Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 10. 2021,
9.02

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Oljarna Jeruzalem Sat iz Središča ob Dravi

Natisni članek

recept darila bučno olje Jeruzalem SAT advertorial

Torek, 26. 10. 2021, 9.02

2 meseca, 2 tedna

Slastna juha za noč čarovnic

Vsebino omogoča Oljarna Jeruzalem Sat iz Središča ob Dravi
juha | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Ko so dnevi vse krajši in je zunaj vse hladneje, se vse več zadržujemo za štirimi stenami, ali doma ali pri prijateljih. Naše kuhinje in stanovanja preplavljajo omamne vonjave po skrbno pripravljenih domačih jedeh, ob katerih se radi poveselimo s prijatelji in bližnjimi. Poiskali smo nekaj priročnih receptov za pripravo različnih jesenskih juh, ki nas bodo grele v hladnih in temnih jesensko-zimskih popoldnevih.

Postrezite juho v hlebcu kruha

Kdaj ste nazadnje malo eksperimentirali in poskusili pripraviti kremno juho, ki je doma prej še niste postregli? Zakaj si ne bi svojih brbončic malo razvajali še s toplimi in slastnimi jesenskimi juhami? Morda najdete idejo za naslednje nedeljsko kosilo prav med temi recepti. Poiskali smo nekaj predlogov za kremne juhe, ki ne samo da so vrhunskega okusa, lahko jih tudi nadvse lično postrežete.

KUPITE ZDAJ: Prelepo kulinarično darilo – Štajersko prekmursko bučno olje Slovenija s kar 10 odstotki POPUSTA. 

Namesto krožnikov uporabite kar doma spečene hlebčke svežega kruha.  | Foto: Getty Images Namesto krožnikov uporabite kar doma spečene hlebčke svežega kruha. Foto: Getty Images

Nobene potrebe ni, da bi bila juha vedno postrežena v krožniku. Bodite izvirni, drzni. Obarvajte svoje kosilo v jesenske barve. Juho lahko postrežete tudi v buči. Če imate večjo bučo, jo lahko uporabite namesto servirne sklede za juho, če imate več manjših, pa jih lahko uporabite tudi namesto posameznih krožnikov. Pozorni bodite le, da jih boste imeli natanko toliko, kot bo gostov za vašo mizo.

Krožnike pa lahko tudi spečete. Specite manjše hlebčke doma pripravljenega, opojno dišečega kruha. Naj bodo malo debelejši oziroma višji. Odrežite vrh hlebca in odstranite sredico. Skorja naj se malo posuši, da bo bolj trdna, nato pa jo lahko uporabite namesto krožnikov. Tudi sredico kruha, ki ste jo prej odstranili, lahko postrežete posebej, in sicer kot dodatek juhi.

Po želji lahko bučno juho na koncu še pokapamo s Štajerskim prekmurskim bučnim oljem Slovenija. | Foto: Getty Images Po želji lahko bučno juho na koncu še pokapamo s Štajerskim prekmurskim bučnim oljem Slovenija. Foto: Getty Images

Bučna juha

Sestavine:

Priprava:

Bučo olupimo, ji odstranimo semena in jo narežemo na majhne kocke. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Segrejemo dve žlici olja. Bučo in čebulo zapečemo, dodamo strt česen, mleto papriko in lovorjev list. Prilijemo juho. Solimo, popramo, dodamo mleto kumino in bučo skuhamo do mehkega. Odstranimo lovorjev list, dodamo sladko smetano in juho zmečkamo s paličnim mešalnikom. Po potrebi še začinimo.

Segrejemo eno žlico masla, bučna semena zapečemo in nekoliko solimo. Juho nadevamo v krožnike in dodamo bučna semena. Po želji lahko dodamo kakšno žlico sladke smetane ali pa juho pokapamo z bučnim oljem.

KUPITE ZDAJ: Prelepo kulinarično darilo – Štajersko prekmursko bučno olje Slovenija s kar 10 odstotki POPUSTA.

Kremna zelenjavna juha z olivnim oljem in česnom

Juha z listi divjega česna | Foto: Getty Images Juha z listi divjega česna Foto: Getty Images Sestavine:

  • - 400 g korenovk (približno enake količine korenine peteršilja, korenja, korenine zelene in čebule),
  • - 2 žlici masla,
  • - 400 ml zelenjavne jušne osnove,
  • - 200 ml mleka,
  • - sol,
  • - sveže mleta paprika,
  • - peščica lista divjega česna in
  • - 2 žlici bučnega olja.

Priprava:

Zelenjavo narežemo na od en do dva centimetra debele kocke. Prepražimo zelenjavo na maslu. Začinimo s soljo in dodamo žlico zelenjavne jušne osnove. Kuhamo, dokler ni zelenjava al dente, nato pa približno polovico zelenjave damo na stran.

