikotne pete ali visoke v obliki ozkega pravokotnika.

V trendu: visoke pete naj bodo v obliki ozkega pravokotnika | Foto: Mass V trendu: visoke pete naj bodo v obliki ozkega pravokotnika Foto: Mass

Pri vzorcih prevladujejo živalski, o katerih smo že poročali, ter karo, ki najpogosteje krasi gležnjarje in visoke škornje iz tekstila.

Tudi pri barvah smo en trend že napovedali: bela na škornjih in gležnjarjih bo končno začela osvajati tudi Slovenke, ki že od lani obožujejo bordo rdečo, kostanjevo rjavo in gozdnato zeleno. Ti odtenki ostajajo tudi letos.

beli gležnjarji, škornji
Trendi Škornji in gležnjarji, ki so drzno nadomestili klasične črne #foto
leopardji potisk, trend, leopard
Trendi Vrača se živalski vzorec, ki nikoli ni zares odšel #foto
Ne spreglejte