Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 6. 2018,
10.14

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,77

3

Natisni članek

marketing voda hrenovke

Petek, 29. 6. 2018, 10.14

5 let, 9 mesecev

Prodajal "hot dog vodo" in dokazal, kako lahko je naplahtati ljudi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,77

3

Koliko so ljudje pripravljeni odšteti za pripravek, ki obljublja, da jih bo pomladil? No, številni so z veseljem plačali dobrih 30 evrov za steklenico vode, v kateri so se kuhale hrenovke.

Kanadčan Douglas Bevans je znova potrdil dejstvo, da je ljudem mogoče prodati karkoli, če je le zapakirano v zgodbo, ki se dobro sliši. Še bolje je, če izdelek prodajaš z obljubo o izboljšanem zdravju in mladostnejšem videzu.

Trendi Surova voda - še ena neumnost iz Silicijeve doline?

Bevans, umetnik iz Vancouvra, se je odločil za družbeni eksperiment, s katerim je želel dokazati, kako hitro ljudje nasedejo lažnim obljubam o blagodejnosti raznih izdelkov. Tako se je pred kratkim udeležil festivala v Vancouvru, s katerim so zaznamovali dan brez avtomobilov, in tam obiskovalcem prodajal ustekleničeno vodo - pa ne kakršnokoli, temveč vodo, v kateri so se kuhale hrenovke. Nefiltrirano, je embalaža še posebej poudarjala.

 

A post shared by pram (@coucoucouou) on

"Zaradi zahtevnega življenja v mestu in stresnih služb se vse prepogosto pojavlja neuravnoteženost elektrolitov," je pisalo v promocijskem besedilu, ki je spremljalo njegov izdelek, poimenovan Hot Dog Water (hot dog voda). "Prepričani smo, da lahko Hot Dog Water pripomore k ponovnemu vzpostavljanju ravnotežja v telesu."

"Impresiven vnos natrija v vaše telo, ki ga zagotavlja pitje naše vode, bo vašemu telesu omogočil boljši dostop do kalcijevih kanalčkov v vašem srcu," je še navajalo na videz strokovno besedilo, ki je ob tem zagotavljalo še vrsto drugih, bolj razumljivih (in bolj zaželenih) učinkov pitja hot dog vode: zmanjševanje telesne teže, izboljšanje možganskih funkcij in mlajši videz.

 

A post shared by Humphrey Ng (@humphrey.ng) on

Steklenice vode, v katerih je plavala celo hrenovka, so prodajali za dobrih 30 evrov, in ljudje so jih navdušeno kupovali, skupno je Bevans prodal kar 60 litrov hrenovkaste vode. "Pozneje so številni stopili v stik z mano, da bi se mi zahvalili zaradi izjemnega učinka moje vode, ki so ga menda opazili. Nekateri so bili prepričani, da so jim začeli znova rasti lasje, drugi so opazili, da imajo manj gub," je povedal za vancouvrsko televizijo CTV.

Ti kupci očitno niso prebrali drobnega tiska na zadnji strani steklenice - mimogrede, Bevans je za svoj izdelek uporabil prepoznavne steklenice norveške vode Voss. Na steklenici je namreč pisalo: "Hot Dog Water v vsej svoji absurdnosti poskuša spodbuditi kritično razmišljanje, ko gre za trženje izdelkov in njihov učinek na naše nakupne odločitve."

Obiskovalci festivala so namreč brez težav nasedli na obljube o blagodejnosti njegovega izdelka, ki jih je podkrepil z izjavami izmišljenih strokovnjakov. "Hot dog voda je nova kokosova voda," je izdelek hvalila dr. Cynthia Dringus, dobitnica Nobelove nagrade za nutricionizem, Darren Hunktub, osebni trener hollywoodske elite, pa je prispeval izjavo: "Odlična je za rehidracijo po telesni vadbi - pa še holistična je!"

 

delo
Trendi Slovenski umetnik, ki naj bi sliko iz golobjih iztrebkov prodal za milijonov evrov #intervju
Trendi Prevara leta: kako je izmišljena restavracija postala številka ena #video
Ne spreglejte