SiolNET. Trendi Kulinarika
2,22

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenec izbran med najboljše kuharske mojstre na svetu

2,22

termometer

Tomaž Kavčič Zemono
Foto: Ana Kovač

Tomaž Kavčič z dvorca Zemono se je uvrstil med najboljših sto kuharskih mojstrov na svetu.

V Milanu so razglasili nagrade The Best Chef, izbor najboljših kuharskih mojstrov na svetu. Na prvo mesto se je zavihtel Joan Roca iz slavne katalonske restavracije El Celler de Can Roca, med najboljšimi stotimi pa se je znašel tudi Slovenec - Tomaž Kavčič iz Gostilne pri Lojzetu na dvorcu Zemono.

Dvorec Zemono Trendi Gostilna pri Lojzetu: poslikani krožniki na dvorcu Zemono Tomaž Kavčič in Franci Kek: festival Izbor Trendi "O sebi nerad govorim kot o kuharju – jaz sem gostinec in rad gostim"

Celoten izbor najboljših na svetu obsega 300 imen, ki so jih izbrali kuharski mojstri sami, v njem pa imamo Slovenci ob Kavčiču še eno predstavnico, in sicer Ano Roš iz Hiše Franko v Kobaridu, ki je zasedla 264. mesto.

Kot omenjeno, izbor najboljših 300 kuharskih mojstrov na svetu s svojimi glasovi oblikujejo kuharski mojstri sami, dokončno lestvico pa določijo z glasovi kulinaričnih strokovnjakov, fotografov, umetnikov in tudi sledilcev na družbenih omrežjih, so pojasnili organizatorji. "Poudarjamo kuharske mojstre kot osebe, prepoznavamo njihov talent, izkušnje, potencial in tudi osebnost," so dodali.

Preberite še:

krožnik, hrana, kulinarika Trendi Kako zelo Italijani cenijo slovenske gostilne

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 290
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin