Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 12. 2022,
4.08

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31

Natisni članek

Anton Vidmar Alex Cisar Polona Klemenčič slovenska biatlonska reprezentanca

Torek, 6. 12. 2022, 4.08

1 leto, 4 mesece

Udaren začetek sezone za Cisarja, Vidmarja in Klemenčičevo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31
Polona Klemenčič | Polona Klemenčič je sezono odprla z rezultatom kariere. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Polona Klemenčič je sezono odprla z rezultatom kariere.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Vodstvo slovenske biatlonske reprezentance si je pred začetkom sezone za enega izmed glavnih ciljev zadalo, da mlajši člani moške reprezentance in celotna ženska posežejo po svojih najboljših uvrstitvah v karieri. Že na uvodni postaji svetovnega pokala v Kontiolahtiju na Finskem je to uspelo Alexu Cisarju, Toniju Vidmarju in Poloni Klemenčič.

Polona Klemenčič se je izkazala že na prvi tekmi nove sezone svetovnega pokala, na 15-kilometrski posamični preizkušnji v Kontiolahtiju je končala na 19. mestu. Višje še nikoli prej ni bila. "Z začetkom sezone sem zelo zadovoljna. Na individualni tekmi mi je uspel najboljši rezultat kariere," je zadovoljna 25-letna Gorenjka.

Polona Klemenčič
Sportal Polona Klemenčič sezono odprla z rezultatom kariere. "Mislim, da smo naredili korak naprej."

V sprintu je bila 21., v zasledovanju pa je s kar šestimi zgrešenimi streli in 40. mestom za las ujela še eno točko svetovnega pokala. "Tudi v sprintu sem dosegla super rezultat in odlično izhodišče za zasledovanje. Tam sem žal na prvem streljanju narobe ocenila veter in zgrešila tri strele. Vseeno sem bila na treh tekmah trikrat pri točkah in sem zadovoljna. Le upam, da se bo sezona tako tudi nadaljevala," je še sporočila Klemenčičeva.

Alex Cisar se je sprostil in na tekmah uživa. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Alex Cisar se je sprostil in na tekmah uživa. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

"Tekme v Kontiolahitiju bi ocenil s pozitivno oceno. Čeprav se na individualni tekmi nisem odrezal najboljše, je bilo nato že veliko boljše na sprintu," pa pravi Alex Cisar. Na posamični tekmi je bil 42., na sprinterski 38., na zasledovanju pa že 25. "Na zasledovanju pa sem se počutil odlično. Zelo sem zadovoljen s tem, da sem se lahko sprostil na tekmah, da sem užival na tekmah in tudi s tem, da sem dosegel vidnejše uvrstitve, ki so mi do zdaj manjkale v članski kategoriji. Resnično z veseljem pričakujem naslednje tekme in upam, da bomo vsi še izboljšali te rezultate."

Jakov Fak
Sportal Slovenci na pragu presenečenja, ki ga je je znova odneslo strelišče

Toni Vidmar je na Finskem osvojil prve točke svetovnega pokala. Na posamični tekmi je bil sicer šele 55., si z 48. mestom v sprintu priboril pravico nastopa na zasledovalni tekmi, na tej pa ujel točke. "Zelo pozitivni občutki. Res sem zelo vesel rezultata. 35. mesto in prve točke v svetovnem pokalu. Na splošno sem s celotnim tednom zelo zadovoljen, saj sem tekmoval konstantno in bil zbran ter se uvrščal med najboljših 60 tekmovalcev v svetovnem pokalu. Za to je zaslužna celotna ekipa, ki deluje resnično homogeno, imamo iste cilje in v veselje mi je tekmovati."

"S celotnim tednom sem zelo zadovoljen, saj sem tekmoval konstantno in bil zbran ter se uvrščal med najboljših 60 tekmovalcev v svetovnem pokalu," pravi Anton Vidmar. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "S celotnim tednom sem zelo zadovoljen, saj sem tekmoval konstantno in bil zbran ter se uvrščal med najboljših 60 tekmovalcev v svetovnem pokalu," pravi Anton Vidmar. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Na naslednji postaji svetovnega pokala v Hochfilznu bodo slovenski biatlonci poskušali še nadgraditi dosežke iz Finske. Povsem mogoče je, da se bo reprezentanci A v Avstriji pridružila tudi Anamarija Lampič, ki je prejšnji teden v Idreju na Švedskem izpolnila normo za svetovni pokal. Vodstvo slovenske reprezentance si je zaželelo v Hochfilznu nastopiti tudi z žensko štafeto.

Anamarija Lampič Lena Repinc
Sportal Repinčeva in Lampičeva že drugi dan zapored med prvih 15

Spored tekem v Hochfilznu:

Četrtek, 8. december:
14.10, sprint, 7,5 km (ženske)

Petek, 9. december:
13.45, sprint, 10 km (moški)

Sobota, 10. december:
11.30, zasledovanje, 10 km (ženske)
13.40, štafeta, 4 x 7,5 km (moški)

Nedelja, 11. december:
11.30, štafeta, 4 x 6 km (ženske)
14.15, zasledovanje, 12,5 km (moški)

Preberite še:

Julia Simon & Dorothea Wierer
Sportal Francozinja dobila dvoboj z Italijanko, Polona Klemenčič rešila točko
Polona Klemenčič
Sportal Nova odlična predstava Polone Klemenčič, zmaga Hauserjevi
Jakov Fak
Sportal V biatlonu dva razreda tekmovalcev, Fak in Cisar do točk
štafeta Kontiolahti
Sportal Slovenci po polovici tretji, nato zdrsnili, Gross: Dobro, a dosegljivega je bilo veliko več
Ne spreglejte