Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 3. 2020,
15.12

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,26

1

Natisni članek

Instagram knjige

Torek, 3. 3. 2020, 15.12

4 leta, 1 mesec

Dečku so se posmehovali zaradi ljubezni do knjig, zdaj je spletna zvezda

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,26

1

deček, knjiga, branje | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

13-letnik je dokazal, da Instagram ni le gojišče puhloglavih vplivnežev.

Pred nekaj dnevi je Angležinja Ellis Landreth na Twitterju razkrila, da je njen 13-letni brat Callum Manning tarča posmehovanja vrstnikov, ker na Instagramu objavlja recenzije svojih priljubljenih knjig.

"Ne morem verjeti, kako grozni so otroci," je tvitnila, "moj mlajši brat na Instagramu objavlja zapise o knjigah, otroci v njegovi novi šoli pa ga v skupinskem klepetu označujejo za čudaka in so ga v klepet tudi namenoma dodali, da lahko to vidi."

Ellis pa ni pričakovala, kako ogromno pozornosti bo požel njen tvit, do zdaj je zbral skoraj 200 tisoč všečkov in več kot 24 tisoč delitev ter skoraj pet tisoč odgovorov uporabnikov Twitterja, ki z njo delijo zgroženost in izražajo podporo njenemu bratu.

Tako je 13-letnik čez noč postal spletna zvezda, podporo mu je izrazilo tudi več znanih pisateljev in estradnikov, zdaj ima na Instagramu že skoraj 300 tisoč sledilcev, ljudje pa so mu začeli pošiljati tudi pakete knjig. Deček še naprej neutrudno bere in na Instagramu objavlja vtise o prebranih knjigah.

Nazadnje je denimo prebral klasiko Prevzetnost in pristranost. "Začel sem jo brati, ker sem videl nekaj dobrih ocen," je zapisal o romanu Jane Austen, "odlična je, nisem pričakoval, da bo tako dobra."

Prva knjiga, ki jo je recenziral na Instagramu, pa je bilo Izžarevanje Stephena Kinga. "Ena mojih najljubših knjig in prva knjiga, ki sem jo prebral v enem dnevu," je zapisal, "imel sem kakšnih deset let in ja, bilo me je strah."

Njegova sestra je za CNN povedala, da je Callum po njeni objavi na Twitterju dobil na tisoče sporočil podpore, kar je razveselilo celo družino. "Veseli smo, da imajo ljudje tako pozitiven odnos," je dejala, "morda se takšne stvari komu zdijo malenkostne, a otroke lahko zaznamujejo za celo življenje."

Preberite še:

Harry Potter
Trendi Šolska knjižnica umaknila knjige o Harryju Potterju, ker so v njih uroki
Ana Vogrinčič Čepič
Trendi "Veliko ljudi najraje bere doma v pižami"
Boštjan Gorenc - Pižama
Trendi Boštjan Gorenc - Pižama: Bil sem leni piflar #intervju #video
Ne spreglejte