Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 12. 2020,
20.30

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,69

1

Natisni članek

Mikaela Shiffrin Mikaela Shiffrin

Sreda, 9. 12. 2020, 20.30

3 leta, 4 mesece

Američanka se v karavano vrača v Courchevelu

Shiffrinova se trudi, da ne bi bila nespoštljiva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,69

1

Mikaela Shiffrin | Mikaela Shiffrin se je vrnila po kar 300 dneh odsotnosti iz svetovnega pokala. | Foto Guliverimage

Mikaela Shiffrin se je vrnila po kar 300 dneh odsotnosti iz svetovnega pokala.

Foto: Guliverimage

 Ameriška smučarska zvezdnica Mikaela Shiffrin se bo karavani svetovnega pokala alpskih smučark znova pridružila konec tedna v Courchevelu v Franciji, kjer bosta v soboto in nedeljo na sporedu dva ženska veleslaloma, danes besede 25-letne Američanke povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Shiffrinova je po 300 dneh tekmovalnega posta znova nastopila v Leviju, kjer je nastopila na obeh slalomih. Uvodni veleslalom na ledeniku Rettenbach nad Söldnom je izpustila, prav tako superveleslaloma v St. Moritzu, ki pa sta odpadla zaradi novega snega, vetra in nevarnosti snežnih plazov.

"Zaradi zdravstvene krize sem v pripravljalnem obdobju v predsezoni opravila zgolj 20 smučarskih dni na snegu, namesto šestdesetih. Bilo je super, a še zdaleč ne dovolj, da bi se počutila pripravljeno na vse tekmovalne napore sezone," je pojasnila v pogovoru z novinarji.

Mikaela Shiffrin
Sportal V Avstriji brez Shiffrinove

"Dejansko ne bi bilo realno izvedljivo ali zelo pametno, če bi si v tej sezoni pred vsako tekmo naložila tekmo s časom. Zato smo se odločila, da bom izbirala in dajala prednost, na kateri tekmi bom nastopila. Kar je najpametnejše," je svojo strategijo pojasnila Američanka.

"Že vse od Banskega januarja nisem tekmovala v hitrih disciplinah, kar je zelo veliko časa. Ne želim tekmovati, če nisem sposobna biti konkurenčna," je realistična lastnica treh velikih kristalnih globusov, ki jih je osvojila kot zmagovalka skupnih seštevkov v sezonah 2017, 2018 in 2019.

Petra Vlhova
Sportal Koronacirkus v belem cirkusu

Boj za veliki kristalni globus bo zapleten

Američanka v nekoliko drugačni opravi. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Američanka v nekoliko drugačni opravi. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Konec minule sezone je boj za veliki kristalni globus zaradi odpadlih tekem ter odločitve, da se začasno umakne iz belega cirkusa po nenadni smrti očeta Jeffa, dobila Italijanka Federica Brignone. Shiffrinova se zaveda, da bo v sezoni 2020/21 brez hitrih disciplin težko dohajala konkurentke za končno zmago v seštevku zime.

"Brez hitrih disciplin je boj za končno razvrstitev precej zapleten, saj so najboljše smučarke skoraj vse sposobne doseči točke v štirih ali petih disciplinah," priznava Shiffrinova.

"Upam, da se bom lahko čim prej vrnila na tekme v hitrih disciplinah in znova lahko samozavestno smučala, to je cilj," dodaja.

"Nekaterih ciljev, stvari, doseženih v preteklih sezonah, letos ne upoštevam," je še dejala.

"Trudim se, da si ne postavljam ciljev, ki so nerealni ali nespoštljivi do drugih. Petra (Vlhova), Fede (Brignone), Michelle (Gisin) ..., trenutno je v karavani nekaj zelo močnih smučark. Sama se ne vidim kot takšno, kot 'eno izmed njih'," je pred veleslalomoma v Courchevelu razmišljala Američanka.

Ilka Štuhec
Sportal Prvi trenutek resnice za Ilko Štuhec
Mikaela Shiffrin
Sportal Mikaela Shiffrin se vrača na veliki oder
Petra Vlhova - Levi 2020
Sportal Vlhovi boj s povratnico Shiffrinovo, Neja Dvornik do prvih točk
Petra Vlhova
Sportal Dvojček Slovakinje, Ana Bucik tik za petnajsterico
Ne spreglejte