Zelenjavni juhi dodamo mleko in jo zavremo. Pokrijemo in dušimo, dokler zelenjava ni mehka, nato jo zmehčamo s paličnim mešalnikom.

Dodamo na zelo tanke trakove narezane liste divjega česna in preostalo zelenjavo. Začinimo s soljo in poprom ter segrevamo. Juho razdelimo v krožnike, jo pokapamo z bučnim oljem in postrežemo.

Ješprenjeva juha z bučnim oljem | Foto: Getty Images Ješprenjeva juha z bučnim oljem Foto: Getty Images

KUPITE ZDAJ: Prelepo kulinarično darilo – Štajersko prekmursko bučno olje Slovenija s kar 10 odstotki POPUSTA.

Ješprenjeva juha z bučnim oljem

Štajersko prekmursko bučno olje Slovenija | Foto: Oljarna JERUZALEM SAT Štajersko prekmursko bučno olje Slovenija Foto: Oljarna JERUZALEM SAT Sestavine:

  • 0,5 dl bučnega olja,
  • 1 srednje debela čebula,
  • pest suhih gob,
  • ščepec majarona, timijana, zelene,
  • lovorjev list,
  • poper ali 1 žlička zeliščne soli,
  • 100 g ješprenja,
  • 250 g krompirja,
  • pol korenčka in
  • 2 zrni česna, sesekljan peteršilj.

Priprava:

Ješprenjevo kašo operemo in namakamo nekaj ur, najbolje čez noč. Skuhamo jo v dveh litrih osoljene vode. Posušene gobe za krajši čas namočimo, potem jih odcedimo. V posodi segrejemo olje, spražimo nasekljano čebulo, dodamo gobe, začimbe in dušimo, dokler voda ne izpari.

Krompir narežemo na majhne kocke, ga dodamo gobam in še malo dušimo. Dodamo še sesekljan česen in zalijemo z malo vode. Dodamo ješprenj skupaj s tekočino, kolikor je potrebujemo. Korenček naribamo v juho in kuhamo tako dolgo, da je kuhan krompir (približno 15 minut). Po potrebi juho razredčimo z malo vode. Preden ponudimo, dodamo še sesekljan peteršilj.

Podarite darilo, ki bo razvajalo brbončice.  | Foto: Oljarna JERUZALEM SAT Podarite darilo, ki bo razvajalo brbončice. Foto: Oljarna JERUZALEM SAT

Podarite darilo, s katerim boste razvajali brbončice

Vse bližje je konce leta, zato počasi že razmišljamo, kaj bomo letos podarili svojim najdražjim, s čim bomo razveselili poslovne partnerje. Darila veliko povedo o osebi, ki jih podarja, izberite torej darilo, ki bo prišlo od srca. Naj bo kakovostno, uporabno in vrhunsko. Naj bo letos vaš izbor pristni slovenski izdelek z geografsko označbo ter bogatim in edinstvenim okusom v čudovitem darilnem pakiranju - Štajersko prekmursko bučno olje Slovenija iz Oljarne Jeruzalem Sat iz Središča ob Dravi in njihovi raznoliki izdelki, narejeni iz slovenskih buč.

V Oljarni Jeruzalem Sat iz Središča ob Dravi so skrbno pripravili tudi številne druge darilne pakete. V do okolja prijazni embalaži je na voljo široka paleta najrazličnejših darilnih kombinacij bučnega olja: bučno olje s ptujskim lukom ali česnom, bučna čokolada, različna hladno stiskana olja. Darilne pakete lahko kombinirate s preostalimi izdelki iz buč, ki jih obožujejo vse generacije in ki so zbrani v njihovem katalogu.

Preverite še druge skrbno izbrane darilne pakete Oljarne Jeruzalem Sat iz Središča ob Dravi.  | Foto: Preverite še druge skrbno izbrane darilne pakete Oljarne Jeruzalem Sat iz Središča ob Dravi.

Vstop v spletno trgovino

Vabimo vas, da si ogledate tudi spletno trgovino Oljarne Jeruzalem Sat iz Središča ob Dravi, kjer vam ponujajo svoje izdelke po najugodnejših cenah. Med ponudbo boste našli tudi lične darilne pakete, ki se jih bodo zagotovo razveselili vaši prijatelji, družinski člani in celo poslovni partnerji.

Povpraševanje lahko oddate tudi:

po telefonu: +386 (0)2 713 4852 ali

na e-naslov: info@oljarna-jeruzalem.si

Sledite Oljarni Središče ob Dravi:

Facebook

Instagram

Preverite nekaj preprostih receptov z bučnim oljem:

Bučno olje sufle
Trendi Omamno dober in otročje lahek čokoladni sufle #video
bučno olje Oljarna SAT
Trendi Imenitna in otročje preprosta jed, ki vas bo zasvojila #video
Ne spreglejte