Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
31. 1. 2019,
12.10

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,63

Natisni članek

Maribor Tina Robnik Ana Bucik Ilka Štuhec Ilka Štuhec svetovni pokal Zlata lisica

Četrtek, 31. 1. 2019, 12.10

5 let, 2 meseca

PRED 55. ZLATO LISICO

Generalka je zapečatila slovensko postavo

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,63
Slovenke na Zlati lisici | Foto MaPa

Foto: MaPa

Medtem ko so najboljše smučarke svetovnega pokala po prostem smučanju na pohorski progi hvalile kakovostno pripravo, pa je po opravljenem delu zadovoljno prikimala tudi Tina Robnik in tako postala deveta domača "lisička".

"Odlično! Res so se potrudili. Čuti se, da so progo pripravili z veliko vode, svoje pa so opravile še nizke temperature. Proga je v vrhunskem stanju. Predvsem verjamem, da imajo odlično osnovo, ki bo preprečila vremenske vplive ob napovedani otoplitvi in dežju," je na vprašanje o kakovosti tekmovalne proge nad ciljno areno Mariborskega Pohorja odvrnila nemška prvokategornica Viktoria Rebensburg. Prikimala ji je tudi Petra Vlhova, ki si zaradi napovedane slovaške navijaške invazije lahko ob domačih smučarkah obeta najglasnejšo podporo. "Občutek je dober. Proga je odlična. Upam le, da bo zdržala," pravi 23-letna Slovakinja.

Sportal Brez domače postelje, brez napovedi, a z jasno idejo

Štuhčeva po zagon pred SP

"Isti hrib, povsem drugačna proga," pa so se glasili slovenski odzivi. Glavnina slovenske reprezentance je namreč še pred dobrim tednom trenirala na pohorski strmini, ki pa je bila tedaj še v fazi priprave, kar pomeni, da podlaga še zdaleč ni bila tekmovalna. Takrat na treningu sicer ni bilo prve zvezdnice domače ekipe Ilke Štuhec, ki pa radvanjsko progo vendarle pozna veliko bolje kot katerakoli druga članica karavane svetovnega pokala. "Danes je vse super. Verjamem, da bo tako tudi jutri," je v primežu kamer in mikrofonov dejala Mariborčanka, ki se bo že dan po petkovem veleslalomu podala na pot proti Aareju, kjer jo čaka svetovno prvenstvo.

Zelena luč za Tino Robnik

Poleg Štuhčeve in Mete Hrovat, od katere lahko domača javnost pričakuje največ, je bila največjega zanimanja slovenske sedme sile deležna Tina Robnik. Zanjo je bil uradni trening svojevrsten trenutek resnice. Po dveh vožnjah se je umaknila na krajši pogovor s trenerjem Denisom Šteharnikom, nato pa z zanjo značilnim nasmehom potrdila, da se vrača v svetovni pokal. Prvič po marčevski poškodbi kolena. "Občutki so bili nenavadni, saj na takšni podlagi nisem smučala že skoraj eno leto. Sile so drugačne. A trener pravi, da sem bila videti korektno. Lahko tekmujem, a brez izrazitih rezultatskih pričakovanj," pravi Robnikova, ki sicer ostaja tudi na seznamu potnic za SP 2019.

Devet domačink

Na štartu petkove tekme bodo poleg omenjene trojice še Ana Bucik, Neja Dvornik in Desiree Ajlec. Dan za tem pa se bodo na Pohorju pred domačimi navijači v slalomu poleg Bucikove, Dvornikove in Hrovatove predstavile še Maruša Ferk, Andreja Slokar, Klara Livk. "Zdaj, ko smo na samem prizorišču, že čutim tekmovalno nervozo, a se ta ne razlikuje od drugih prizorišč svetovnega pokala. A to je nervoza, ki jo potrebujemo in nas vodi v dobro tekmovalno smučanje," pravi Hrovatova, ki zase sicer pravi, da se po težavah z gležnjem trenutno bolje počuti celo na slalomskih smučeh. A njeno sedmo mesto s preizkušnje na Kronplatzu dokazuje, da si lahko veliko obeta tudi v svoji paradni disciplini, torej veleslalomu.  

Program 55. Zlate lisice

Četrtek, 31. 1. 2019
Trg Leona Štuklja: 
18.00 - javno žrebanje štartnih številk za veleslalom

Petek, 1. 2. 2019
Snežni stadion:
10.00-13.00 - veleslalom
Trg Leona Štuklja: 8.00 - razglasitev rezultatov in javno žrebanje štartnih številk

Sobota, 2. 2. 2019
Snežni stadion: 
10.00-13.00 - slalom

Ilka Štuhec
Sportal Trinajsterica v Ilkini senci
Dovža, Koren, Košir
Sportal Globok poklon zgodovinskemu tercetu #video
Sportal Je normalno, da vsak teden odpeljejo vsaj enega smučarja?
Ne spreglejte