Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 12. 2020,
17.14

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,83

1

Natisni članek

Avstrija Val d'Isere poškodba padec Nicole Schmidhofer

Petek, 18. 12. 2020, 17.14

3 leta, 4 mesece

Slabe novice iz Avstrije

Sezona nesrečne Avstrijke po grozljivem padcu ogrožena

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,83

1

Nicole Schmidhofer | Nicole Schmidhofer se je pri padcu na smuku v Val d'Iseru, kot kaže, težje poškodovala. | Foto Reuters

Nicole Schmidhofer se je pri padcu na smuku v Val d'Iseru, kot kaže, težje poškodovala.

Foto: Reuters

Avstrijska smučarka Nicole Schmidhofer se je, kot kaže, pri grdem padcu na današnjem smuku v Val d'Iseru težje poškodovala. Iz avstrijske smučarske zveze (ÖSV) so popoldne sporočili, da zdravniki po prvih pregledih "sumijo na natrgane križne in stranske vezi v levem kolenu". Nesrečna Schmidhoferjeva je že na poti v bolnišnico v Innsbrucku, kjer jo čakajo nadaljnje preiskave. Če se sumi zdravnikov izkažejo za pravilne, pa je njena sezona najbrž že končana.

Enaintridesetletna smučarka iz avstrijske Štajerske je danes na nemirni progi v Val d'Iseru izgubila nadzor nad smučmi in telesom, tako da je pri veliki hitrosti pristala v zaščitnih mrežah. Pri tem se je nesrečno zagozdila v mrežo, osebje ob progi je potrebovalo kar nekaj časa, da jo je spravilo na nosila. (video) Tekma je bila prekinjena za dobrih 20 minut. 

Ilka Štuhec
Sportal V festivalu padcev Ilka Štuhec tik pod odrom

Avstrijski ljubitelji smučanja so bili v šoku, v medijih so se spomnili tudi na švicarskega smučarja Silvana Beltramettija, ki je pred 19 leti prav tako v Val d'Iseru podobno zapeljal s proge, se prebil skozi zaščitne ograde in se hudo poškodoval ter pristal na invalidskem vozičku. Tako hudo je Schmidhoferjeva k sreči vendarle ni skupila.

Na današnjem smuku, ki ga je dobila Švocarka Corinne Suter, se je s četrtim mestom izkazala tudi slovenska šampionka Ilka Štuhec, a bo tekma v spominu ostala tudi zaradi padcev, Schmidhoferjeva namreč ni bila edina, v snegu so pristale tudi zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala Federica Brignone, najhitrejša s prvega treninga Alice McKennis Duran, Švicarka Joana Haehlen …

McKennisova, ta je po padcu sicer sama prismučala v cilj, bo zaradi posledic padca izpustila sobotni smuk in nedeljski superveleslalom v Val d'Iseru, pa so sporočili iz ameriškega tabora.

Preberite še:

Aleksander Aamodt Kilde
Sportal Slovensko čast je v norveški dnevni sobi rešil Kline
Žan Kranjec
Sportal Žan Kranjec znova na smučeh
Ne spreglejte