Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 2. 2024,
18.50

Osveženo pred

3 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,01

Natisni članek

Planica Planica mladinsko svetovno prvenstvo Ajda Košnjek Taja Bodlaj Jerica Jesenko Tina Erzar

Sreda, 7. 2. 2024, 18.50

3 mesece, 1 teden

Svetovno mladinsko prvenstvo v Planici, posamična tekma (ž):

Izjemen uspeh šele 16-letne Slovenke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,01
Tina Erzar Ljubno 2024 | Tina Erzar je bila na treningu nepremagljiva. Bo tudi na tekmi? | Foto Jure Makovec/STA

Tina Erzar je bila na treningu nepremagljiva. Bo tudi na tekmi?

Foto: Jure Makovec/STA

Na mladinskem svetovnem nordijskem prvenstvu v Planici je v smučarskih skokih zmagala šele 16-letna slovenska skakalka Tina Erzar, druga je bila Avstrijka Julia Muehlbacher, tretja pa še ena Slovenka Taja Bodlaj.

Mlade slovenske skakalke so pokazale, da sodijo v sam svetovni vrh, potem ko sta se kar dve naši skakalki zavihteli na stopničke. Za prvo mesto je poskrbela Tina Erzar, njen uspeh pa je s tretjim mestom dopolnila Taja BodlajAjda Košnjek je tekmovanje končala na 14. mestu, mesto za njo pa se je uvrstila Jerica Jesenko.

Ni pričakovala, da bo tako visoko

"Občutki so fenomenalni. Res nisem pričakovala, da bom tako visoko. Pokazala sem res dobre skoke in res sem zadovoljna, da mi je uspelo," je po velikem uspehu povedala mlada slovenska skakalka.

“Na mladinskih svetovnih prvenstvih res še nimam bronaste medalje, tako da sem noro vesela. Sploh pa za Tino, ki je še tako mlada, da so ji uspeli taki dobri skoki, glede na to, da je zmagala. Veseli sva, da sva skupaj na odru. Res lepo!” pa je povedala Taja Bodlaj.

"Pero, ti medalji gresta k tvoji zbirki"

"Bolj sem star, bolj sem čustven. Vsaka taka medalja, tak uspeh, dve medalji, se me vsako leto bolj dotaknejo. Ni mi žal, da ta čustva tudi pokažem. Ni bilo enostavno, če si štirikrat prvi na treningu, lahko petič nisi, ampak Tina je danes zdržala, Taja je naredila res dobre skoke in tu je veselje. In prav je, da je tako. Ti dve medalji nista moji, ampak sta od punc, rad bi jih pa posvetil Petru Prevcu. Po eni strani mi je hudo, po drugi strani pa vem, da življenje mora iti naprej in Pero se je odločil pravilno. Pero, ti medalji gresta k tvoji zbirki.”

Ni pričakovala, da bo tako visoko uvrščena. | Foto: Jure Makovec/STA Ni pričakovala, da bo tako visoko uvrščena. Foto: Jure Makovec/STA

Po prvi seriji tekme smučarskih skakalk na srednji napravi v Planici je bil pogled na rezultate za državo organizatorko odličen. V vodstvu je bila 16-letna Tina Erzar s 101 metrom in 131,4 točke pred rojakinjo, mladinsko olimpijsko prvakinjo, Tajo Bodlaj z 99 metri ter 126,5 točke, tretja je bila Avstrijka Julia Muehlbacher z 98 metri ter 126,2 točke. Jerica Jesenko je skočila 92 metrov, 112,7 točke pa je zadoščalo za 11. mesto, Ajda Košnjek je s 93.5 metra in 107,8 točke zasedala 16. mesto po prvi seriji.

V finalni seriji je Košnjek s 93 metri in 222,2 točke napredovala na 14. mesto, Jesenko pa je z 92.5 metra in 221,5 točke nazadovala na končno 15. mesto. Boj za stopničke je odprla Julia Muehlbacher s 95.5 metra in 250,9 točke. To je bilo preveč za Tajo Bodlaj, ki pa je kljub temu ostala na zmagovalnem odru, s 93.5 metra in 247,9 točke je osvojila bronasto medaljo! Zlato in s tem naslov mladinske olimpijske prvakinje pa je v velikem slogu, z najboljšo oceno tudi finalne serije s 97.5 metra in skupno 266,3 točke osvojila Tina Erzar!

Svetovno mladinsko prvenstvo, posamična tekma (ž):

 

Ne spreglejte