Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 12. 2020,
18.44

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Zoran Zupančič Planica Planica Planica 2020

Četrtek, 3. 12. 2020, 18.44

3 leta, 5 mesecev

Skakalke namesto na tekmah v Lillehammerju na treningu v Planici

V slovenskem taboru veseli avstrijske odločitve

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Zoran Zupančič | Glavni trener skakalk Zoran Zupančič je vesel, da so vskočili Avstrijci in da se bo svetovni pokal le začel sredi decembra. | Foto Vid Ponikvar

Glavni trener skakalk Zoran Zupančič je vesel, da so vskočili Avstrijci in da se bo svetovni pokal le začel sredi decembra.

Foto: Vid Ponikvar

Ta konec tedna bi se v norveškem Lillehammerju morala začeti jubilejna, 10. izvedba svetovnega pokala za smučarke skakalke. Zaradi koronavirusne bolezni bodo skakalke bodo sezono začele dva tedna kasneje v avstrijskem Ramsau, Slovenke pa dodatni čas izkoriščajo za vadbo v Planici.

Nika Križnar
Sportal Skakalke bodo začele v Avstriji
Planica 2016 Peter Prevc
Sportal Padla je končna odločitev: SP v Planici brez gledalcev

A Ramsau je že prvi uspeh ženskega skakanja v sezoni. Po odpovedi tekem v Lillehammerju, Sapporu in Zau je nekaj časa kazalo, da se bo svetovni pokal začel šele konec januarja na Ljubnem ob Savinji. Zdaj bodo 18. decembra za uvod poskrbeli Avstrijci, so sporočili s Smučarske zveze Slovenije.

 V zadnjem obdobju trenirali normalno

"Glede na to, da je bilo 100-odstotno obljubljeno, da svetovni pokal bo, seveda so bile možne različne izvedbe izpeljav, smo bili mi presenečeni nad tem, da so tekme začele odpadati. Mi smo v zadnjem obdobju trenirali normalno, res pa je, da se, ko si v ritmu za odhod na tekmovanja in le ta nato odpadejo, nekako izgubiš. V takšnih trenutkih je treba nekaj narediti, umestiti določen premor in nato spet začeti. Mi smo res veseli, da je avstrijska zveza sprejela tekmovanje, ki bo skupaj z nordijskimi kombinatorci v Ramsauu. Tako zdaj lahko normalno načrtujemo treninge za naprej," je spremembo v koledarju pokomentiral glavni trener slovenske ženske reprezentance Zoran Zupančič.

Slovenke bodo prihodnje dni trenirale v Planici. | Foto: Matic Ritonja/Sportida Slovenke bodo prihodnje dni trenirale v Planici. Foto: Matic Ritonja/Sportida

Domen Prevc
Sportal Domen Prevc se po zlomu roke vrača na prave tirnice

Najprej v Planico, nato v Ramsau

Namesto v Lillehammer se bodo Slovenke zdaj odpravile v Planico, kjer jih čakajo sklepne priprave na uvod v sezono. "Zelo smo se veselili možnosti treninga na snegu v Planici. Nekaj možnosti za to bomo imeli. To bo konec tega tedna in še v ponedeljek. Kasneje bo skakalnica zaprta zaradi mehurčka svetovnega pokala fantov, ki bodo prišli iz Nižnjega Tagila. Potem se bomo obrnili na Avstrijo, skušali bomo narediti še dva treninga v Ramsauu. Upamo, da bo teh nekaj dni, ki nam ostajajo na voljo za tehnični trening, vreme ugodno," še pravi Zupančič.

V ekipi velikih ugank ni. Ema Klinec, Nika Križnar in povratnica po poškodbi, Urša Bogataj, imajo nastope skozi celotno sezono tako rekoč zagotovljene. Za preostala na tekmi kandidirajo Špela Rogelj, Katra Komar, Jerneja Brecl in Maja Vtič.

Preberite še:

 

Stefan Kraft
Sportal Bo svetovni rekorder ostal brez SP v Planici?
Planica Letalnica bratov Gorišek
Sportal Zaradi Planice trepetali vsak dan, na koncu le posvetila zelena luč
Ne spreglejte