Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 5. 2018,
11.30

Osveženo pred

1 mesec, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,64

1

Natisni članek

finale nastop stavnice Lea Sirk

Petek, 11. 5. 2018, 11.30

1 mesec, 3 tedne

So evrovizijske stavnice Lei zdaj kaj bolj naklonjene?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,64

1

Lea Sirk | Foto Mediaspeed

Foto: Mediaspeed

Po uvrstitvi v veliki finale Pesmi Evrovizije smo preverili stavnice in uvrstitev naše predstavnice Lee Sirk. Pred nastopom v drugem polfinalu ji je kazalo slabo, zdaj pa ...

Slovenska predstavnica Lea Sirk se je s skladbo Hvala, ne! sinoči prebila v sobotni finale izbora za pesem Evrovizije, kjer bo nastopila tretja. S tem je presenetila mnoge, saj ji stavnice pred nastopom v drugem polfinalu niso napovedovale le tega, da se v finale ne bo uvrstila, temveč celo, da bo pristala na zadnjem mestu.

Bo stavnicam tudi v finalu pokazala, da se motijo? | Foto: Reuters Bo stavnicam tudi v finalu pokazala, da se motijo? Foto: Reuters

Pa zdaj?

Pred nastopom v finalu pa stavne hiše spet napovedujejo podobno. Pri igralcih športnih stav priljubljena hiša Bwin kaže, da si bo tisti, ki bo stavil nanjo, v primeru njene zmage pošteno napolnil denarnico. Kvota znaša kar 1 : 301, kar priča o tem, da bi Leina zmaga mejila na prvovrstno senzacijo. Enake kvote imata Albanija in Velika Britanija, najslabše pa na stavnih hišah kotira Srbija (1:501).

Kdor bi stavil, da se bo Slovenija na finalnem večeru Eurosonga 2018 uvrstila med najboljših deset izvajalcev in bi se njegova stava uresničila, bi za vložen evro prejel kar deset evrov (kvota 1 : 10). Kdor pa bi stavil, da se slovenski predstavnici ne bo posrečilo uvrstiti med najboljših deset, bi pri vloženem evru zaslužil zgolj dva centa (kvota 1 : 1,02).

Sloveniji nekoliko bolje kaže pri stavnih kvotah o tem, katera država bo finalno tekmovanje končala na zadnjem mestu. Prvi favorit za nehvaležno zadnje mesto je Velika Britanija (kvota 2,20), Slovenija pa si z gostiteljico Portugalsko deli četrto mesto (11). Pred njo sta še Srbija (4,75) in Albanija (6).

Srbom na stavnicam kaže še slabše. | Foto: Reuters Srbom na stavnicam kaže še slabše. Foto: Reuters

Kdo je favorit?

Stavna hiša je za absolutnega favorita sobotnega večera v Lizboni razglasila Ciper. Tako gre tolmačiti iz njenih kvot, ki so pri otoški državici najnižje (1 : 2). Kdor bo na ciprsko pesem vplačal evro, bo v primeru njene zmage po finalni prireditvi na Portugalskem bogatejši za dva evra. Na drugem mestu je Izrael (1 : 5,25), na tretjem pa Francija (1 : 14).

Zmaga se na stavnicah nasmiha energični Ciprčanki Eleni Foureira. | Foto: Reuters Zmaga se na stavnicah nasmiha energični Ciprčanki Eleni Foureira. Foto: Reuters

Preberite še:

>> Lea Sirk v finalu Evrovizije! Evropa je rekla: Hvala, da!
>> Kaj o slovenski predstavnici pravi nekdanja evrovizijska zmagovalka?
>> Lanski zmagovalec Evrovizije opljuval letošnjo favoritko

Ne spreglejte