Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Ponedeljek,
27. 2. 2017,
17.57

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,98

2

Natisni članek

Nataša Mernik Anakrejevska moda ulični stil

Ponedeljek, 27. 2. 2017, 17.57

6 let, 6 mesecev

Ulični stil

Blogerka Anakrejevska: V zadnjem letu se je nam, blogerkam vse obrnilo na glavo #UličniStil

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,98

2

Anakrejevska, Nataša Mernik | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Tokrat nam je na lep sončni februarski dan svoj ulični stil predstavila mlada modna blogerka Nataša Mernik, ki jo sledilke bolje poznajo pod imenom Anakrejevska.

Nataša Mernik je začela blogati pred dobrimi tremi leti, ko se je odločila, da je čas, da začne slediti svojim sanjam in postati prepoznavna, kar si je želela že od mladih nog. "Sprva so bile to želje o glasbeni karieri, sicer brez večjega posluha (smeh, op. p.), nato sem sanjala o delu na radiu ali televiziji, zdaj pa si svojo pot počasi utiram na slovenski blogerski sceni."

Njen blog ni namenjen zgolj modi, pravi, najraje piše o lepoti, saj je zaljubljena v ličila, najdejo pa se tudi objave o potovanjih in drugih dogodkih.

Blogerske kolegice imajo najraje njeno pozitivno energijo, ki jo izžareva že na daleč. | Foto: Vid Ponikvar Blogerske kolegice imajo najraje njeno pozitivno energijo, ki jo izžareva že na daleč. Foto: Vid Ponikvar

Fotogalerija
1 / 12

Dobro plačane za svoj trud in delo

Že nekaj časa pa ima pisanje bloga še večji smisel, saj lahko večina slovenskih blogerk s svojimi objavami in številom sledilcem tudi dobro zasluži. Na kaj takega ob rojstvu svojega bloga Nataša ni upala niti pomisliti, predsvem zaradi majhnosti naše države.

Na začetku si niti nisem predstavljala, da bi nekoč lahko s svojim blogom dejansko kaj zaslužila, saj pred tremi leti blogerska skupnost še ni bila tako razvita, kot je v tujini, zato sem o tem lahko le sanjala. Tako sem zgolj gradila svoje ime, prepoznavnost na družbenih omrežjih in pisala objave.

V zadnjem letu pa se je nam, blogerkam vse obrnilo na glavo – podjetja so veliko bolj pripravljena na sodelovanje, za svoj trud in delo pa smo tudi pošteno plačane.  

Na vprašanje, ali se bo lahko tudi pri nas živelo od bloganja, kot to že nekaj časa uspeva tujim kolegicam, Nataša odgovarja, da še ne prav kmalu. "A nekoč zagotovo. Sicer se vse premika dokaj počasi, ampak nekatere s svojimi objavami na lastnih blogih ali kanalih naročnikov že precej dobro služimo, zato verjamem, da nam bo z vztrajnim delom uspelo."

Nataša iz množice slovenskih modnih blogerk izstopa zahvaljujoč barvi las in rdeči šminki, ki ji je vedno zvesta. | Foto: Vid Ponikvar Nataša iz množice slovenskih modnih blogerk izstopa zahvaljujoč barvi las in rdeči šminki, ki ji je vedno zvesta. Foto: Vid Ponikvar

Želi si, da bi lahko nekoč imela lastno linijo šmink s svojim imenom, v sodelovanju s katero izmed že uveljavljenih znamk.  | Foto: Vid Ponikvar Želi si, da bi lahko nekoč imela lastno linijo šmink s svojim imenom, v sodelovanju s katero izmed že uveljavljenih znamk. Foto: Vid Ponikvar

Ker je tako zaljubljena v šminke, najraje bloga prav o ličilih. | Foto: Vid Ponikvar Ker je tako zaljubljena v šminke, najraje bloga prav o ličilih. Foto: Vid Ponikvar

Sprejema le ponudbe, v katere verjame

Sodelovanja z različnimi znamkami in podjetji so danes del uspešnega modnega bloga. Nataša projekte izbira premišljeno in se kakšne ponudbe ne boji zavrniti. "V treh letih sem sodelovala že z marsikatero znamko in sprejela marsikatero ponudbo, za katero mi je mogoče malce žal in je danes zagotovo ne bi. Ampak vse ima svoje prednosti in slabosti – danes točno vem, kaj želim."

Zdaj sprejema le ponudbe, v katere verjame, in projekte, katerih zgodba ji je všeč. Promovira le znamke, ki jim zaupa. "Seveda so bile tudi zavrnitve, saj se mi zdi, da nisem tip blogerke, ki bi na svoji strani pisala o algah, konoplji in na primer poročnih oblekah, kar je bila ena izmed nedavnih ponudb," je razkrila in dodala, da je biti ambasador ali obraz neke znamke ena izmed najljubših stvari, ki ji jo je prineslo bloganje.

Nataša o svojem uličnem stilu:

In o tem, kdaj si sestavi opravo:

Rada je vzornica dekletom, ki se borijo z odvečnimi kilogrami

Po čem se Nataša loči od preostalih slovenskih modnih blogerk, je lahko razbrati že iz njenega videza. Ima žareče oranžno-rdeče lase, na ustnicah največkrat rdečo šminko in obline, na katere je ponosna.

Med nami je nekaj nekdanjih misic in manekenk. Jaz pa spadam v nasprotno kategorijo. Mislim, da se ravno v tej zgodbi najdejo preprosta dekleta, ki se, tako kot jaz, že od nekdaj borijo s tistimi nekaj "odvečnimi" kilogrami, a se kljub temu počutijo dobro v svojem telesu. In to najbolj podpiram: ljubezen do samih sebe. Blogerske kolegice pa pravijo, da oddajam pozitivno energijo, tako da je verjetno nekaj tudi na tem (smeh, op. p.)!

Sledilke jo na ulici večkrat opazijo in pristopijo do nje, kar ji polepša dan. "Velikokrat se mi kakšno dekle nasmehne in me pozdravi, najbolj vesela pa sem tistih, ki se opogumijo in z mano spregovorijo kakšno besedo – to mi ogromno pomeni! Brez podpore bralcev bi verjetno že večkrat obupala nad vsem skupaj, tako pa me pokonci držijo vsa pozitivna sporočila in komentarji."

Pravi, da je biti vzornica nekaj čudovitega: "Tudi jaz sem imela kot mlajša marsikatero vzornico in še danes se zgledujem po uspešnih ženskah. Sama pri sebi se trudim za to, da bi se imela rada točno tako, kot sem, in želim, da bi se tako počutile tudi vse moje bralke in sledilke."

Letos si je vzela odmor od študija in trenutno dela v eni od trgovin v stari Ljubljani. | Foto: Vid Ponikvar Letos si je vzela odmor od študija in trenutno dela v eni od trgovin v stari Ljubljani. Foto: Vid Ponikvar

Piše tudi objave za druge spletne strani in pripravlja nekaj novih projektov, ki jih bo kmalu razkrila. | Foto: Vid Ponikvar Piše tudi objave za druge spletne strani in pripravlja nekaj novih projektov, ki jih bo kmalu razkrila. Foto: Vid Ponikvar

Nataša na hitro o:

... naj modnem kosu:
Velika črna torbica, v kateri tovorim goro (rdečih) šmink, hkrati pa se poda k vsemu.

... dodatku, ki jo spremlja vsak dan:
Telefon, brez katerega bi bilo tudi delo blogerke veliko težje (smeh).

... kosu, ki ga ne bi nikoli oblekla:
Česarkoli z živalskimi vzorci.

... tem, česa v modi ni nikoli preveč:
Drznosti in kreativnosti v smislu kombiniranja "nezdružljivih" barv in vzorcev, obožujem pa tudi mini projekte "naredi sama".

... visokih petah ali čevljih brez pet:
Odvisno od priložnosti – obožujem visoke pete, ampak trenutno prisegam na udobje čevljev v oksfordskem stilu.

... svoji modni ikoni:
Je nimam, ker se načeloma oblačim dokaj preprosto, mi je pa všeč celotna podoba Ashley Graham, ki čudovito poudarja svoje obline.

Vsak ponedeljek vam predstavljamo ulični stil znanih Slovencev in blogerjev. Spremljajte Trende in sledite uličnim trendom.


Save

Ne spreglejte