Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 12. 2023,
16.41

Osveženo pred

4 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,10

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Domen Prevc Timi Zajc Timi Zajc Anže Lanišek Anže Lanišek Lovro Kos smučarski skoki

Petek, 8. 12. 2023, 16.41

4 mesece, 2 tedna

Smučarski skoki (m), Klingenthal, kvalifikacije

Kobajašiju kvalifikacije, Zajc in Peter Prevc med najboljšimi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,10
Timi Zajc | Timi Zajc je bil v kvalifikacijah na četrtem mestu najvišje uvrščeni Slovenec. | Foto Guliverimage

Timi Zajc je bil v kvalifikacijah na četrtem mestu najvišje uvrščeni Slovenec.

Foto: Guliverimage

Zmagovalec kvalifikacij v zasneženem Klingenthalu za sobotno tekmo na veliki skakalnici (16.00) je Japonec Rjoju Kobajaši, ki je s 145,5 metra dolgim skokom poskrbel za daljavo dneva in bil le meter krajši od rekorda skakalnice. Drugi je bil serijski zmagovalec Stefan Kraft, tretji Johann Andre Forfang, tik za njim pa je končal najboljši Slovenec Timi Zajc. Med najboljšimi je bil na šestem mestu najstarejši v slovenski zasedbi Peter Prevc. Tudi preostala trojica je bila uspešna. Lovro Kos, ki je na treningu skočil 144 metrov, je zasedel 20. mesto, Anže Lanišek 25., Domen Prevc pa 28. mesto. 

Lovro Kos Engelberg 2022
Sportal Sprememba v slovenski skakalni vrsti
Thomas Thurnbichler
Sportal Po poraznem začetku so se odločili za spremembo

Klingenthal, kvalifikacije:

Po Ruki in Lillehammerju se je moška skakalna karavana preselila v Nemčijo, natančneje v Klingenthal, kjer bodo skakalci opravili individualni preizkušnji.

Rjoju Kobajaši je v kvalifikacijah uspel premagati Stefana Krafta. | Foto: Guliverimage Rjoju Kobajaši je v kvalifikacijah uspel premagati Stefana Krafta. Foto: Guliverimage Kvalifikacije za sobotno tekmo so že opravili. Najbolje se je znašel dvakratni zmagovalec svetovnega pokala Rjoju Kobajaši. Japonec je pristal pri 145,5 metra, le meter od rekorda, po njegovem skoku pa so za najboljše znižali zaletno mesto. Na drugem mestu, 3,5 točke za Kobajašijem je s 138 metri končal serijski zmagovalec sezone Stefan Krat, ki je bil najboljši na obeh treningih. Tretji, Norvežan Johann Andre Forfang, (145 metrov) je nadaljeval dobre skoke s treningov in za zmagovalcem kvalifikacij zaostal štiri točke.

Takoj za Vikingom se je zvrstil najboljši Slovenec Timi Zajc (138), od Kobajašija ga je ločilo 12,9 točke. Vsaj nekaj več zadovoljstva imajo Poljaki, Dawid Kubacki je skočil do petega mesta, na šestem pa je kvalifikacije zaključil Peter Prevc (137).

Lovro Kos je upravičil zaupanje. | Foto: Guliverimage Lovro Kos je upravičil zaupanje. Foto: Guliverimage Na tekmo, brez nje je ostala le deveterica, so skočili tudi preostali trije izbranci trenerja Roberta Hrgote. Zaupanje je upravičil Lovro Kos, ki je na tretji postaji zamenjal Žigo Jelarja. Kos je bil bolje razpoložen na treningu, na drugem je skočil 144 metrov, v kvalifikacijah pa s 127 metri zasedel 20. mesto. Skok se ni najbolje posrečil najboljšemu Slovencu lanske sezone Anžetu Lanišku, 124 metrov je zadostovalo za 25. mesto. Domen Prevc je s pol metra krajšim skokom pristal na 28. mestu.

Sobotna tekma se bo začela ob 16. uri.

Na treningu pred kvalifikacijami je bil najbolj razpoložen Kos, ki je s 135,5 metri in s 144 metri imel 15. in 5. oceno serije, Zajc je s 136,5 in 125 metri imel 4. in 21. oceno serije, Peter s 128,5 in 126 metri 19. in 24. oceno, Lanišek s 137,5 in 127,5 metri 10. ter 25. oceno, Domen pa s 122 in 124 metri 28. oziroma. 32. oceno serije. V obeh serijah je bil najboljši Kraft, ki je skočil 138 in 136 metrov.

Stefan Kraft
Sportal Stefan Kraft še četrtič zapored, Peter Prevc najboljši Slovenec
Ne spreglejte