Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
24. 12. 2022,
17.00

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,43

1

Natisni članek

skoki Silvestrska turneja Urša Bogataj Urša Bogataj

Sobota, 24. 12. 2022, 17.00

1 leto, 3 mesece

Zlata Slovenka poudarja, da je vse težje

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,43

1

Urša Bogataj | Urša Bogataj je v Titisee-Neustadtu kot prva Slovenka v tej sezoni skočila na stopničke. | Foto Guliverimage

Urša Bogataj je v Titisee-Neustadtu kot prva Slovenka v tej sezoni skočila na stopničke.

Foto: Guliverimage

Zlata olimpijka iz Pekinga Urša Bogataj je edina od slovenskih skakalk, ki se je v tej sezoni zavihtela na zmagovalni oder. Pred njo in predstavnicami nežnejšega spola je prestižna silvestrska turneja, ki je luč sveta ugledala preteklo zimo. Kakšnih večjih pričakovanj, vsaj navzven, ne goji. Predvsem si želi uživati.

Športnica leta 2022 Urša Bogataj je bila na sredinem državnem prvenstvu v Planici druga in morala priznati premoč le prijateljici Niki Križnar. Se pa lahko kot edina Slovenka pohvali s stopničkami v tej sezoni. Na zadnji ženski postojanki v Titisee-Neustadtu je bila tretja.

Za zdaj naša dekleta še niso ujela forme iz preteklih let in upajo, da bo silvestrska turneja prinesla premik proti zmagovalnemu odru, ki je bil pred tem skoraj na tedenskem meniju. V skupnem seštevku svetovnega pokala je namreč Nika na petem, Urša na sedmem mestu, med deseterico pa je na devetem mestu še Ema Klinec.

Športnik leta 2022 Kristjan Čeh Urša Bogataj
Sportal Slovenski športni novinarji so izbrali: to so najboljši športniki leta 2022

Silvestrska turneja plus za ženske skoke

"Ne bom rekla, da je sezona dobra kot lanska. Za jamrati ni. Poskušam uživati," je redkobesedna Urša. Na kratka je odgovorila tudi, ko je beseda nanesla na izboljšave, ki so pri njej morda potrebne: "Po mojem mnenju je največji manko v zraku. Letos sem malce bolj napadalna kot prej."

Na zadnji tekmi je bila tretja. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Na zadnji tekmi je bila tretja. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Silvestrska turneja je luč sveta ugleda lani, ko je bilo edino prizorišče Ljubno. Letos sledi nadgradnja, saj bosta po dve tekmi v sosednjem Beljaku (28. in 29. december) in dve na Ljubnem (31. december in 1. januar.). "To je dobo. En plus za ženske skoke," je o tem, kaj ji pomeni turneja, dejala zlata z olimpijskih iger na posamični tekmi, ki je decembra postala tudi slovenska športnica leta.

Urša Bogataj
Sportal Urša Bogataj poskrbela za prve slovenske stopničke sezone

Iz leta v leto je težje

O tem, kaj si obeta, je bila kratka: "Želim si uživati in pokazati kakšen dober skok."

Decembra je postala športnica leta. | Foto: Grega Valančič/Sportida Decembra je postala športnica leta. Foto: Grega Valančič/Sportida

Pri skakalcih je osrednja nagrada na prestižni novoletni turneji zlati orel, pri skakalkah zlata sova. Lani jo je osvojila Marita Kramer. Mikavna je, poudarja Urša, a: "Pomenilo bi mi veliko, če bi jo osvojila, a je iz leta v leto težje. Vesela bi bila, če bi kakšni od mojih kolegic uspelo. Morda je težje, ker je konkurenca večja."

Žiga Jelar Engelberg 2022
Sportal Na vse ali nič
Ne spreglejte