Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 2. 2018,
21.55

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

TV Telekoma Slovenije animirani film Moj mali poni sinhronizacija risanka

Četrtek, 22. 2. 2018, 21.55

4 leta, 6 mesecev

Že v videoteki DKino!

Moj mali poni: Film (My Little Pony: The Movie)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Moj mali poni: Film (My Little Pony: The Movie)

V prvi celovečerni različici priljubljene risane serije se šesterica grivastih junakinj poda v pisani svet, da bi rešila svoj dom pred novim sovražnikom. Film je sinhroniziran v slovenščino!

ZDA, Kanada/2017/95 min.
Režija: Jayson Thiessen
Glasovi: Julija Vedlin, Mateja Car Križanič, Eva Germ, Jana Zadravec, Tanja Klanjščak, Žiga Bunič
Žanr: Animirana družinska pustolovščina
Ocena IMDb: 6,2/10│ Rotten Tomatoes: 47 %

Temačne sile grozijo, da bodo uničile mestece Ponijevci. Ker se želi Nevihtni kralj polastiti njihovih čarobnih moči, se šesterica grivastih prijateljic – Twilight Sparkle, Applejack, Rainbow Dash, Pinkie Pie, Fluttershy in Rarity – poda na nepozabno popotovanje onkraj dežele Konjetaja.

Junakinje na svoji poti spoznajo nove prijatelje in izkusijo številne razburljive dogodivščine, na koncu pa pomagajo rešiti svoj dom z najmočnejšo med vsemi čarovnijami – čarovnijo prijateljstva.


Moj mali poni: Film (My Little Pony: The Movie) | Foto:


"Ogromno ljudi se je v vseh teh letih navezalo na ponije. Odrasli, ki so serijo spremljali v otroštvu, in otroci, ki se s figuricami igrajo dandanes – vsi bodo navdušeni, ko si bodo ponije ogledali v novi luči." Emily Blunt (Vihra)



"V seriji so imeli liki omejeno gibanje in izraze, pri filmu pa smo bili lahko veliko bolj domiselni in prefinjeni. Animacija je precej bolj pestra, obogatili pa smo tudi like.

In prav to je največja prednost filma – da smo se lahko natančneje poglobili v značilnosti vsakega od njih." Jayson Thiessen, režiser filma


Moj mali poni: Film (My Little Pony: The Movie) | Foto:


Zanimivosti:

• Film temelji na risani TV-seriji Moj mali poni: prijateljstvo je čarobno, s katero je ameriško podjetje Hasbro leta 2010 obudilo medijsko franšizo Moj mali poni in jo priredilo za četrto generacijo oboževalcev.

Izvor franšize sega v leto 1981, ko je Hasbro svetu predstavil svojo prvo igračko v obliki ponija, že prihodnje leto so začeli izdelovati izvirno linijo dekliških igrač.

Ta se je na trgovskih policah v ZDA obdržala kar deset let, v tem obdobju pa so posneli dve risani TV-seriji, dva animirana TV-filma in en animiran celovečerec.

Pozneje je Hasbro, ki proizvaja tudi Transformerje, zagnal še dve liniji teh igrač – prvo leta 1997 in drugo leta 2003 –, do danes pa so po svetu prodali na stotine milijonov plastičnih konjičkov.

Moj mali poni: Film (My Little Pony: The Movie) | Foto:

• Projekt sta nadzirala dva veterana serije Moj mali poni: prijateljstvo je čarobno. Režiser filma Jayson Thiessen je pred tem režiral številne epizode omenjene serije, njena avtorica Lauren Faust pa je pri filmu sodelovala kot soscenaristka.

• V angleški različici filma so novim likom glasove posodili Emily Blunt, Liev Schreiber, Michael Peña, Zoe Saldana in glasbenica Sia.

• Liev Schreiber je pojasnil, da si je že dolgo želel posneti film, ki bi bil primeren za njegove otroke, lik Nevihtnega kralja pa je opisal kot "enega od najbolj intenzivnih, kar jih je igral".

• To je po Medvedku Puju (2011) in Spužiju na suhem (2015) šele tretji Ameriški kinematografski celovečerec v tem desetletju, v katerem prevladuje klasična 2D-animacija.

Moj mali poni: Film je ena od dveh celovečernih priredb animiranih serij, ki sta izšli leta 2017. Lego Ninjago Film je prispel v ameriške kinematografe natančno dva tedna pred premiero tega filma.


V videoteki DKino si oglejte tudi:


Napovednik filma Moj mali poni:


Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Film je na voljo tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do televizije Telekoma Slovenije prek optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo BOX in imajo vsaj HD-ready TV-sprejemnik. Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.

Ne spreglejte