Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 2. 2024,
17.35

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,24

Natisni članek

mladinsko svetovno prvenstvo Planica Planica Ajda Košnjek Jerica Jesenko Taja Bodlaj Tina Erzar

Petek, 9. 2. 2024, 17.35

2 meseca, 3 tedne

Smučarski skoki, ekipna tekma, mladinsko SP v Planici

Slovenke suvereno do naslova svetovnih prvakinj!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,24
Ajda Košnjek, Jerica Jesenko, Taja Bodlaj, Tina Erzar | Slovenke so slavile z več kot sto točkami razlike. | Foto www.alesfevzer.com

Slovenke so slavile z več kot sto točkami razlike.

Foto: www.alesfevzer.com

Slovenske smučarske skakalke Ajda Košnjek, Jerica Jesenko, Taja Bodlaj in Tina Erzar so na mladinskem nordijskem svetovnem prvenstvu v Planici na ekipni tekmi več kot zanesljivo prišle do naslova svetovnih prvakinj. Slovenke so na koncu za kar 114,6 točke prehitele drugo Japonsko. Tretje mesto je osvojila Nemčija.

Tina Erzar Ljubno 2024
Sportal Izjemen uspeh šele 16-letne Slovenke

Po zlati medalji Tine Erzar in bronasti Taje Bodlaj na sredini posamični preizkušnji bo danes na mladinskem svetovnem prvenstvu v Planici spet odmevala Zdravljica. Dekleta so se namreč pomerila na ekipni tekmi, na kateri so Slovenke z veliko razliko od konkurence osvojile novo zlato medaljo.

Glavni trener Stane Baloh je v ogenj poslal naslednjo četverico: Ajdo Košnjek, Jerico Jesenko, Tajo Bodlaj in Tino Erzar. Slovenske skakalke so zanesljivo vodile že po prvi seriji, Ajda Košnjek je skočila 88 metrov, Jerica Jesenko 91,5 metra, Taja Bodlaj kar 95 metrov, Tina Erzar pa 94 metrov. V močnem deževju v Planici so Slovenke v prvi seriji imele 445,0 točke, drugouvrščene Nemke 393,4, tretjeuvrščene Japonke pa 385,3 točke.

Veselje slovenskih deklet. | Foto: www.alesfevzer.com Veselje slovenskih deklet. Foto: www.alesfevzer.com

V finalni seriji je Košnjekova pristala pri 88,5 metra, Jesenkova pri 90,5 metra, Bodlajeva je kljub dolgemu čakanju zaradi grdega padca Nemke Megi Lou Schmidt, ki si je po pristanku poškodovala koleno, skočila znova odlično, 98 metrov, s skokom dneva, 100,5 metra, pa je zanesljivo slovensko zmago potrdila zdaj že dvakrat zlata v Planici Tina Erzar. Slovenke so že s skokom manj zasedale tretje mesto, na koncu pa so prepričljivo slavile z 906,5 točke pred Japonkami, ki so zbrale 791,9 točke, bronaste Nemke pa torej z enim padcem 786,1 točke. Po letih 2013, 2018 in 2022 je to četrti ekipni naslov za mlade slovenske skakalke.

"Tekme je konec. Dekleta so zmagala z veliko prednostjo. Vsi smo vedeli, tudi drugi trenerji, da smo zelo močni, a jaz vedno počakam zadnjo tekmovalko. Potem mi pade kamen od srca in takrat se lahko veselim. Kapo dol puncam, priklonil sem se jim pa tako ali tako že," je bil po tekmi zadovoljen glavni trener Sten Baloh.

Ekipna tekma, mladinsko SP v Planici

Planica, mladinsko SP v nordijskem smučanju, maskota
Sportal Skakalec Jaka Drinovec poskrbel za najboljšo slovensko uvrstitev dne
Ne spreglejte