Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 11. 2017,
17.00

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

televizija film franšiza HBO priporočila Vojna zvezd DKino TV Telekoma Slovenije

Petek, 24. 11. 2017, 17.00

4 leta, 6 mesecev

TV-priporočila

Hitre in drzne franšize vračajo udarec #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
TV-priporočila: Filmske franšize

Kinematografska sila, imenovana Vojna zvezd, nas je spodbudila, da smo na malih zaslonih poiskali še nekatere druge priljubljene filmske franšize, ki si jih boste lahko ogledali v prihodnjih dneh.


Preberite še: Sedem delov Vojne zvezd na Planet TV


Vojna zvezd (Star Wars)
 
Fotogalerija
1 / 8

Epska saga o boju med dobrim in zlom je s 6,3 milijarde evra zaslužka od prodaje vstopnic trenutno tretja najdonosnejša filmska franšiza v zgodovini (za Marvelovim kinematografskim vesoljem in filmi o Harryju Potterju).

Glede na to, da bo decembra v kina prispela VII. epizoda, poimenovana Poslednji Jedi, ni skoraj nobenega dvoma, da bodo junaki galaksije daleč, daleč stran kmalu prehiteli tudi čarodeja Potterja.

Epizoda I – VII: vsako soboto ob 20. uri na Planet TV.*
Rogue One: Zgodba Vojne zvezd: v petek, 24. 11., ob 17.45 na HBO.*
Prvih šest epizod Vojne zvezd je na voljo tudi na HBO On Demand, tam pa si lahko ogledate tudi film Rogue One: Zgodba Vojne zvezd.

 Hitri in drzni (The Fast And The Furious)
Fotogalerija
1 / 8

Hitri in drzni so šesta najdonosnejša filmska franšiza v zgodovini, vseh osem filmov pa je v kinematografih skupaj zaslužila že več kot 4,3 milijarde evrov.

Franšizo je zaznamovala prezgodnja smrt njenega glavnega zvezdnika Paula Walkerja. Osmi del je tako po Tokio Driftu (2006) šele drugi film v franšizi, v katerem ne igra Walker, sta se pa zvezdniški igralski zasedbi na novo pridružili oskarjevki Charlize Theron in Helen Mirren.

Hitri in drzni 5: v soboto, 18. 11., ob 16.50 na HBO 2.* │Na voljo tudi v videoteki DKino in na HBO OD.
V videoteki DKino je na voljo celotna franšiza vključno s filmom Hitri in drzni 8.

 Jaz, baraba (Despicable Me)
Fotogalerija
1 / 4

Verjetno si je leta 2010 malokdo predstavljal, da se bo iz animirane komedije o hudobcu z glasom Steva Carella, ki želi ukrasti Luno, razvila najdonosnejša animirana franšiza v zgodovini, a se je zgodilo prav to.

Kar dva filma iz franšize, Minioni in Jaz, baraba 3, sta v ameriških kinematografih zaslužila več kot milijardo ameriških zelencev, s čimer se ne more pohvaliti nobena druga animirana franšiza, ves kinematografski izkupiček vseh štirih filmov pa znaša 3,12 milijarde evrov.

Jaz, baraba: v četrtek, 23. 11., ob 11.15 na HBO 2.* │ Na voljo tudi na HBO On Deamand in HBO GO.
V videoteki DKino je na voljo celotna franšiza Jaz, Baraba.

 Pirati s Karibov (Pirates of the Caribbean)
Fotogalerija
1 / 5

Akcijska komična pustolovščina Pirati s Karibov: Prekletstvo črnega bisera, ki jo je režiser Gore Verbinski posnel pod okriljem studia Disney, je obudila skoraj pozablje žanr piratskega filma in bila nominirana za štiri oskarje, tudi za najboljšega igralca (Johnny Depp).

Nadaljevanja kritikov sicer niso navdušila, kar pa gledalcev očitno ni pretirano motilo. Deseta najdonosnejša filmska franšiza v zgodovini je namreč do zdaj zaslužila že 3,78 milijarde evrov.

Prvi štirje deli franšize so na voljo tudi na HBO On Deamand in HBO GO, peti del, film Pirati s Karibov: Salazarjevo maščevanje, pa si lahko ogledate v videoteki DKino.

