SiolNET. Sportal Zimski športi
3,52

termometer

  • Messenger
  • Messenger
po planiških zdrahah

Timi Zajc se opravičuje: Moja izjava je bila pretirana

3,52

termometer

Timi Zajc Wisla | Timi Zajc: Iskreno se opravičujem vsem, ki sem vas s svojim zapisom in izrečenimi besedami na kakršen koli način prikrajšal ob SP. | Foto: Sportida
Timi Zajc: Iskreno se opravičujem vsem, ki sem vas s svojim zapisom in izrečenimi besedami na kakršen koli način prikrajšal ob SP. Foto: Sportida

Slovenski smučarski skakalec Timi Zajc se je danes prek domačega kluba SSK Ljubno opravičil za izjavo, zaradi katere je bil na svetovnem prvenstvu v poletih v Planici izključen iz reprezentance. Svoje besede je ocenil za pretirane in izrečene v afektu, je razvidno iz pisma, ki ga je poslal ljubenski klub.

"Spoštovani klub, Smučarska zveza Slovenije, sponzorji, kolegi v reprezentanci, organizatorji svetovnega prvenstva v smučarskih poletih 2020 in vsi, ki spremljate smučarske skoke! Iskreno se opravičujem vsem, ki sem vas s svojim zapisom in izrečenimi besedami na kakršen koli način prikrajšal ob SP," je zapisal 20-letni tekmovalec v pisni izjavi, ki jo je posredoval generalnemu sekretarju ljubenskega kluba Rajku Pintarju.

Planica Sportal Akterji vročega konca tedna se niso zavedali, da je Planica nad vsemi

Pisno izjavo Zajca, ki je bil v soboto izključen iz reprezentance, so STA posredovali iz SSK Ljubno BTC, v katerem poudarjajo, da želijo tekmovalcu dati še eno priložnost.

Povod za izključitev Zajca je bil zapis na Instagramu po petkovem delu posamične tekme na SP z ostro kritiko in pozivom, naj odgovornost za slabše rezultate na SP prevzame selektor Gorazd Bertoncelj. Ta je sicer naslednji dan na lastno pobudo zapustil reprezentanco.

Timi Zajc Gorazd Bertoncelj Sportal Zajc ostro nad Bertonclja: Hočem, da prevzame odgovornost

Zapis v afektu

V petek je počilo na relaciji Zajc - Bertoncelj. | Foto: Grega Valančič/Sportida V petek je počilo na relaciji Zajc - Bertoncelj. Foto: Grega Valančič/Sportida Kot je v opravičilu pojasnil Zajc, je bila njegova "izjava oziroma zapis izrečena v afektu po velikem čustvenem razočaranju nad mojimi skoki kakor tudi izključitvi iz reprezentance." Dodal je, da mu je "po prespani noči jasno, da je bila izjava pretirana."

"Ob tem bi rad izrazil velik poklon organizatorjem in delavcem, ki ste kljub težkim zdravstvenim razmeram vrhunsko pripravili skakalnico, da je zagotavljala več kot odlične razmere za nastope," je zapisal. V zapisu pa se je še zahvalil predsedniku zbora za skoke in nordijsko kombinacijo pri SZS Ljubu Jasniču, "ki je vseskozi ohranjal do mene zelo korekten odnos in s katerim nisem imel nobene konfliktne situacije".

"Vsekakor si želim nadaljevati sezono in upam, da jo bom lahko. Ob tem se zahvaljujem vsem svojim zvestim navijačem za podporo," je opravičilo sklenil Zajc.

bertoncelj zajc Sportal Zajc izključen iz reprezentance, Bertoncelj se poslavlja!

Po svetovnem prvenstvu v Planici (Sara Pakiž/Planet TV):

Zajčevo ravnanje za klub nesprejemljivo

Iz ljubenskega kluba, ki je organizator vsakoletnega tekmovanja za svetovni pokal smučarskih skakalk, so še sporočili, da so ravnanje svojega skakalca na SP v poletih ocenili "za nesprejemljivo in v celoti v nasprotju z etičnimi in športnimi merili, ki jih zagovarja in zastopa klub, ki ima v svojih vrstah številne smučarske skakalce, udeležence največjih tekmovanj v svetovnem merilu ter dobitnike odličij".

"Hkrati pa smo v klubu mnenja, da je treba mlademu športniku omogočiti nadaljevanje športne poti, na kateri bo lahko dokazal, da so bila njegova ravnanja v Planici zgrešena, nepotrebna in škodljiva," so ob tem poudarili v SSK Ljubno BTC.

Dodali so, da gre za zadnje opozorilo skakalcu, ki se bo ob naslednjem najmanjšem kršenju klubskih etičnih pravil moral posloviti od članstva, vodilni predstavniki kluba pa se bodo o tem sestali z Zajcem v torek.

Preberite še:

Timi Zajc Sportal O zdrahah v Planici: Za vse skupaj zdaj res ni pravi čas Jelko Gros Sportal Jelko Gros: Oče Timija Zajca me je nadlegoval z istimi besedami Timi Zajc Wisla Sportal Po izključitvi iz ekipe se je oglasil Timi Zajc timi Sportal Razprtije v slovenskem skakalnem taboru na prvih straneh poljskih medijev

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 7
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin