SiolNET. Sportal ZOI Peking
1,90

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Največje razočaranje olimpijskih iger Peking 2022

Mikaela Shiffrin po tretjem odstopu deležna žaljivk na družabnih omrežjih

1,90

termometer

Mikaela Shiffrin | Največje razočaranje iger v Pekingu je Mikaela Shiffrin, ki nima še niti ene kolajne. | Foto: Reuters
Največje razočaranje iger v Pekingu je Mikaela Shiffrin, ki nima še niti ene kolajne. Foto: Reuters

"Luzerka." "Ko ima konkurenco, takoj pogori." "Arogantna." "Narcisoidna." "Dobila, kar si si zaslužila." To je le nekaj negativnih komentarjev in žaljivk, ki jih je bila po tretjem odstopu na igrah v Pekingu deležna Mikaela Shiffrin. Sama ne bo dovolila, da ji pridejo do živega. "Poberi se," sporoča v objavi na družabnih omrežjih. "Ni vedno lahko, a ni konec sveta, če ti spodleti."

Maruša Ferk Saioni Sportal Maruša Ferk Saioni olimpijske nastope končala med deseterico shiffrin tamb Sportal Shiffrinova že pred tekmo na robu solza

Mikaeli Shiffrin so napovedovali kar pet olimpijskih kolajn, a je na petih posamičnih tekmah v Pekingu ostala brez ene same. Na četrtkovi kombinaciji je doživela še tretji odstop. Še najboljša je bila na superveleslalomu, ko je bila deveta. Če so ji tekmice v teh težkih trenutkih poslale številna sporočila podpore, pa je bila na družabnih omrežjih deležna na stotine negativnih komentarjev in žaljivk.

"Ne zna se soočiti s pritiskom." "Luzerka." "Ko ima konkurenco, takoj pogori." "Tvojega časa je konec. Upokoji se." "Arogantna." "Narcisoidna." "Lažno prijazna." "Dobila, kar si si zaslužila." "Neumna blondinka." To je le nekaj najbolj negativnih komentarjev, ki jih je dobila Objavila jih je v svojem zapisu in zraven dopisala svoj komentar. Ne bo namreč dovolila, da jo žaljivke še dodatno spravijo na tla. In tako sporočilo ima tudi za vse druge, ki se srečujejo s posmehovanjem.

"Poberi se! Znova, znova, znova, znova, znova. Poberi se, ker se lahko. Ker imaš rad to, kar počneš," je zapisala 26-letna Američanka, ki ima s prejšnjih dveh olimpijskih iger tri kolajne. "Ni vedno lahko, a ni konec sveta, če ti spodleti. Lahko ti spodleti dvakrat, lahko ti petkrat. Zakaj se vračam? Zadnje čase me res večkrat boli, kot pa se počutim dobro. A se vračam, ker je bilo tokratnih prvih devet vrat spektakularnih, nebeških. To mi je dano. Pa še trmasta sem kot hudič." 

V soboto ima Mikaela Shiffrin še eno priložnost. Bo del ameriške ekipe na mešani ekipni tekmi v paralelnem veleslalomu.

Erin Jackson Sportal Temnopolta Američanka, ki piše zgodovino

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin