Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
30. 1. 2019,
14.00

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,22

1

Natisni članek

Aare 2019 Ilka Štuhec Ilka Štuhec Žan Kranjec Žan Kranjec Miha Verdnik

Sreda, 30. 1. 2019, 14.00

5 let, 2 meseca

PRED SP 2019

Trinajsterica v Ilkini senci

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,22

1

Ilka Štuhec | Ilka Štuhec: pogled proti Zlati lisici in SP 2019 | Foto Sportida

Ilka Štuhec: pogled proti Zlati lisici in SP 2019

Foto: Sportida

V Aareju na Švedskem, kjer se bo z ženskim superveleslalomom prihodnji torek začelo svetovno prvenstvo v alpskem smučanju, bo slovenske barve branilo štirinajst reprezentantov, med katerimi bosta v vlogi največjih favoritov Ilka Štuhec in Žan Kranjec.

Sportal Je normalno, da vsak teden odpeljejo vsaj enega smučarja?

Čeprav mora seznam potnikov na svetovno prvenstvo v alpskem smučanju, ki ga bo prihodnji mesec gostil Aare (4.–17. 2.), potrditi še izvršni odbor Smučarske zveze Slovenije, je strokovni svet alpskih disciplin še pred zadnjimi tekmami v Mariboru in Garmisch-Partenkirchnu zapečatil ovojnico s slovenskimi potniki na Švedsko. Tja bo potovala trinajsterica, od tega osem moških in pet deklet. Večjih presenečenj na seznamu ni. Delna izjemna je 20-letni član mariborskega Branika Tijan Marovt, ki bo priložnost dobil na ekipni tekmi.

Kolajne (še) na upajo napovedati

"Cilji in izzivi so visoki. Nalagajo nam jih tako dozdajšnji rezultati kot samo smučanje reprezentantov. Na vsaki tekmi želimo vsaj uvrstitev med deset. Pričakujemo lahko tudi uvrščanje med najboljšo šesterico. Presenečenj ne pričakujem. Nerad govorim o številkah. Pričakujem pa, da bodo Slovenci naredili korak naprej, predvsem pa, da bodo na vsaki tekmi nevarni. Na nas preprosto morajo računati. Želimo mešati štrene najboljšim," pred odhodom poudarja vodja alpske panoge Miha Verdnik in dodaja: "Vemo, kaj nas čaka na Švedskem. Večina je tam že tekmovala. Tudi priprava in logistika sta ustrezni. Navsezadnje živimo v prvi hiši pri ciljni areni."

Dovža, Koren, Košir
Sportal Globok poklon zgodovinskemu tercetu #video

"Ne branim, ampak napadam" Žan Kranjec | Foto: Sportida Foto: Sportida

Ni skrivnost, da vlogi prvih adutov pripadata aktualni svetovni prvakinji v smuku Ilki Štuhec in enemu najboljših veleslalomistov svetovnega pokala Žanu Kranjcu. Oba sicer pred odhodom na Švedsko čaka še zadnja tekma (Ilko v Mariboru, Žana v Garmisch-Partenkurchnu), a že danes ne skrivata spogledovanja z vrhuncem sezone.

"Pred vsako tekmo rečem, da želim pokazati, kaj znam. Tako bo tudi na prvenstvu. Verjamem, da to lahko prinese rezultat," razmišlja Kranjec. "Večkrat sem že dejala, da v Aareju ne bom branila naslova svetovne prvakinje. Napadala bom novega," pa dodaja Štuhčeva, ki z vlogo favoritinje preostale ščiti pred večjimi pritiski, predvsem pa jih postavlja v delno senco.  

Slovenska ekipa za SP 2019

Moški: Žan Kranjec (slalom in veleslalom), Štefan Hadalin (kombinacija, slalom in veleslalom), Jakob Špik (slalom in ekipna tekma), Tijan Marovt (ekipno), Boštjan Kline (smuk, superveleslalom, kombinacija), Klemen Kosi (smuk, superveleslalom, kombinacija), Martin Čater (smuk, superveleslalom, kombinacija) in Miha Hrobat (smuk, superveleslalom, kombinacija in veleslalom).

Ženske: Ilka Šuhec (smuk, superveleslalom, kombinacija, veleslalom), Ana Bucik (slalom, veleslalom in ekipna tekma), Maruša Ferk (kombinacija, slalom in ekipna tekma), Neja Dvornik (slalom in veleslalom), Meta Hrovat (veleslalom in slalom) in Tina Robnik (veleslalom).  

Tina Robnik
Sportal 329 dni po poškodbi znova v štartni hišici
Ilka Štuhec
Sportal Ilka Štuhec: Ne bom odšla kot invalid
Ne spreglejte