Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
11. 12. 2020,
8.32

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

14

Natisni članek

Mikaela Shiffrin Mikaela Shiffrin svetovni pokal Žan Kranjec Žan Kranjec

Petek, 11. 12. 2020, 8.32

3 leta, 6 mesecev

Žan Kranjec se je po družinski tragediji umaknil

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

14

Žan Kranjec | Foto Sportida

Foto: Sportida

V delovni nesreči v Ratečah pri Kranjski Gori je v četrtek umrl oče najboljšega slovenskega alpskega smučarja Žana Kranjca. Veleslalomski prvokategornik se je s treningov umaknil v družinski krog.

Februarja je smučarski svet pretresla novica o smrti Jeffa Shiffrina, očeta najboljše alpske smučarke desetletja Mikaele Shiffrin, ki se je po tragediji začasno umaknila iz ''belega cirkusa'', nato pa v čustvenih zapisih ali izjavah večkrat govorila o tem. Za Američana je bil usoden padec s strehe ob čiščenju snega.

Na las podobna zgodba žal zdaj prihaja tudi iz slovenskega tabora. Pri Smučarski zvezi Slovenije so danes potrdili, da je ob delovni nesreči na Gorenjskem življenje izgubil oče Žana Kranjca, ki se je poslovno ukvarjal s krovstvom, tesarstvom in žagarstvom. Slovenski reprezentant se je po klicu iz Slovenije v zgodnjih popoldanskih urah nemudoma vrnil s treninga v Reiteralmu v Avstriji.

Pri SZS ob potrditvi tragičnega dogodka prosijo za spoštovanje zasebnosti svojega najboljšega smučarja, za ocene o tekmovalčevih nadaljnjih korakih pa je še prezgodaj.

Najboljši slovenski alpski smučar je v tej sezoni nastopil na štirih tekmah svetovnega pokala. Na nedavnem prvem veleslalomu v Santa Caterini je bil drugi, na drugem le 19. Pred tem pa je zasedel sedmo mesto na veleslalomskem odprtju sezone v Söldnu in 25. na paralelni preizkušnji v Lechu. Trenutno tako zaseda sedmo mesto v veleslalomskem seštevku svetovnega pokala, kar je nekoliko slabše od preteklih dveh sezon, v katerih je bil četrti. Koledar svetovnega pokala sicer zdaj v kratkem prinaša klasični dolomitski paket, v katerem bodo tudi dva veleslaloma in slalom v Alta Badii in Madonni di Campiglio.
Boštjan Kline
Sportal Obetaven slovenski nastop na začetku prelomne sezone
Zlata lisica
Sportal Oskubljena Zlata lisica na tekmi duhov
Luka Dončić
Sportal Novo priznanje za Luko Dončića
Žan Kranjec
Sportal Žan Kranjec med premešanimi veleslalomskimi kartami

 

Ne spreglejte