SiolNET. Trendi Kulinarika
1,37

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenija ima novo perspektivno kuharsko mojstrico

1,37

termometer

Špela Kuhel |  | Foto: BIC Ljubljana
Foto: BIC Ljubljana

Špela Kuhel je na tekmovanju mladih evropskih kuharskih mojstrov na Norveškem osvojila drugo mesto, žirijo je prepričala s cvičkovo obaro.

"Slovenija ima novo bodočo perspektivno kuharsko mojstrico in ambasadorko regionalne hrane in raznolikosti," so sporočili iz BIC Ljubljana. Njihova študentka Špela Kuhel, ki obiskuje Višjo strokovno šolo, program gostinstvo in turizem, se je namreč pretekli konec tedna udeležila tekmovanja mladih evropskih kuharskih mojstrov The European Young Chef Award in tam zasedla izvrstno drugo mesto.

Na tekmovanju je mlada kuharska mojstrica predstavila inovativni recept cvičkove obare s sodobnimi tehnikami priprave, navdih je črpala iz vseh specifičnih sestavin, uporabljenih v tradicionalnem receptu.

Veselje do gastronomije in kuhanja je strast Špele Kuhel že od mladih nog, saj je odraščala na kmetiji in pomagala pri kuhanju svoji babici in mami.

Njeno vodilo je, da pri pripravi različnih jedi rada vključuje tradicijo, torej kulinarično dediščino Slovenije, zlasti Dolenjske, osrednje Slovenije in Bele krajine, lokalne, sezonske sestavine, in si prizadeva upoštevati pravila trajnosti. Meni, da je za vsakega odličnega kuharja izjemno pomembno, da najprej pozna osnove kuhanja in kulinarično dediščino svoje države, lokalne sestavine, nato pa še značilnosti različnih svetovnih kuhinj.

Oglejte si še:

Bocuse d'Or 2021 Trendi Na kuharski olimpijadi po več letih spet slavili Francozi #video Hiša Franko, Ana Roš Trendi Ana Roš s Hišo Franko obdržala dve Michelinovi zvezdici Tomaž Kavčič panettone Trendi Tomaž Kavčič: Zvezdništvo ne spada v kuhinjo #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin