Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
16. 12. 2020,
23.30

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,23

3

Natisni članek

Mikaela Shiffrin Mikaela Shiffrin Alta Badia svetovni pokal Žan Kranjec Žan Kranjec

Sreda, 16. 12. 2020, 23.30

3 leta, 4 mesece

IZ SLOVENSKEGA TABORA

Žan Kranjec znova na smučeh

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,23

3

Žan Kranjec | Foto Sportida

Foto: Sportida

Manj kot teden dni po družinski tragediji, v kateri je izgubil očeta, se je najboljši slovenski veleslalomist zadnjih let Žan Kranjec vrnil na smuči. Nastopa v Alta Badii, ki bo v nedeljo prizorišče četrtega veleslaloma sezone, še ni potrdil.

Dan po tem, ko je Mikaela Shiffrin v Courchevelu čustveno slavila prvo zmago po februarski smrti očeta, se je od svojega poslovil Žan Kranjec. Za razliko od ameriške zvezdnice pa se je 28-letni veleslalomski specialist iz Bukovice pri Vodicah precej hitreje vrnil na smuči. Manj kot teden dni po umiku je namreč znova potegnil nekaj sledi po snežni podlagi.

Kljub treningu v Reiteralmu, kjer dobre pogoje s pridom izkorišča tudi Štefan Hadalin, ki odšteva dneve do slalomskega začetka sezone, pa nastop Kranjca na nedeljskem veleslalomu v Alta Badii ostaja vprašljiv. O tem, ali se bo podal v štartno hišico nad progo Gran Risa, naj bi se trenutno sedmi veleslalomist svetovnega pokala skupaj s trenerjem Klemnom Bergantom, ki je svojemu varovancu po družinski tragediji namenil potreben čas za ureditev misli, odločil ob koncu tedna.

Filip Zubčić
Sportal Filip Zubčić: Najlepše je, ko z Žanom premagava velesile

Alta Badia ima sicer v karieri Žana Kranjca posebno mesto. Na terenu, ki že kar pregovorno nagrajuje tehnično dobro podkovane in telesno kakovostno pripravljene smučarje, je namreč leta 2013 prvič v karieri prišel do točk svetovnega pokala, v letih 2017 in 2019 pa je bil tretji.

Če se bo Kranjec odločil za tekmovalno vrnitev, ga v nedeljo čaka jubilejni stoti nastop na tekmah svetovnega pokala. Marca bo minilo deset let od prvega štarta v Kranjski Gori, na 99 preizkušnjah pa je kot najbolj uspešen slovenski veleslalomist na tekmah svetovnega pokala, ob dveh zmagah zbral še štiri uvrstitve na tretje in eno na drugo mesto.

Letos bo Alta Badia ob klasičnem veleslalomu (nedelja, 10.00/13.30) v ponedeljek gostila še slalom (10.00/13.00), dan zatem pa se bo tehnični program v Dolomitih zaključil še s slalomom pod reflektorji v Madonni di Campiglio. Prav tam, kjer je Jure Košir Sloveniji pred 27 leti priboril prvo zmago pod samostojno zastavo.

Ilka Štuhec
Sportal Ilka Štuhec se vendarle vrača na sceno
Mikaela Shiffrin
Sportal Čustvena zmaga Mikaele Shiffrin
Žan Kranjec
Sportal Žan Kranjec se je po družinski tragediji umaknil
Ne spreglejte