Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 12. 2020,
12.47

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,42

1

Natisni članek

Val d'Isere svetovni pokal smuk Maruša Ferk Ilka Štuhec Ilka Štuhec

Sobota, 19. 12. 2020, 12.47

3 leta, 4 mesece

Val d'Isere, smuk 2 (ž)

Ilka Štuhec z novo spodbudno uvrstitvijo potrdila, da še vedno zna in zmore

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,42

1

Francosko smučarsko središče Val d'Isere je danes gostilo še drugi ženski smuk svetovnega pokala v alpskem smučanju. Zmaga je pripadla Italijanki Sofii Goggia, olimpijski prvakinji v tej disciplini, ki je nadgradila včerajšnje drugo mesto. Znova se je izkazala Ilka Štuhec, ki je po najhitrejših vmesnih časih v zgornjem delu proge na koncu osvojila 7. mesto (+0.75).

Italijanka Sofia Goggia danes v Val d'Iseru | Foto: Reuters Italijanka Sofia Goggia danes v Val d'Iseru Foto: Reuters

Tekmovalke so se po številnih odstopih in padcih na včerajšnjem smuku na progo podale s cmokom v grlu, a k sreči danes niso imele večjih težav na progi. Vrstni red na vrhu je podoben včerajšnjemu, karte so se le malo premešale. Prvo mesto je osvojila olimpijska prvakinja Italijanka Sofia Goggia, drugo Švicarka Corinne Suter (+0,24), tretje pa Američanka Breezy Johnson (+0,27).

Skorajšnja ponovitev včerajšnjega scenarija s to razliko, da sta se smučarki na prvih dveh mestih zamenjali. Prvo mesto je osvojila olimpijska prvakinja Italijanka Sofia Goggia, drugo Švicarka Corinne Suter, tretje pa tako kot včeraj Američanka Breezy Johnson. | Foto: Reuters Skorajšnja ponovitev včerajšnjega scenarija s to razliko, da sta se smučarki na prvih dveh mestih zamenjali. Prvo mesto je osvojila olimpijska prvakinja Italijanka Sofia Goggia, drugo Švicarka Corinne Suter, tretje pa tako kot včeraj Američanka Breezy Johnson. Foto: Reuters

Ilka Štuhec, ki se je na progo podala s številko 19, je bila izjemna v zgornjem delu (-0,35; -0,88; -0,23), a je v spodnji polovici proge izgubila nekaj hitrosti in s tem tudi boj za prve stopničke sezone (+0,34; +0,77). V cilj je prišla z zaostankom 75 stotink za Goggio in 48 stotink za tretjim mestom.

"S sedmim mestom sem zadovoljna, a hkrati tudi ne, saj sem si zadala, da srednji del, kjer sem včeraj in potem tudi danes izgubila največ časa, odpeljem bolje. A se ni izšlo po načrtu. Glede na smučanje je super, glede na rezerve, ki jih še imam, pa bi lahko bilo bolje. Pogoji so bili super, podobni kot včeraj, mogoče je bilo na nekaterih delih malo nemirno. Tisti kritični zavoj, kjer je včeraj odstopilo veliko punc, so malenkost prestavili in malo zgladili. Generalno gledano je bil dober dan," je povedala slovenska šampionka.

Ilka Štuhec | Foto: Reuters Foto: Reuters

Na šestem mestu se je izenačila s Čehinjo Ester Ledecko. A to ni bil še končni dosežek. Zelo dobro se je odrezala mlada Norvežanka Kajsa Vickhoff Lie, ki je celo napadala sam vrh in se je nato s startno številko 30 zavihtela tik pod zmagovalni oder na 4. mesto (+0,33).

Pred slovensko-češki dvojec sta se uvrstili še Nemka Kira Weidle (+0,59) in Avstrijka Ramona Siebenhofer (+0,64) na peto in šesto mesto.

Na startu drugega smuka s številko 50 je bila tudi Maruša Ferk, ki pa ni bila del najhitrejše trideseterice, ki osvoji točke za svetovni pokal.

Avstrijka Nicole Schmidhofer je po včerajšnjem grdem padcu na smuku že končala sezono. | Foto: Reuters Avstrijka Nicole Schmidhofer je po včerajšnjem grdem padcu na smuku že končala sezono. Foto: Reuters

Na današnji tekmi nismo videli Avstrijke Nicole Schmidhofer, ki jo je skupila pri padcu na petkovi preizkušnji in je že končala letošnjo sezono, kot tudi ne Američanke Alice McKennis, prav tako žrtve padca na uvodnem smuku sezone.

Nastop je tik pred zdajci odpovedala tudi Italijanka Federica Brignone, lanska dobitnica velikega kristalnega globusa, ki je na včerajšnjem smuku padla in še vedno čuti posledice. K sreči ne gre za hujšo poškodbo, saj so iz njene ekipe sporočili, da bo na jutrišnjem superveleslalomu zagotovo stala na startu.

Jutri bodo na istem prizorišču izpeljali še prvi ženski superveleslalom te sezone (10.30). 

Val d'Isere, smuk, štartna lista:

 

Preberite še:

Ilka Štuhec
Sportal V festivalu padcev Ilka Štuhec tik pod odrom
Nicole Schmidhofer
Sportal Sezona nesrečne Avstrijke po grozljivem padcu ogrožena
Ne spreglejte