SiolNET. Sportal ZOI Peking
2,63

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Štiri olimpijske kolajne v studiu Planet TV

Zlata Urša Bogataj: Ko sem videla dve slovenski zastavi, so se ulile solze #video

2,63

termometer

"Ko sem videla dve slovenski zastavi, so se ulile solze," je v oddaji Jutro na Planetu Urša Bogataj podoživela olimpijske igre, na katerih je osvojila dve zlati kolajni. Zlato in bronasto je gledalcem Planet TV pokazala tudi Nika Križnar.

Gloria sprejem thumb Sportal Gloria Kotnik padla v objem domačih in spet jokala #video

Urša Bogataj Nika Križnar OI podelitev kolajn | Foto: Anže Malovrh/STA Foto: Anže Malovrh/STA Urša Bogataj in Nika Križnar sta se v Slovenijo vrnili v sredo zvečer, v četrtek zjutraj pa sta bili že v studiu Planet TV. "Danes je bila običajna noč. Spanca manjka od prejšnjih dni," je pogovor v oddaji Jutro na Planetu začela Urša Bogataj. "Sta kar težki. Nisem si mislila, da bom imela kdaj to priložnost občutiti. Meni je ta skakalnica nenormalno ustrezala. Po moje najboljša od vseh doslej."

"V Pjongčangu je bilo prvič. Pričakovala sem odlične olimpijske igre. Gledaš z velikimi očmi. A spoznala sem, da to ni tako posebna tekma, da ni tak bavbav, da so olimpijske igre običajna tekma," je igre v Koreji pred štirimi leti in zdajšnje v Pekingu primerjala Križnarjeva. "To leto pa sem občutila več olimpijskega duha, stopničke in še kolajno. Te olimpijske igre si bom bolj zapomnila."

Urša Bogataj Nika Križnar Sportal Prijateljici, ki sta uresničili sanje: Danes bova težko zaspali Nika Križnar  OI podelitev kolajn Sportal Slovenski junakinji prejeli olimpijsko kolajno #foto

Pomoč psihologa in sproščeno vzdušje v ekipi

"Vsak ima svojega psihologa in se z njim dobiva, ko vidi, da je potrebno. Zahvala gre torej tudi psihologom, ker tu so res veliki Nika Križnar | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage pritiski. Na taki tekmi je težko zbrati dva skoka," je o sodelovanju s psihologi pojasnila Križnarjeva. Bogatajevi je pomagal predvsem ob poškodbah: "Ko sem bil poškodovana ... Skušam vsako stvar razumeti, kot da je za nekaj dobra. Vsak športnik, ko se mu zgodi poškodba, pomisli na konec kariere, a sem si hitro premislila, saj vidiš, da bi še malo vztrajal." 

Urša in Nika sta tudi najboljši prijateljici, čeprav sta karakterno zelo različni. "Jaz sem bila po posamični tekmi neprespana. Za mešano ekipo sem upala, da bom lahko pokazala še dva dobra skoka, Nika pa je rekla, mi gremo po medaljo," je pomembno pomoč Nike v smehu poudarila Urša. Vedno nekdo v ekipi dviga moralo in sproščenost, tokrat je bila to Križnarjeva: "Ko je ženska ekipna tekma, sva to jaz in Špela Rogelj. Dava glasbo in malo zapojemo skupaj ter se tako sprostimo. Sploh take osebe, ki so malo zadržane, kar Urša je. Se pa zdaj malo sprošča. Kdo se ne bi ob takih rezultatih."

Sendvič za trenerja, če jo da na večjo skalnico

Dekleti sta spregovorili tudi o svojih skakalnih začetkih. Nika je v Žireh dobila dodatno motivacijo, ko so zgradili nove skalnice. "Začneš hoditi na treninge z velikim veseljem. Jaz sem bila tudi tista, ki je rekla trenerju, da mu bo prinesla sendvič, če me bo dal na večjo skakalnico." Urša je v Polhovem Gradcu začela skupaj z bratom, ko so imeli manjšo skalnico za skoke z alpskimi smučkami.

mešana ekipna tekma Robert Hrgota Sportal "Uprizorili smo šolo skokov" NIka Križnar Peter Prevc Sportal "Že vse od leta 2013 smo favoriti na ekipnih tekmah, a tokrat nam je prvič uspelo" mešana ekipna tekma Sportal Slovenci na tekmi zmešnjav spisali zgodovino in osvojili zlato olimpijsko kolajno!

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin