SiolNET. Trendi Kultura
2,86

termometer

  • Messenger
  • Messenger
druga obletnica

"Jerneja Šugmana pogrešamo vsak dan"

2,86

termometer

Jernej Šugman
Foto: STA

Danes je druga obletnica smrti enega od najboljših gledaliških, televizijskih in filmskih igralcev Jerneja Šugmana. "Če bi bilo mogoče nemogoče, bi bili izjemno veseli vsake njegove nove igralske besede z odra in tudi vsakega pogovora v zaodrju, toplega pogleda in odkritosrčnega nasmeha," so ob spominu zapisali v SNG Drama.

Jernej Šugman se je poslovil v 49. starosti, bil pa je eden od najvidnejših članov ljubljanske Drame. Pokopali so ga z vojaškimi častmi.

"Jerneja Šugmana pogrešamo vsak dan kot odličnega igralca in izjemnega človeka, širokosrčnega prijatelja. Če bi bilo mogoče nemogoče, bi bili izjemno veseli vsake njegove nove igralske besede z odra in tudi vsakega pogovora v zaodrju, toplega pogleda in odkritosrčnega nasmeha," so se nekdanjega svojega člana spomnili v Drami.

Ob tem so še zapisali, da bodo v spomin na Šugmana zaznamovali z gostovanjem gledališča Jugoslovensko dramsko pozorište iz Beograda.

Seznam njegovih del je zelo dolg. Ljubiteljem teatra bo ostal v spominu kot Baal, Hamlet, Lear, Ojdip, Ata Ubu, Tit Andronik, Župnik v Hlapcih in številnih drugih vlogah, širšemu občinstvu pa kot prikupni vratar Veso v televizijski nanizanki Teater Paradižnik ter nastopih v filmih, kot so Nočno življenje Damjana Kozoleta, Zvenenje v glavi Andreja Košaka, Predmestje in Inferno Vinka Möderndorferja ali Kratki stiki Janeza Lapajneta.

jernej šugman, pogreb Novice Na Žalah z vojaškimi častmi zadnje slovo od Jerneja Šugmana #foto

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 27
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin