SiolNET. Sportal ZOI Peking
0,02

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Deskarji optimistično v Peking

Kolajn ne napovedujejo, kar pa ne pomeni, da o njih ne razmišljajo

0,02

termometer

Žan Košir
Doslej je psihično trdnost na olimpijskih igrah najbolj kazal Žan Košir. Na zadnjih dveh igrah je osvojil tri kolajne. Foto: Guliverimage

Slovenska deskarska ekipa v paralelnih disciplinah z veliko mero optimizma čaka pot na olimpijske igre v Peking. Tim Mastnak, Žan Košir in Rok Marguč ter njihov vodja Izidor Šušteršič kolajn sicer ne napovedujejo, kar pa ne pomeni, da o njih ne pomišljajo.

"Lahko rečem, da bodo odličja osvojili tisti, ki bodo v glavi najmočnejši," je na novinarski konferenci napovedal Izidor Šušteršič. Doslej je psihično trdnost na igrah najbolj kazal Košir. Na zadnjih dveh igrah je osvojil tri kolajne, v Vancouvru leta 2010 je bil šesti. Letos je bil nekajkrat blizu najboljšim, a stopničk še nima, kar pa ga ne spravlja v slabo voljo.

Anamarija Lampič Sportal Na OI v Peking najverjetneje 42 slovenskih športnikov

"Nimam malo izkušenj, zato vem, da je vse mogoče"

"V Vancouver sem prišel po poškodbi, bil šesti. V Sočiju sem osvojil dve kolajni, v Pjongčang sem dopotoval po slabi sezoni, brez pravih občutkov, te, ki so bili potrebni za novo odličje, sem dobil šele po tednu na prizorišču. Nimam malo izkušenj, zato vem, da je vse mogoče. Vsekakor bom razočaran, če ne bom med najboljšimi tremi, a le en dan, v življenju so še druge pomembne reči, da bi bil slabe volje dlje časa," razmišlja Žan Košir, ki je zadnje dni treniral v Lechu, kjer naj bi bili pogoji podobni kitajskim.

Prvi adut bo Tim Mastnak

Tim Mastnak: Vesel sem, da mi pred igrami ni treba odkrivati tople vode, da grem na tekmo v dobri formi, le napake, ki se mi pojavljajo, moram odpraviti. Tim Mastnak: Vesel sem, da mi pred igrami ni treba odkrivati tople vode, da grem na tekmo v dobri formi, le napake, ki se mi pojavljajo, moram odpraviti. Foto: Guliverimage Sodeč po letošnjih predstavah v svetovnem pokalu, ima največ možnosti za medaljo Tim Mastnak. Skozi vso sezono dokazuje, da je hiter, zmaguje v kvalifikacijah, toda v izločilnih bojih se mu je povsem izšlo šele na zadnji tekmi v Simonhöheju, ko je zasedel drugo mesto.

"Vem, da sem hiter, hitrejši od trenutno najboljših v svetovnem pokalu, žal tega še nisem povsem dokazal. A najpomembnejša tekma šele prihaja, jaz nanjo potujem samozavesten. Vesel sem, da mi pred igrami ni treba odkrivati tople vode, da grem na tekmo v dobri formi, le napake, ki se mi pojavljajo, moram odpraviti. Tudi v Secret Gardenu, kjer bo olimpijska tekma, sem že zmagal, proga mi ustreza. Se pa zavedam, da bom potreboval tudi srečo. Na prejšnjih igrah sem proti poznejšemu prvaku in zmagovalcu kvalifikacij, Švicarju Nevinu Galmariniju, v osmini finala izgubil za vsega stotinko, upam, da bo tokrat ta igra stotink na moji strani," si želi Celjan, ki je nazadnje treniral doma, še pred odhodom v Azijo pa se bo skupaj z nemško reprezentanco pripravljal v Dolomitih.

Tim Mastnak Sportal Tim Mastnak drugi v Simonhöheju

V zadnjih sezonah mu ne steče, kot bi si želel

Tim Mastnak: Glede na sezono in težave s poškodbami res težko kaj večjega pričakujem. Tim Mastnak: Glede na sezono in težave s poškodbami res težko kaj večjega pričakujem. Foto: Guliverimage/Getty Images Najmanj možnosti med slovensko trojico ima Rok Marguč. V zadnjih sezonah mu ne steče, kot bi si želel, pravih uspehov ne beleži, nikakor pa se ne more znebiti tudi poškodb. Pred zadnjo tekmo je na treningu padel na trtico, tako da je moral sneg zamenjati z obiski zdravnikov in fizioterapevtov. Zaradi tega tudi ne bo mogel zaključnih olimpijskih priprav opraviti izven domovine, zaradi vseh potrebnih stikov s tistimi, ki, kot sam pravi, požrtvovalno in uspešno skrbijo za njegovo zdravje, bo do odhoda treniral na Rogli.

"Glede na sezono in težave s poškodbami res težko kaj večjega pričakujem. A mogoče je prav to plus. Na prejšnjih igrah sem bil vedno živčen pred nastopi, tokrat zaradi nižjih pričakovanj ne bom. Mogoče mi pa vendarle uspe," je dejal Marguč.

Bakla Peking 2022 Sportal Prepreke za slovenske športnike

Na OI tudi dva seskarja prostega sloga

V Peking odhajata tudi dva deskarja prostega sloga. Tit Štante bo na svojih drugih olimpijskih igrah nastopil v snežnem žlebu, debitantka Urška Pribošič pa bo žlebu dodala še akrobatske skoke. Tako kot Marguča tudi Gorenjko muči poškodba, tudi ona je padla na treningu in čuti bolečine. Kljub temu pa verjame, da bo v Pekingu pokazala najboljše, kar lahko, če bo tako, se bo vrnila zadovoljna.

Preberite še:

Tim Mastnak Sportal Mastnak in Kotnikova družno do šestega mesta

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin