Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Ponedeljek,
3. 2. 2020,
12.00

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,83

Natisni članek

Brad Pitt Margot Robbie bafta nagrade

Ponedeljek, 3. 2. 2020, 12.00

4 leta, 2 meseca

Tako si je Brad Pitt privoščil princa Harryja #video

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,83
Brad Pitt | Brad Pitt je za vlogo v filmu Bilo je nekoč ... v Hollywoodu osvojil že tri velike nagrade: zlati globus, SAG in bafto. Po zadnjo ni mogel priti, zato je ponjo poslal Margot Robbie. | Foto Getty Images

Brad Pitt je za vlogo v filmu Bilo je nekoč ... v Hollywoodu osvojil že tri velike nagrade: zlati globus, SAG in bafto. Po zadnjo ni mogel priti, zato je ponjo poslal Margot Robbie.

Foto: Getty Images

Sinoči so v Londonu podelili najprestižnejše britanske nagrade bafte, ki so šle tokrat v pričakovane roke. Med zmagovalci je bil tudi Brad Pitt, ki je po zlato masko poslal Margot Robbie, ta pa je v njegovem imenu poskrbela za hudomušen govor.

zvezdnice, vegansko
Trendi Tako je videti, ko modo narekuje veganstvo #foto

Brad Pitt je sinoči osvojil bafto za najboljšega stranskega igralca v filmu Bilo je nekoč ... v Hollywoodu. Ker se podelitve zaradi družinskih obveznosti ni mogel udeležiti, je za prevzem nagrade zadolžil soigralko iz tega filma Margot Robbie. Ta pa je imela v Bradovem imenu enega najzabavnejših govorov večera.

"Živjo, Britanija, slišim, da si postala samska, dobrodošla v klubu. Vse najboljše pri ločitvenem postopku, bla, bla, bla ..." Nato se je zahvalil akademiji za to veliko čast, producentom filma in kaskaderski ekipi ter režiserju Quentinu Tarantinu.

Aha, in pravi, da bo to nagrado poimenoval Harry, ker se res veseli, da jo bo lahko vzel s seboj v ZDA. Njegove besede, ne moje!

S tem se je seveda obregnil ob dramo princa Harryja in Meghan Markle, ki sta v začetku januarja oznanila, da se umikata od kraljevih dolžnosti, da se bosta finančno osamosvojila in preselila čez lužo.

Poleg Brada so sinoči zlato masko osvojili še Joaquin Phoenix (glavni igralec) za film Joker, Renée Zellweger (glavna igralka) za film Judy in Laura Dern (stranska igralka) za film Zakonska zgodba, režiser Sam Mendes pa je za film 1917 odnesel tri nagrade: za najboljši film, najboljši britanski film in režijo.

Seznam vseh prejemnikov letošnjih baft si oglejte tukaj.

Margot Robbie je v imenu Brada Pitta poskrbela za smeh v dvorani. | Foto: Reuters Margot Robbie je v imenu Brada Pitta poskrbela za smeh v dvorani. Foto: Reuters

Organizatorji goste prosili, naj oblečejo stare obleke

Sicer pa so letošnje Bafte zaznamovale tudi modne odločitve nominirancev in preostalih gostov, ki so jih organizatorji že pred tedni prosili, naj zaradi trajnosti in odgovornosti do okolja za prireditev oblečejo toalete, ki jih že imajo v svoji omari, ali pa naj si jih izposodijo, namesto da dajo izdelati nove.

Tiskovni predstavnik Baft je ob tem poudaril: "Trajnost je zelo pomembna in bolj kot kadarkoli prej se trudimo za to."

Za to se že vso letošnjo sezono podelitev nagrad trudi ameriški igralec Joaquin Phoenix, ki se je obvezal, da bo na vsaki podelitvi nosil isto obleko ter s tem opozarjal na potrošništvo in pretirano porabo oblačil. Odločil se je za kreacijo britanske modne oblikovalke Stelle McCartney, ki je že nekaj let vodilna oblikovalka trajnostne mode ter goreča zagovornica ekoloških in veganskih oblačil.

Na Baftah so se trajnostno izkazali številni zvezdniki, med njimi tudi vojvodinja Kate Middleton v belo-zlati toaleti s podpisom Alexandra McQueena, ki jo je prvič nosila leta 2012, in TV-voditeljica Laura Whitmore. Ta je na Instagramu zapisala, da obožuje to idejo in da si je sama obleko izposodila.

Kate Middleton v obleki, ki jo je prvič nosila pred osmimi leti. | Foto: Reuters Kate Middleton v obleki, ki jo je prvič nosila pred osmimi leti. Foto: Reuters

V luči trajnosti gostom niso podelili (velikokrat potratnih) darilnih vrečk, postregli pa so jim z vegansko predjedjo in sladico. Veganski jedilnik so letos prvi uvedli na podelitvi zlatih globusov, kjer je bila celotna večerja rastlinskega izvora. To so nadaljevali na podelitvi nagrad SAG, enako pa naj bi storili tudi na prihajajoči podelitvi oskarjev.

Preberite tudi:

zlati globusi
Trendi Hollywood se je tik pred Globusi odločil za veliko spremembo #video
Joaquin Phoenix
Trendi "Joker" si bo za to sezono nagrad privoščil nekaj nepredstavljivega #video
Ne spreglejte