Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 3. 2018,
11.11

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

TViN družinski film sinhronizacija animirani film TV Telekoma Slovenije

Četrtek, 15. 3. 2018, 11.11

4 leta, 6 mesecev

Že v videoteki DKino!

Mali bigfoot (The Son of Bigfoot)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Mali bigfoot (The Son of Bigfoot)

Animirana komična pustolovščina o dečku, ki odkrije, da je potomec znamenite Velike noge. Film je sinhroniziran v slovenščino in primeren za vso družino.

Francija, Belgija/2017/88 min.
Režija: Ben Stassen, Jeremy Degruson
Glasovi: Blaž Šef, Sašo Prešeren, Tina Ogrin, Peter Urbanc, Aleksander Golja, Mirko Medved
Žanr: Animirana komična pustolovščina
Ocena IMDb: 6,2/10│ Rotten Tomatoes: 73 %

Trinajstletni Adam si nekega dne zada drzno nalogo – odloči se poiskati svojega davno izginulega očeta. Kmalu odkrije, da je njegov oče v resnici legendarno gozdno bitje, poimenovano bigfoot.

Ta se že leta skriva globoko v gozdni divjini, da bi zaščitil sebe in svojo družino pred vodjo mogočnega farmacevtskega podjetja, ki želi na njem opraviti preizkuse in raziskati njegov DNK.



Adam med druženjem z očetom in drugimi prebivalci gozda počasi odkriva, da ima tudi sam nadnaravne moči, ne zaveda pa se, da so ju izsledili uslužbenci pohlepne korporacije.


"Premisa filma je resda trapasta, toda ustvarjalci so se z njo temeljito pozabavali in jo nadgradili s številnimi ironičnimi enovrstičnicami, zgodbo pa prepredli s presenetljivo čustveno rdečo nitjo." Leslie Felperin, Guardian


Mali bigfoot (The Son of Bigfoot) | Foto:


Zanimivosti:

• Belgijski filmski ustvarjalec Ben Stassen je na velikih platnih debitiral s filmom Muhice osvajajo Luno (2008) – prvim animiranim celovečercem, ki so ga posneli in v kinih predvajali izključno v 3D-formatu.

Stassen je pozneje režiral še animirane uspešnice Samova pustolovščina (2010), Samova pustolovščina 2 (2012) in Hiša velikega čarodeja (2013).

• Sorežiser filma Jeremy Degruson je v preteklosti že večkrat sodeloval z Benom Stassenom – pri filmih Muhice osvajajo Luno, Samova pustolovščina in Hiša velikega čarodeja je bil direktor fotografije, zadnjega pa je pomagal tudi režirati.

Mali bigfoot (The Son of Bigfoot) | Foto:

• Mitološko divje bitje, ki po videzu spominja na mešanico med človekom in opico, so ameriški staroselci poimenovali Sasquatch in ga častili kot varuha gozdov, poimenovanje bigfoot (velika noga) pa izhaja iz odtisa velikanskih stopal, ki so jih odkrili v Kaliforniji.

Ta so v dolžino merila več kot 60 centimetrov, v širino pa približno 20 centimetrov.

• Poročila o videnjih podobnih bitij lahko zasledimo na vseh koncih sveta. Najslavnejši je jeti s Himalaje, ki je nekoliko manjši kot bigfoot in ima belo krzno. Na Kitajskem poznajo jerena, v Avstraliji jovieja, v osrednji Aziji pa almasa.


V videoteki DKino si oglejte tudi:


Napovednik filma Mali bigfoot:


Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Film je na voljo tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do televizije Telekoma Slovenije prek optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo BOX in imajo vsaj HD-ready TV-sprejemnik. Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.

Ne spreglejte