 Transformerji (Transformers)
Fotogalerija
1 / 5

Piratom s Karibov za ovratnik dihajo roboti, imenovani Transformerji. Pet filmov iz enajste najdonosnejše filmske franšize v zgodovini je v kinematografih zaslužilo 3,68 milijarde evrov.

Franšizo bo že naslednje leto dopolnil film Bumblebee: The Movie, se je pa od nje po petih filmih poslovil režiser Michael Bay. Ta naj bi od zdaj naprej opravljal samo še producentske naloge.


 Vrnitev v prihodnost (Back to the Future)
 
Fotogalerija
1 / 3

Znanstvenofantastična komedija Roberta Zemeckisa Vrnitev v prihodnost je v svetovnih kinematografih zaslužila 324 milijonov evrov in postala najdonosnejši celovečerec leta 1985.

Kmalu za tem so hkrati posneli še nadaljevanji. Čeprav ta nista ponovila uspeha izvirnika, ostajajo filmi o pustolovščinah Martyja McFlyja (Michael J. Fox) in ekscentričnega znanstvenika dr. Emmetta L. Browna (Christopher Lloyd) ena najbolj priljubljenih trilogij vseh časov.


Film, da te kap (Scary Movie)
Fotogalerija
1 / 4

Komična franšiza, ki parodira slovite filmske uspešnice, predvsem grozljivke, je v kinematografih zaslužila dobrih 698 milijonov evrov.

Največ, 233 milijona evrov, je zaslužil prvi del, najmanj, 66 milijonov evrov, pa zadnji, kar je verjetno tudi razlog, da nihče ne govori o nadaljevanju te franšize.

Film, da te kap 5 (Scary Movie 5, 2013) • V soboto, 25. 11., ob polnoči na CineStar TV. │ Film je na voljo tudi v videoteki DKino in spletni videoteki DKino na www.tvin.si.

 Planet opic (Planet of the Apes)
Fotogalerija
1 / 3

Izvirno franšizo Planet opic je sestavljalo pet filmov, ki so jih posneli med letoma 1968 in 1973. Leta 2001 se je Tim Burton osmodil z zaničevanim remakom izvirnika, pravo renesanso franšize pa smo dočakali šele v tem desetletju s trilogijo, ki nam je na novo predstavila zgodbo o boju med inteligentnimi opicami in ljudmi.

Zadnji trije filmi so v svetovnih kinematografih zaslužili več kot 1,4 milijarde evrov, navdušili pa niso samo gledalce, ampak tudi kritike.


Mora v ulici Brestov (A Nightmare on Elm Street)
Fotogalerija
1 / 5

Izvirna Mora v ulici Brestov (1984) – grozljivka Wesa Cravena o psihotičnemu morilcu Freddyju Kruegerju (Robert Englund), ki v sanjah preganja najstnike – je že med prvim tednom predvajanja v ameriških kinematografih povrnila proračun, ki je znašal samo 1,5 milijona evrov.

V naslednjih 10 letih so posneli kar šest bolj ali manj uspešnih nadaljevanj, leta 2003 se je Krueger v filmu Freddy vs. Jason spopadel z Jasonom Voorheesom iz franšize Petek 13., leta 2010 pa je Samuel Bayer posnel še predelavo izvirnika z Jackiem Earlom Haleyjem v vlogi Kruegerja, le da ta v nasprotju z Crawenovo grozljivko nikomur ni kratil spanca.



Programska mesta na televiziji Telekoma Slovenije

PROGRAM: PROGRAMSKO MESTO: OGLED NAZAJ?*
Videoteka DKINO 5  
Planet TV │Planet HD 3│13 DA
Planet 2 │Planet 2 HD 22│24 DA
Planet PLUS │ Planet PLUS HD 21│23 DA
HBO On Demand │HBO GO 203│240  
HBO │ HBO 2 │ HBO 3 6 in 201 │ 204 │ 206 DA
CineStar TV 223 NE
Kino 219 DA
FOX Movies 216 DA
TV 1000 218 DA

 *Možnost sedemdnevnega ogleda za nazaj velja za linearne programe.


Ne spreglejte