Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 9. 2024,
8.13

Osveženo pred

2 uri, 58 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

Natisni članek

skupina Brian May Queen

Četrtek, 12. 9. 2024, 8.13

2 uri, 58 minut

Skupina Queen bo še enkrat izdala prvi album

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,11
Queen | Vsak instrument je bil znova pregledan, da bi ustvarili žive, ambientalne zvoke, ki bi jih z veseljem uporabili že ob prvotnem snemanju albuma. (Na fotografiji vokalist Adam Lambert in eden izmed prvotnih članov zasedbe Queen Brian May.) | Foto Guliverimage

Vsak instrument je bil znova pregledan, da bi ustvarili žive, ambientalne zvoke, ki bi jih z veseljem uporabili že ob prvotnem snemanju albuma. (Na fotografiji vokalist Adam Lambert in eden izmed prvotnih članov zasedbe Queen Brian May.)

Foto: Guliverimage

Britanska skupina Queen napoveduje zbirateljsko izdajo obnovljenega prvega albuma, ki so mu v naslovu dodali rimsko številko I. Album Queen I, ki bo predvidoma izšel 25. oktobra, bo na voljo v več različnih formatih. Po napovedih kitarista Briana Maya bo glasba na njem zazvenela z današnjim znanjem in tehnologijo, o čemer so nekoč le sanjali.

Tudi bobnar Roger Taylor je poudaril, da jim zvok iz bobnarske kabine ni bil všeč. "Bil je nekako ameriški ... Želel sem slišati resonanco bobnov. Album nikoli ni zvenel tako, kot smo si želeli," je dejal.

Tokratna različica albuma iz leta 1973 bo te "napake" popravila. Vsak instrument je bil znova pregledan, da bi ustvarili žive, ambientalne zvoke, ki bi jih z veseljem uporabili že ob prvotnem snemanju albuma, piše glasbena revija ClassicRock.

Kitarist Brian May in bobnar Roger Taylor sta zadnja leta na turnejah nastopala z ameriškim vokalistom Adamom Lambertom, s katerim skupina sodeluje od leta 2012. | Foto: Guliverimage Kitarist Brian May in bobnar Roger Taylor sta zadnja leta na turnejah nastopala z ameriškim vokalistom Adamom Lambertom, s katerim skupina sodeluje od leta 2012. Foto: Guliverimage

Skupno 63 skladb in 43 novih miksov

Zbirateljska izdaja bo vsebovala šest zgoščenk in eno vinilno ploščo. Na njih bo skupno 63 skladb, vključno s 43 novimi miksi. Od prvotnega albuma se nekoliko razlikuje vrstni red, tako je Mad The Swine zdaj med skladbama Great King Rat in My Fairy King. Mad The Swine je bila sicer prvotno izdana šele leta 1991 in se je pozneje znašla na ponatisih prvenca iz let 1991 in 2011.

V kompletu bo še nekaj dodanih posnetkov, priložili bodo tudi več kot sto strani dolg katalog z ročno napisanimi besedili. Pred obnovljenim albumom bo 4. oktobra izšla tudi obnovljena različica skladbe The Night Comes Down.

Skupina Oasis, brata Gallagher
Trendi Po 15 letih se ponovno združuje skupina Oasis
Riblja Čorba, Bora Đorđević
Trendi Frontman skupine Riblja čorba se v Ljubljani bori za življenje
Linkin Park
Trendi Sedem let po smrti frontmana se vrača skupina Linkin Park
Ne spreglejte