Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Sobota,
22. 4. 2017,
14.01

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,80

4

Natisni članek

blogerke trend nakupovanje središče Ljubljane moda

Sobota, 22. 4. 2017, 14.01

6 let, 6 mesecev

Modne poznavalke pozdravljajo več mode v središču Ljubljane, a še vedno nekaj pogrešajo ...

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,80

4

nakupovanje, Mango | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

S prenavljanjem ulic, pestrejšim dogajanjem in boljšo kulinarično ponudbo je središče Ljubljane spet malce zaživelo. Z odpiranjem  modnih trgovin, ki jih je pogrešala marsikatera ženska, se stanje še dodatno izboljšuje.

Središče Ljubljane spet cveti in privablja vse več ljudi. Ne samo tujcev, temveč tudi Slovencev, ki na novo odkrivajo lepote naše prestolnice. Dobrega sladoleda ni več težko najti, ponudba burgerjev je bogata kot še nikoli, svojo najljubšo kavo in brunch pa je našel že skoraj vsak.


Preberite še:


Končno so iz spanca prebudili še modno ponudbo, ki jo je marsikdo pogrešal, saj se je bilo potrebno po zadnje trende zapeljati na obrobje mesta, v nakupovalna središča, kjer je gneča neizogibna, nakupovalno doživetje pa neprimerljivo s tistim v središču mesta.

Blogerki Eva Ahačevčič in Tesa Jurjaševič | Foto: Vid Ponikvar Blogerki Eva Ahačevčič in Tesa Jurjaševič Foto: Vid Ponikvar

Fotogalerija
1 / 12

Hočejo še več

V začetku aprila se je tako v nekdanji kavarni Slon odprla ena od najbolj priljubljenih španskih znamk, ki nosi ime po eksotičnem sadežu in je v središču Ljubljane nekoč že bila. Številne modne navdušenke so jo zelo pogrešale in upajo, da se ne bo ustavilo tukaj. Držijo pesti, da bodo sledile še preostale nam zelo znane španske znamke, ki jih trenutno v Ljubljani lahko najdemo samo v BTC-ju.

"V središču mesta sem kar pogrešala znane španske modne znamke, saj se mi zdi fino, da greš na sladoled, zraven pa še malo pobrskaš po teh trgovinah," nam je zaupala blogerka Manca Vodopivec, ki najraje nakupuje v središču mesta, kjer pa še vedno pogreša dobre trgovine s čevlji.

Da dobrih prodajaln z obutvijo kar naenkrat ni več, je opazila tudi oblikovalka nakita Katja Koselj, ki je prav tako pristašica središča. "Všeč mi je, da lahko več stvari opravim spotoma, ni takšne gneče, kot je v nakupovalnih središčih."

Blogerka Nataša Mernik si želi še več različne mode, takšne, ki nagovarja made. "Želim si, da bi še bolj obudili Čopovo ulico in Slovensko cesto," pravi, Ajda Sitar pa dodaja, da bi morali odpreti še kakšno posamezno trgovino znamk, ki jih sicer vidimo le v Galeriji Emporium.

Blogerka Ajda Sitar | Foto: Vid Ponikvar Blogerka Ajda Sitar Foto: Vid Ponikvar

Blogerka Nataša Mernik, ki bloga pod imenom Anakrejevska. | Foto: Vid Ponikvar Blogerka Nataša Mernik, ki bloga pod imenom Anakrejevska. Foto: Vid Ponikvar

Manjka nam avenija luksuznih znamk

Tudi stilistka in blogerka Tjaša Kokalj meni, da bi vedno lahko kaj dodali, predvsem bi si želela kakšno drznejšo ponudbo, Tesa Jurjaševič, ki se pri modnih trgovinah v središču drži vodila "več je več", pa že ima rešitev, ki jo sama videva v tujih prestolnicah: avenijo luksuznih znamk, pa čeprav si morda težko privoščiš kakšen kos.

"Že nekaj časa pogrešam malo bolj prestižne znamke, četudi tam ne kupuješ, saj dodajo nekaj mestu. Zara je denimo znana po tem, da svoje trgovine odpira zraven luksuznih znamk in že samo ta občutek, da se sprehodiš mimo takšnih trgovin, je neko posebno doživetje." Ravno tega si želi tudi vodja modne hiše Ikona Ljubljana, Marieta Milanović Trapo, ki jo moti, da "nimamo ulice, kamor bi lahko turista poslali na enourno nakupovanje".

Središče Ljubljane ima sicer dobro ponudbo znamk, ki jih mnogi vidijo kot luksuzne. Modni hiši Ikona in Galerija Emporium pod eno streho ponujata širok nabor priznanih modnih imen različnih cenovnih razredov.

Stilistka in blogerka Tjaša Kokalj | Foto: Vid Ponikvar Stilistka in blogerka Tjaša Kokalj Foto: Vid Ponikvar

Oblikovalka nakita Katja Koselj | Foto: Vid Ponikvar Oblikovalka nakita Katja Koselj Foto: Vid Ponikvar

So nakupovalna središča udobnejša?

Naše modne poznavalke se strinjajo, da ima nakupovanje v središču svoj čar, a Ajda in Tjaša imata še vedno zelo radi skok v nakupovalno središče, kjer je nakupovanje lažje in udobnejše. "Meni kot stilistki je za moje delo ljubše, da lahko parkiram v garažni hiši, ki je brezplačna, ni mi potrebno iskati parkirnega prostora. Nakupovalna središča na obrobju Ljubljane so mi zato bolj všeč in tja večkrat zahajam, ampak sama izkušnja nakupovanja pa je v središču mesta veliko lepša."

Ajdo trgovine v nakupovalnem središču zaposlijo kar za nekaj ur, saj si potem vzame še čas za kosilo in kavo s prijateljico.

nakupovanje, Mango | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Kje pa najraje nakupujete vi?

  • V središču mesta
    64,14 %
    93 glasov
  • V nakupovalnih središčih
    35,86 %
    52 glasov
Oddanih 145 glasov

S

Save

Ne spreglejte