Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 8. 2024,
7.32

Osveženo pred

9 ur, 5 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,63
pevka odpoved koncert Avstrija Dunaj Taylor Swift

Natisni članek

Četrtek, 22. 8. 2024, 7.32

9 ur, 5 minut

Taylor Swift zaradi odpovedi koncertov na Dunaju čuti strah in krivdo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,63
Taylor Swift, Eras Tour | Taylor Swift naj bi na Dunaju nastopila med 8. in 10. avgustom v sklopu evropskega dela turneje Eras, ki ga je začela maja v Parizu in sklenila v sredo v Londonu. | Foto Guliverimage

Taylor Swift naj bi na Dunaju nastopila med 8. in 10. avgustom v sklopu evropskega dela turneje Eras, ki ga je začela maja v Parizu in sklenila v sredo v Londonu.

Foto: Guliverimage

Ameriška pop zvezdnica Taylor Swift je v sredo prvič javno spregovorila o odpovedi koncertov na Dunaju zaradi grožnje terorističnega napada. Kot je zapisala v objavi na omrežju Instagram, jo je razlog za odpoved koncertov navdal s strahom in tudi z občutkom krivde do oboževalcev.

"Razlog za odpoved me je napolnil z novim občutkom strahu in ogromno krivde, saj je toliko ljudi načrtovalo udeležbo na koncertih," je zapisala 34-letna zvezdnica.

Na Dunaju so v začetku meseca odpovedali tri njene koncerte, potem ko je policija sporočila, da je prijela tri osumljence, ki naj bi na koncertih načrtovali teroristični napad. Glavni osumljenec, star 19 let, je obljubil zvestobo džihadistični skupini Islamska država.

Zahvala avstrijskim oblastem

Pevka se je v objavi na Instagramu zahvalila avstrijskim oblastem. Kot je zapisala, so po njihovi zaslugi žalovali za koncerti, ne za življenji. Dodala je, da sta ji ljubezen in enotnost, ki ju je opazila pri oboževalcih, vlili pogum.

Taylor Swift naj bi na Dunaju nastopila med 8. in 10. avgustom v sklopu evropskega dela turneje Eras, ki ga je začela maja v Parizu in sklenila v sredo v Londonu. Na koncertih na Dunaju so pričakovali skupno več kot 170 tisoč obiskovalcev.

V objavi je zvezdnica tudi pojasnila, zakaj je do zdaj molčala o odpovedi koncertov na Dunaju, zaradi česar je bila tarča kritik številnih oboževalcev. "Naj povem zelo jasno, ne bom javno govorila o nečem, če menim, da bi to lahko izzvalo tiste, ki bi radi škodovali oboževalcem, ki prihajajo na moje koncerte," je zapisala. Dodala je, da v tovrstnih primerih molk pomeni čakanje na pravi trenutek, da spregovoriš. "Moja prednostna naloga je bila varno končati evropsko turnejo in z velikim olajšanjem lahko rečem, da nam je to uspelo."

Coldplay na Dunaju izvedli pesem Taylor Swift

Pred dnevi so avstrijski mediji poročali, da bi lahko Taylor Swift vendarle nastopila v avstrijski prestolnici in se kot gostja presenečenja udeležila enega od štirih koncertov skupine Coldplay. Na prvem koncertu je sicer ni bilo, je pa skupina skupaj s pevko Maggie Rogers izvedla akustično priredbo ene njenih največjih uspešnic Love Story, s katero so navdušili obiskovalce. 

"Tega običajno ne počnemo, ampak danes moramo. Če ne bo dobro, prosim ne objavljajte na YouTube, ker nočem imeti težav s Taylor," se je pred izvedbo pošalil frontman skupine Chris Martin.

Poglejte: 

Preberite tudi: 

Taylor Swift, Eras Tour
Trendi Bo Taylor Swift vendarle nastopila na Dunaju?
Beran A., osumljeni načrtovanja terorističnega napada na Dunaju
Novice Osumljenec načrtovanja napada na Dunaju spraševal o nakupu vžigalne vrvice
Taylor Swift, London
Trendi Taylor Swift po odpovedanih dunajskih koncertih spet nastopila #video
Ne spreglejte