SiolNET. Planet TV Filmi in serije
1,28

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sedem delov Vojne zvezd na Planet TV

1,28

termometer

Gledalci si bodo lahko prvič na slovenskih televizijah ogledali sedem delov sage Vojne zvezd zapored! Prvi del bo na Planetu na sporedu že v soboto, 18. novembra, ob 20. uri.

vojna zvezd | Foto:

Sedem sobot od 18. novembra dalje bo na Planetu posvečenih celovečercem iz kultne filmske sage Vojna zvezd. Sedem delov Vojne zvezd zapored bo tako slovenskim televizijskim gledalcem na ogled prvič!

Izvirna trilogija Vojne zvezd je bila predvajana leta 1977 (Epizoda IV: Novo upanje), 1980 (Epizoda V: Imperij vrača udarec) in 1983 (Epizoda VI: Jedijeva vrnitev). Epska saga med dobrim in zlim je hitro dosegla kultni status. Nato je leta 1999 v kinematografe prišel film Epizoda I: Grozeča prikazen, ki je pravzaprav eden od treh preddelov izvirne trilogije, sledita mu še Epizoda II: Napad klonov (2002) in Epizoda III: Maščevanje Sitha (2005).

Šestim filmom bodo sledili še trije, ki zgodbo Vojne zvezd nadaljujejo tam, kjer se je končala v Jedijevi vrnitvi. Leta 2015 smo si v kinih že lahko ogledali Epizodo VII: Sila se prebuja, ki si jo bomo lahko zdaj premierno na slovenskih televizijah ogledali na Planetu in tako stopnjevali pričakovanje pred filmom Epizoda VIII: Poslednji Jedi, ki v kina prihaja že decembra. Devete epizode sage še niso začeli snemati.

Vojna zvezd: Novo upanje | Foto:

Filmi Vojne zvezd so ustvarili eno najbolj priljubljenih in najbolj uspešnih filmskih franšiz, ki je prerasla okvirje svoje industrije. Filmi so poleg ogromne in goreče baze oboževalcev prejeli tudi več nominacij za različne nagrade, tudi za oskarja. Epizoda IV: Novo upanje je bila nagrajena celo s šestimi oskarji.  

Na Planetu bomo filme predvajali glede na potek zgodbe:

  • Epizoda I: Grozeča prikazen (The Phantom Menace) – v soboto, 18. 11., ob 20.00
  • Epizoda II: Napad klonov (Attack of the Clones) – v soboto, 25. 11., ob 20.00
  • Epizoda III: Maščevanje Sitha (Revenge of the Sith)  - v soboto, 2. 12., ob 20.00
  • Epizoda IV: Novo upanje (A New Hope) – v soboto, 9. 12., ob 20.00
  • Epizoda V: Imperij vrača udarec (Empire Strikes Back) – v soboto, 16. 12., ob 20.00
  • Epizoda VI: Jedijeva vrnitev (Return of the Jedi) – v soboto, 23. 12., ob 20.00
  • Epizoda VII: Sila se prebuja (The Force Awakens) – v soboto, 30. 12., ob 20.00

[video: 66117 / ]

 

V soboto, 18. novembra, bo po Grozeči prikazni na sporedu še komedija Oboževalci (Fanboys) o zapriseženih ljubiteljih Vojne zvezd, ki se odpravijo na odbito potovanje prek države do ranča Georga Lucasa, da bi lahko njihov umirajoči prijatelj videl prvi del sage (Grozečo prikazen) še preden ta pride v kina. V posrečeni komediji se poleg Jayja Baruchela in Kristen Bell pojavita tudi William Shatner in Carrie Fisher.

 

Na Planetu bomo sedem delov Vojne zvezd zapored predvajali ob sobotah ob 20. uri, prvič 18. novembra.

Spremljajte nas tudi na omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin